Šta je novo?

Periferni uređaji Koji hub za Macbook Pro?

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

A M G

Slavan
Učlanjen(a)
30.11.2007
Poena
425
Uskoro mi stiže Macbook Pro, verzija od 13", koja ima samo 2xThunderbolt 4 porta i 3,5mm priključak za slušalice.
Potreban mi je neki hub koji ima HDMI i/ili DP, mrežni port i određen broj USB priključaka. Ukoliko je verzija koja zauzima oba Thunderbolt porta, potrebno je da hub ima i PD funkciju.
Viđao sam različite modele, ali nisam siguran kod koliko njih bez prekida odjednom funkcioniše i mrežni port i HDMI i par USB portova. Svaki savet je dobrodošao!

Meni je jedan hub sa mrežnim portom i 3 usb crkao posle godinu dana na airu m1. Drugi nije ni bio prepoznat od strane rutera. Dobro se raspitaj jer nisu ni jeftini ako imaju dobar izbor portova. Dobro je da u radnji hoće da vrate novac ako vratiš adapter.
Originalni apple adapter za hdmi, power delivery i usb-a zna da na momenat izgubi sliku kada se dira tj ubada usb. Sve u svemu treba sreće da radi kako je zamišljeno.

Mi svi u kancu smo uzeli po jedan ovakav adapter na KP-u. Ja, lično, na MBP M1 istovremeno rabim HDMI, lan, oba USB-a i povremeno čitač kartica – i sve šljaka kako treba već par godina. Ako treba link do prodavca, poslaću ti poruku.

Prilozi

• IMG_20230901_175011.jpg
    IMG_20230901_175011.jpg
    122.2 KB · Pregleda: 37
Ako novac nije problem, moja preporuka je neki lenovo thinkpad dock. Ja vec 3 godine koristim thunderbolt 3 gen 2 dock. Za to vreme sam promenio nekoliko laptopova (par thinkpada, razer, hp, MB M1 air) i sa svakim od njih je radio bez problema.

U porodici imamo i par hubova bez mreznog porta od 30-50e koji isto korektno rade (hdmi, PD, par usb porta i citac kartica).

Vrh Dno