Šta je novo?

Koji HDD za oko 50e?

Marko16

Slavan
Učlanjen(a)
28.01.2009
Poena
330
Moja oprema  
Mobilni telefon
Mi 9T
Pristup internetu
  1. ADSL
Dakle, koji je najbolji HDD za 50 (+-)? Hocu brz, tih i pouzdan hard...:,,:

edit: Za oko mi je zapao ovaj

Poslednja izmena:
sorry,morao sam 🙂

2ziwl0l.jpg

Ako nadjes TB HDD za 50e reci gde je ja cu kupim 2. ! TB nemas ispod 60e i to hitachi. Pogledaj samsung eco green seriju

Nisam stavio cenu, nasao sam wd caviar green 1tb 32mb za 6900din... Sta mislite, da li njega da uzmem? Meni se svidja i nije skup. Cenu od oko 50e sam lupio, ali kad sam video ovaj onda cu malo da se isprsim!😀

Green nije brz i nije optimalan disk za operativni sistem. Kazu da je od WD diskova najbrzi (i najglasniji) black, zatim blue pa green (najtisi i najsporiji) pri cemo je razlika izmedju black i blue mala. Takodje, imaj u vidu da blue ne prave veci od 750GB.

Za cenu od ~50E bi trebalo da mozes naci WD blue od 640GB koji je bio ekstra u vreme kada se pojavio. Sada ima i drugih diskova slicne brzine, pa i brzih ali ne znam po kojim cenama. U jednom trenutku su ljudi pominjali 750GB hitachi diskove sa dve ploce po povoljnoj ceni, pretrazi malo teme unazad 2-3 meseca. U teoriji, najbrzi bi trebalo da je seagate od 500GB sa jednom plocom.

@Recoba

Nista ne fali Hitachi-ju (imam 1 vidi u moja masina), ne znam da li je do mene ili je uopste ali disk mi uspori sistem prilikom intenzivnih I/O operacija (istovremeno otpakivanje i gledanje divx-a npr)

@Recoba

Nista ne fali Hitachi-ju (imam 1 vidi u moja masina), ne znam da li je do mene ili je uopste ali disk mi uspori sistem prilikom intenzivnih I/O operacija (istovremeno otpakivanje i gledanje divx-a npr)

Biće da je do tebe. :d

Nova serija WD Green od 1TB sa 500GB platterima je stvarno dobra, ali bih ja za sistemski disk i dalje najpre uzeo WD Blue 640GB.

Zbog? Brzine? Pouzdanosti? Neporebnih 1TB za sistemski disk?

Inače, negde sam video dosta povolno Samsung 1TB ali na 5400 obrtaja!!!

Nazad
Vrh Dno