Šta je novo?

koji hdd za abit be6

centaur

Slavan
Učlanjen(a)
08.05.2005
Poena
319
Trenutno koristim 40 GB maxtor 5400 i ok radi ali mi naravno treba disk veceg kapaciteta. 😉
Kako mogu da proverim do kog kapaciteta ploca prepoznaje diskove (ili to nema veza ukoliko se koristi odredjeni softver?)

Planirao sam uzeti 160 GB.
Koje su vase preporuke izmedju Maxtor-a i Seagate-a (neko mi rece da daju 5 godina garancije?) :trust:

Crni je napisao(la):
Poslednja zvanicna verzija FW-a za BE6 podrzava diskove do 60GB 😉
Alternativa je neki externi IDE kontroler (vecina podrzava do 137GB), koriscenje EZBoot-a ili neceg slicnog...
Hvala za info o ploci i predloge.
Da li mogu da racunam da ce EZBoot ili nesto slicno, odraditi posao sa 160 GB ? :trust:

Crni je napisao(la):
Poslednja zvanicna verzija FW-a za BE6 podrzava diskove do 60GB 😉
Alternativa je neki externi IDE kontroler (vecina podrzava do 137GB), koriscenje EZBoot-a ili neceg slicnog...

Zvuci blesavo, ali meni hdd radi ,)

Stavio sam na probu (pozajmio) Maxtor 250 GB. Bios ga prepoznaje kao 137 GB a windows xp pro sp2 sasvim normalno radi sa njim (sa partition magic-om sam izdelio na 20,100,115). Maxtor-ov program max_blast i big_drive_enabler sam skinuo za slucaj da ne bude radilo, medjutim sve sljaka super. Takodje sam skinuo maxtor-ov program za dijagnostiku ciji je test disk polozio [prazan].Sada sam ga malo napunio pa cu probati opet.
:trust:

120GB radi

Ja sam svojevremno na toj ploči koristio Maxtor 120GB 7200rpm 2MB cache, i to na onom dodatnom highpoint ata66 kontroleru. Bios ga je prepoznao ka 50 i nešto MB, ali je pod winXP radio OK. Ja mislim da će ti raditi svaki, jer to je sad već postalo više stvar OS-a nego ploče.

Pozdrav!

Trenutno mi ovaj od 250 GB radi OK.

Posto nazalost nije moj :d a ja sam planirao kupovinu 160 GB skupicu jos malo para pa cu verovatno i ja uzeti taj od 250 posto se sasvim dobro pokazao iako ga ploca vidi kao 137 GB.

Pozdrav i hvala svima na savetima..

:wave:

Nazad
Vrh Dno