Šta je novo?

Koji HDD od 250GB ?

puska

Slavan
Učlanjen(a)
21.05.2005
Poena
319
Dakle sta bi uzeli 250 GB Maxtor SATA 16 mb sa 1 godinom ili 3 godine garancije i koja je razlika medju njima, ili mozda Seagate SATA 8 MB, NCQ 250 GB sa 5 god. A da ili mozda Maxtor SATA 16 mb od 300 GB sa 1 god.

Poslednja izmena:
Pa i ja se mislim pouzdaniji je od Maxtora ali malo i sporiji neznam koliko utice velicina cache-a koji je kod Seagate duplo manji, nigde nisam nasao neki test da vidim razlike.

pazi, ja sam prekopavao nedavno oko diskova i izmedju ta dva razmisljanja nema - seagate! apsolutno.

PS nemoj da se opterecujes velicinom kesha

Ja sam uzeo iz prethodne generacije PATA Maxtor Max Line Plus II, za sad nemam primedbi :smoke:

Poslednja izmena:
Pa nije toliko bolji ali znam da sam, kad sam napravio tabelu i istrazivao u vezi hdd-ova koji zadovoljavaju moje potrebe, prvo precrtao tog maxtora. Ne mogu da se setim detalja, zaista.
Opet to je moje misljenje tj istrazivanje:)

Ma imam i ja Maxtor 160 SATA i nemam problema, ali cene nisu drasticno velike i Seagate mi zbog 5 god. garancije uliva poverenje mada sad i ovaj Maxtor ima 3 tako da neznam. Zanima me dal neko ima licna iskustva ili neki test da je nasao negde.

puska koji god hdd da kupiš obavezno nek ima 3god garanciju, a ostalo manje više jer svi rade gotovo indentično (sem kad je neka škart serija u pitanju)....

Odlično radi Maxtor 250. Ne greje se značajno, vrlo je tih, ali je zato brz!
Ja imam maxtor od 200 giga i nije buchan ali se vishe chuje od seagate.Planiram za neki dan kupovinu seagate 300 giga jer radim video obradu i capture sirovih materijala pa mi treba.U svakom sluchaju har disk je kod drugara bio sve buchniji i buchniji i na kraju crkao.Maxtor radi malo buchnije ali panika treba da nastane kada promeni zvuk i postane buchniji,da ne kazem kada pochne da tandrche.Nekada ova situacija dovede do zablude ukoliko hd ne nalegne lepo u kucistu pa prenosi vibracije.
WD je isto solidan i u ponudi ima model od 250 giga.Cena mu je oko 115eu.
U svakom sluchaju ako bi imao para uzmi seagate od 300 giga ili maxtor od 300 giga(oko 160eu).Blagu prednost Seagate ima zbog garancije od 5 god.ALi maxtor diamontmax10 300g je brzi i ovog puta chak i tishi.Pravi manje vibracije.Vreliji je od seagate za nekih 4 stepena u proseku.ALi sad imah puno HD fan-ova pa nije problem da se on lepo hladi na 30 ak stepeni.

Poslednja izmena:
DARK SIDE je napisao(la):
Ja imam maxtor od 200 giga i nije buchan ali se vishe chuje od seagate.Planiram za neki dan kupovinu seagate 300 giga jer radim video obradu i capture sirovih materijala pa mi treba.

Pa zar za video capture i raw obradu postoji nesto sem maxtora?

Inace za ljude koji preporucuju Seagate, bilo bi lepo da opet procesljate testove po netu jer ja ove koje sam gledao nikako ne govore da je seagate definitivno bolja kupovina bas bih rekao da je obratno.

pa koliko sam ja nasao isplativija cena po GB je za 250 hard nego od 300 barem ove sto sam ja gledao. Uostalom narucio sam Maxtora od 250 sa 3 god garancije pa cu javiti utiske. A mislim da su od 250 hardovi brzi od onih od 300. Seagate jeste tisi ali i sporiji od Maxtora a ipak 3 god mi je sasvim dovoljno, za 3 god cemo uzimati od 1 TB :D

Pa zar za video capture i raw obradu postoji nesto sem maxtora?
izvinjavam se:napravio sam greshku...kupujem maxtor od 300 giga,,,***.mislim jedno a pishem drugo..pisao sam i o jednom i o drugom pa sam mahinalno permutovao...prvenstveno jer jeste za velike fajlove izuzetan...radi se o maxtor diamondmax10 seriji,chak tishi od seagate,sa manje vibracija,vishe kesha,brzi dosta i povoljan s cenom...mogu ga otprilike naci i ispod 150 eu...normalno dilerski preko ortaka....:)
Inache radim capture video fajlova sa sky star kartice pa mi je potrebno malo vishe mesta...posle sledi obrada i snimanje.A pregledao sam testove i ovo sto sam napisao nije iz licnog iskustva vec sam bio zaprepascen rezultatima testova koliko je maxtor napredovao...dobro,4 stepena je vreliji u proseku od npr.seagate al imas hd fan pa nema frke

Ma na google ces naci pod maxtor diamondmax10 300g rewiew....a evo ti i ovih sajtova koje mi je MISKO kopirao na jednom thread-u:
http://www.bigbruin.com/reviews05/diamondmax10/index.php?file=5
http://www.systemcooling.com/maxtor_300gb-06.html
Sudeci po svemu Ovaj model maxtora skoro da nema mana,tj.mana mu je 3 god.garancije umesto 5(seagate) i malo visha temperatura.Ako se pogleda problem temperature on zapravo i nije problem.Prilikom rada on se ne penje drastichno u odnosu na mirovanje tj.normalan rad.Ja imam 200 g maxtor i sada mu je temp 28 stepeni dok ovo kucam jer na njemu od starta imam Fan koji ga hladi.U sobi je 24,2C.Ovo je sasvim ok.Tako da meni maxtorova temp.rada nije nikada bila problem.Zanimljivo ce mi biti konstatacija da je dosta tishi zbog uljnih povrshina za transport glave,pa se chak i navodi da je prilikom spushtanja ruke na HD ovaj maxtor imao manje vibracija od Seagate.
U svakom sluchaju stici ce mi ovaj zverko za jedno 10-ak dana pa cu postovati ovde.

Poslednja izmena:
U svakom sluchaju hvala MISKU koji mi je obratio paznju na ovaj primerak.Posle toga sam proveo nekih 6 sati surfa na test sajtovima i uverio se da je ovo dobar proizvod.Nikad nisam ni obracao paznju na sposobnoast hard diska prilikom kopiranja malih,velikih fajlova i dr.Jer je sam mislio da je to sve priblizno isto...e zeznuo sam se a pogotovo kad je upitanju ovaj model.

Inace izasli su novi maxtor DM 11 kao i novi Seagate cuda .9, ovih dana ce osvanuti testovi pa da vidimo kako sada stvari stoje. Mozda se nesto promenilo.

Inace izasli su novi maxtor DM 11 kao i novi Seagate cuda .9, ovih dana ce osvanuti testovi pa da vidimo kako sada stvari stoje. Mozda se nesto promenilo.
Ufffffffff///necu ni da gledam.Mogu samo da se sekiram :).Ovaj ce mi zavrsiti posao.Ko to vishe da prati?Shalim se malo...jedino ako u DM11 seriji maxtor reshi malko problem zagrevanja...ostalo nema shta da se popravlja..

Ja imam 2x300gb Seagate i jako za zadovoljan. Brzi su, tihi, ne greju se. 3god garancija. Da cuknem u drvo... Za nove Maxtore ne znam kakvi su...

Ja sam uzeo Seagate Baracudu 8 250GB SATA 8MB i hdd se ne cuje i ne greje.
Nisam siguran al milim da je seek time beshe najbolji, 8ms.
Uzgled 60 meseci garancija, pa nije loshe to.

Ima ni Hitachi dobru seriju T7K valjda..od 250GB SATA II je chak i mislim da je sa 3 god. garancije. Mozesh i o njemu da razmislish? Chak je i jeftinio od ovog Seagate ja mislim.

Ma kakva je to garancija na Maxtor od 3 god. Da, platish ga skuplje al' da li je stvarno kvalitetniji pa da ima garanciju od 3 god. Zapitajte se to kad ga skoro svi prodaju sa jednom god. garancije.

ivica je napisao(la):
Ma kakva je to garancija na Maxtor od 3 god. Da, platish ga skuplje al' da li je stvarno kvalitetniji pa da ima garanciju od 3 god. Zapitajte se to kad ga skoro svi prodaju sa jednom god. garancije.
Zavisi od kog uvoznika je HDD uzet. Od uvoznika koji ima direktni uvoz i zastupa Maxtorove uslove garancije treba uzeti robu iako je neznatno skuplja od uvezenih HDDova sa slobodnog trzista koji su nesto jeftiniji, jer se krace mlate sa garancijama. Inace rec je o istom kvalitetu robe.

ivica je napisao(la):
neki prodaju i seagate sa 1 godinom garancije ;)
kao sto je Gedza rekao zavisi od koga kupujes....

Vrh Dno