Šta je novo?

Koji ink-jet?

Genghis Khan

Čuven
Učlanjen(a)
18.03.2001
Poena
680
Treba brat da stampa diplomski i kako ima puno slika u boji vise mi se isplati da uzmem ink-jet nego da placam u fotokopirnici. Zanima me koji da uzmem kako bih kasnije mogao normalno da radim refil sa pozeljno shto vecim kapacitetom kertridza i za shto manje pare (shtampach) :D

Moja preporuka za jeftini HP - ne znam koji je sad aktuelan model u rangu 50e. Ja 3 godine mučim HP Deskjet 3745 - odštampao je sigurno 3000 strana, radi svakodnevno, lako se pune kertridži... jedino što je dozlaboga spor. Za bržu štampu treba više kinte...

Za malo brzu stampu ti preporucujem HP 6940, moze da se nadje za oko 100e.
33 strane u minuti, sta ti vise treba :)
Salu na stranu stvarno dobro stampa i u boji i crno belo, koristi nove vivax HP kertridze i barem do sada mi se jos nijednom nije zaglavio papir, tako da topla preporuka.

Poslednja izmena:
Kada vec mogu da se otarasim i ovog starog skenera razmishljam o Canon Pixma MP160. Da li mislite da je on ok generalno i zanima me da li ima chipove ili shta vec tj. da li je lako odraditi refil (i jeftino).
Ako ne, onda razmishljam o ovom shto je a c a predlozio.

JA sam bas gledao taj canon model, iako ne znam kako stampa niti kako radi, kad sam ga uzeo u ruke i digao poklopac, kao da sam uzeo najgoru kineski igracku! Imao sam osecaj kao da ce coskovi da otpadnu sa njega koliko se to sve drmalo!!!
Jako mi se svideo model pa sam otisao u jos jednu prodavnicu da izvidim i ono isto!
Jako losa izrada kucista na tim canon serijama.

Kod mene Pixma ip1500 šljaka već skoro dve godine, a tek kad je kupljena mučena je sa par k stranica nedeljno :D

refil je jednostavan i jeftin, kertridže sam menjao samo jednom (SAVET: kad dopunjavaš boju, nemoj ono klasično špric i igla, već samo okreni kertridž obrnuto i sipaj boju na filc. Jeste da je sporije, ali ne s****š kertridže)

Valjda je ovaj 1800 naslednik tog mog, uzeli su ga moji prijatelji u maksiju (ono kao konfiguracija za 16k + pixma za 1k) ali još nisam stigao da vidim kakav je

Hteo je da kaze da ne busi rupu odgore nego natapa mastilo preko sundjera na delu gde i izlazi boja kasnije. Samo jedna stvar tu, nemoj iglu da guras kroz donju rupu gde kasnije izlazi boja jer ces sundjer da unsitis tu pa ce da ti curi boja non stop, tj. posle par punjenja upropastices kertridz.

Bez ikakve igle, samo izvadiš onu "patronu" sa bojom (znači kertridž, ne celu glavu za štampanje), okreneš je naglavačke i sipaš direktno iz bočice (kad okreneš, biće ti jasno gde treba da se sipa), jedino pazi da ne preteraš sa bojom, posle par puta ćeš već videti koliko treba, pa će i da ti bude čistije od onog klasičnog punjenja.

Igla u svakom slučaju ošteti onaj sunđer unutra, tako da ne znam zašto se uopšte koristi. Zbog 30sec koje uštediš?

BTW danas sam pogledao i vidim da ova pixma koristi iste kertridže kao i stari bjc2100 :)

BJC mi nije dugo trajao, spaliio ga EPS :D a i tada sam jos kupovao kertridže
Na papiru se možda razlikuju, ali pasuju u potpunosti (sad me mrzi da ih ubacim, pa da slikam)

Onaj prvi par na pixmi mi je trajao jedno 40tak dopuna (na kraju je držao boju za 20 strana pa sam se iznervirao i kupio nove). Doduše, to je zato što sam ih silovao iglom i to 2x dnevno (***, puuno štampe).
Ovi novi su manje puta dopunjeni (cenim negde 18-20) ali još drže kapacitet kao novi i čini mi se da će da traju kao i ceo štapmač.

@autor
U principu ti je kod ink-jet štampača najvažnije održavanje, tj. bar jedna stranica nedeljno (ako ništa drugo, onda nozzle check, on sigurno koristi sve boje), apsolutno NIKAD ga ne ostavljaj bez boje duže od par dana i posle svaka dva-tri punjenja stavi kap one tečnosti za čišćenje na mlaznice. Garantovano dug vek.

Ako planiraš da dopunjavaš puno puta, u svakom slučaju izbegavaj epson (a valjda i noviji canon imaju one čipove na patronama, nisam siguran). HP ima kertridže većeg kapaciteta, ali je glava kraćeg veka (tj brže se kvari).

bio je pre par meseci opis u SK, nemam pojma koji model, ali je bila priča isto kao i za epsona, da ti na vreme javi kad je prazan.

Nazad
Vrh Dno