Šta je novo?

Koji internet protok je dovoljan za moje potrebe

Marmil

Poštovan
Učlanjen(a)
26.01.2023
Poena
85
Selim se u novi stan od 1. juna pa moram da obezbedim i kucni internet.
Ne mogu da procenim koji bi mi protok odgovarao, moje potrebe su uglavnom gledanje neke movie streaming platforme (netflix, hbo), youtube, surf i ponekad neka igra (wow, dota) na laptopu i ps5 kad se nadje vremena.
Da li bi mi ovaj paket od 100mbit/s bio mali ili da idem na nesto vise?
TV ne palim uopste osim kad igram ps5, sve gledam preko telefona/tableta i laptopa

Prilozi

• IMG_0747.jpeg
    IMG_0747.jpeg
    93.2 KB · Pregleda: 58
u principu bi ti odgovarao bilo koji flat rate, ali da je pouzdan...
Mislim da sad svi nude preko 10Mbps, sto bi ti odgovaralo ako je stabilno i ako ga ne delis (mnogo).

edit:
za igrice ti treba dobar ping i jitter, to je (mislim) danas teze garantovati nego brzinu. raspitaj se kod komsija koje opcije imas za kablovski. ne znam kako PS5 podnosi CGNAT, ako ti je bitno racunaj doplatu za staticku (oko 600din kod nasih lopoBa)
ja bih zamolio komsije koje imaju kablovski da urade speedtest pa uporedio.

Poslednja izmena:
Takođe, proberi upload brzine (vidim da variraju od pristipne tehologije).

Preko čega O2 na tvojoj lokaciji realizuje uslugu? Coax ili xDSL?

Nisam u Srb, u Nemackoj zivim i trenutno sam u rentiranom stanu ali nemam pojma koji je internet jer placanje ide preko kartice vlasniku i to je i uracunato u cenu.
Ovde ne pise kakav je upload. Znam samo da je 02 i da je internet prilicno stabilan.
Mislim da u novom stanu imam opciju i za kablovski i za optiku.
Sad sam pokusao online da vidim kakve sve opcije postoje ali pise da moram ih pozovem, problem je sto sam u Srbiji na odmoru trenutno.
Trebalo bi sve opcije da postoje jer je stan u centru grada, dosta je dobra pokrivenost

Piše ovde :)
IMG_20230508_083824.jpg

Ako je optika onda je 100/40 (ili 50) Mbps i trebalo bi da je poprilično stabilan, ako je coax, trebalo bi da je 100/10Mbps.

Nazad
Vrh Dno