Šta je novo?

Koji HDD kupiti?

• Začetnik teme Začetnik teme Boki4u
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Boki4u

Slavan
Učlanjen(a)
19.11.2006
Poena
304
E ovako. Kupio bih neki HDD sa sata300.
Potrebno je da nije bucan, da je u rangu 60-80e, sa sto vise raspolozive memorije.
Imam 80GB WD HDD, koji da kucnem u drvo (kuc kuc kuc), evo vec 6 godina radi kao sat, bez problema. Odmah sam uzeo rack-cooler za njega (coolermaster), tako da ga od prvog dana rada hladi ventilator. S obzirom da nisam imao uopste problema sa ovim, moze se reci da sam ljubitelj WD-a, tako da bi neki od njihovih. Jedini je problem sto ih ima previse, pa je izbor zbunjujuc.
Planiram novi da nakacim na sata, a ovaj stari da koristim kao dodatni.
Naravno, novi bi isao umesto ovog, u rack sa hladjenjem.

Vasi predlozi?

za slicne pare samsung 640 f1 je mnogo bolji izbor

Pa koji search, kad ovaj deo foruma ima samo 2 strane, na kojima nema slicne teme.

Koliko sam uspeo da prositam, efikasniji su ovi HDD-ovi sa jednom plocom.
Taj WD 500AAKS zvuci primamljivo, s obzirom na memoriju.
Ne znam, nisam pametan.

WD 5000AAKS ima 3 ploče od 166GB
Samsung F1 640GB ima 2 ploče od 320GB

Ako F1 nije značajno skuplji od 5000AAKS, onda uzmi njega.. em dobiješ dodatnih 140GB, em je brži i hladniji... nema šta da mnogo razmišljaš i budeš pametan... Ako pak 5000AAKS nađeš za sitne pare (tipa 70-75e), onda možeš i njega, nećeš se pokajati, dobar je to disk.

Ako WD6400AAKS možeš da nabaviš za te pare, uzimaj. Do pre nedelju-dve bio je oko 105e, sve dok se Samsung nije pojavio sa svojim od 640GB.

Isto ima 2 ploče od 320GB, čak je i za dlaku brži od Samsung-a F1 640GB...

Poslednja izmena:
Hvala na savetu.
Sta cu kad nisam pratio u poslednje vreme HDD-ove, pa moram da pitam!

Uvek krenem sa jednom cenom, kad nesto kupujem i zavrsim dajuci 20-30e vise. Ali dobro, isplati se 😀
Inace, ovaj 5000AAKS je oko 70-e, ako nekog bude interesovalo.

gde ima samsung f1 i aaks i po kojoj ceni kod nas

Nazad
Vrh Dno