Šta je novo?

Koji i kakav kuler za grafulju?

samer

Slavan
Učlanjen(a)
22.05.2006
Poena
319
Hteo bi da kupim kuler za graficku, mozda Zalman-a a ne znam koji model (valjda ih ima vise)?
Imam Gainward 6800GS AGP.
Temperatura na GPU varira od 52 do 59 (u zavisnosti temp. ambijenta) dok pri igranju nekih zahtevnijih igara temp skace do 75C i vise.
Radi po defaultu 450\1200 (3DMark05-5450).
Klokovao sam je do 490\1325 (3DMark05-5908) i hteo bi da vidim koliko bi se max. klokovala, ali tek kad kupim dodatno hladjenje.
Pozdrav...

Poslednja izmena:
Zalman VF700-Cu LED i Zalman VF700-Cu

evo pogledaj na njihovom sajtu....

http://www.zalmanusa.com/

samo ces imati problema da nadjes nekoga ko prodaje iste....

mozes da probas na PC berzi...

p.s vec jedan user ima isti avatar :)

Čisto iz radoznalosti da pitam - kad se na grafu postavi npr. zalman VF700-Cu, ima li potrebe za dodatnim hlađenjem memorijskih cipova, tj. za lepljenjem nekih hladnjaka na iste... Da li bi to bio (kontra)produktivno ili nema razlike?

vf700_cu01.jpg

uz cooler se dobija komplet hladnjaka za memoriju....

lepo na http://www.zalmanusa.com/

pa sigurno da ima razlike...moras hladiti cipove....

Poslednja izmena:
Ako sam dobro shvatio,B@k@ pita da li ima razlike u temperaturi BGA cipova
kada imaju na sebi lepljene zalman alu hladnjake i onda kada nemaju pa duva direktno na njih ventilator zalmana vf700 cu.Ako ovo nije jasno onda ovako "da li su alu hladnjaci koji idu uz vf700 cu vga kuler efikasni ili je mozda bolje njih ne koristiti ?" Slutim da je ucinak mali (kada se postave hladnjaci) ili ne postoji ako mozda nije i negativan.Naravno ne mogu nista da tvrdim jer nisam se bacio ni na kakvo testiranje,tako da uzimajte to sa odredjenom rezervom.
Evo posla za HW testere !@#$

pazi logicna predpostavka bi bila da je sigurno bolje sa hladnjacima.... pa zasto bi ih prodavali u kompletu?

Upravo to me je zanimalo.

Negde sam procitao (na nekom forumu) da je dobro stavljati i sa gornje strane kulere za memoriju (obostrano), ali samo kako bi se to izvelo?

ne moze obostrano kada su cipovi sa jedne strane...osim ako ne mislis da ih lepis na plastiku... :)

Negde sam procitao (na nekom forumu) da je dobro stavljati i sa gornje strane kulere za memoriju (obostrano), ali samo kako bi se to izvelo?

Cek,kad kazes gornja strana mislis kako stoji graficka u kucistu,jel da ?
Posto kartica u principu ima prednju i zadnju stranu.Vecina kartica ima cipova samo sa prednje strane.Pretpostavljam da hoces da kazes da bi bilo dobro hladiti karticu sa obe strane sto je i logicno na kraju krajeva.Npr. jedan moj drug osim sto je stavio zalman vf900 cu sa prednje strane drzi i 120mm fan sa zadnje koji duva direktno na karticu.Meni licno se takva resenja ne dopadaju ali njemu vrsi posao i to fenomenalno dobro.

nema potrebe da sitnicaris... gornja/ili prednja strana-na njoj su cipovi... covek je pitao da li moze da postavi alu hladnjake sa zadnje strane

inace i ja sam video kod par ortaka da tako hlade graficku
120mm fan sa zadnje koji duva direktno na karticu.

O.K.
Razumem- ovo je srbija- ali zar ne mogu da nadjem u celom Novom Sadu Zalman-ov kuler za graficku trazeci 3 dana.
Mozda ne trazim na pravim mestima (verovatno) ili sta!!!
Ako neko zna na koja vrata da pokucam nek javi.
Unapred zahvalan...

Zalman VF700-Cu LED i Zalman VF700-Cu

evo pogledaj na njihovom sajtu....

http://www.zalmanusa.com/

samo ces imati problema da nadjes nekoga ko prodaje iste....

mozes da probas na PC berzi...

p.s vec jedan user ima isti avatar :)

Zasto ce imati problema da pronadje nekoga ko ih ovde prodaje? Evo ja prodajem bas Zalmane VF700Cu LED coolere, ima lepo oglas u Hot hardware sobi.

Sto se hladnjaka za memoriju tice, ne verujem da oni nesto znacajnije smanjuju temperaturu mem. cipova, ali zato kartica nekako izgleda lepse i "punije" :) Ja sam licno na sve graficke koje sam do sada imao na memoriju stavljao bilo bakarne bilo aluminijumske hladnjake - nece da skodi :)

Nazad
Vrh Dno