Šta je novo?

koji intel?

zigic

Čuven
Učlanjen(a)
14.09.2004
Poena
660
Intel Pentium 4 2,4Ghz / 533, 1Mb Cache 120 eura ili

Intel Pentium 4 2,40GHz/ 800MHz 512KB 130 eura

ploca je MSI 865pe neo2-V

Ja bih uzeo ovaj drugi. Nisam bas najbolje informisan ali mislim da je taj prvi neki neobicni prescott. Ispravite me ako gresim. Ovaj drugi ti je klasika, igra na sigurno lep overclock, a za ovaj prvi sam cuo da se klokuje kao blesav (3,5Ghz i vise!!) ali to ti je avantura, neisprobana stvar.

Ono 1. je preskot za 533mhz fsb, ono 2. je northwood za magistralu 800mhz.

Svakako uzeti northwooda, radi na 800mhz fsb.

Niko ne moze da kaze do koliko MHz ce da se overklokuje, a sasvim sigurno da ce ici na preko 3 ghz.

Gde ima da se kupi P4 2.4c/512kb 800MHz QPB???

PAKOM još 120 komada je ostalo.

znaci, po vama bitniji je FSB nego 1MB kesa?koja je realna razlika izmedju 2,4c i 2,8c.
osim cene, naravno.posto imam plocu za preshota da li je bolje da uzmem njega?
i da li mi predlazete da sadasnji celer na 2,0 zamenim privremeno sa celerom D 2,4?
mislim da na njemu mogu da izgubim 10-20 evrica dok ne skupim lovu.pozdrav.

Pa nije samo to razlika izmedju ta dva cpu-a, prvi nema HT dok drugi ima.
Sto se tice 2.4 i 2.8, oba C, realne razlike nema osim u brzini. To je isti cpu. Jedino mozda sto ces 2.4c moci vise da oc sa boljim hladjenjem.

Predlozio bih da uzmes cely d, jer se izuzetno dobro pokazao, narocito kada se o/c na 3.6GHz, a s' obzirom da je razlika u ceni mala isplatilo bi ti se.

a sta mislite za plocu. uzeo sam je pre 5-6 dana i ponasa se cudno:
cita mi temperaturu CPU-a full load - 46 C. na sajtu pise da je ispravljen bug sa citanjem temp u novom BIOS-u. sa starom msi(sis 648) CPU je bio 35-36.
a i performanse u igrama su mi pale: cmr 4- sa 1150x860 sve high, na
1024x768 high
posle sam iskljucio senke pa je opet moglo na staru rezoluciju, uz MSI-jev "Dinamic overclocking" , ako on uopste nesto znaci.
memorija je elixir 256/333 i daje mi @266. kao zbog procesora-mora da bude min. 533 fsb. da li je zbog ovoga doslo do pada performansi?

P.S. - sta je opcija u BIOS-u : V class DRAM downgrade? Default je - enabled.
mnogo ruzno zvuci. pomozite mi.

Nazad
Vrh Dno