Šta je novo?

Koji HDD od 250GB ?

puska

Slavan
Učlanjen(a)
21.05.2005
Poena
319
Dakle sta bi uzeli 250 GB Maxtor SATA 16 mb sa 1 godinom ili 3 godine garancije i koja je razlika medju njima, ili mozda Seagate SATA 8 MB, NCQ 250 GB sa 5 god. A da ili mozda Maxtor SATA 16 mb od 300 GB sa 1 god.

Poslednja izmena:
Pa bash ocu to da kazem..ako se maxtor masovnije prodaje sa 1 god. garancije a seagate vishe sa 5 god. garancije onda ima razlika u kvalitetu izrade ova dva hdd-a shto automatski povlachi odluku shta kupiti. Ako je se ide po logici da se nekome isplati da daje garanciju na 5 god. trebalo bi da taj proizvod mnogo manje crkava. E sad meni nishta ne vredi ni shto ima on garanciju ako ja npr. izgubim vazne podatke zato shto je on crkao bash kad ne treba.

Ovo samo povlachi da se mozda manje rizikuje kupovinom Seagatea od dilera koji ima 1 god. garancije nego Maxtora od 1 god. garancije. Mada nikad se ne zna ko moze pre da crkne u oba sluchaja al' po predhodnoj logici Maxtor je u gorem polozaju.

Poslednja izmena:
A da li ste razmisljali o tome da su kod nas najprodavaniji diskovi bas ti Maxtor, i da cete najvise prica cuti kako je bas Maxtor crkao? Inace sam imao jako lose iskustvo pre jedno godinu, dve sa Maxtor diskovima. 3 hdd-a od 80gb su vrisnula u roku od 4 meseca. I tog momenta sam prodao sve Maxtore koje sam imao. Ali vremena se menjaju. Izgleda da je i Maxtor dostigao taj kvalitet kao i svi drugi proizvodjaci o kojima pricate. Trenutno kod mene 300GB 16mb cache ATA i 250GB 16mb cache SATA 3 godine garancije. Rade perfektno. Cak se vise cuje kako rilja WD160JB nego Maxtori.

Vrh Dno