Šta je novo?

Hardver Koji hard disk? 4TB, poželjno CMR

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Dark Magician

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2011
Poena
655
Koji 4TB hard je dobar, da se pokazao pouzdan? Po mogućstvu da je CMR. Otkazuje mi WD Green 1TB koji je jedno 15 godina star, nemam zamerke na radni vek, pa da ga zamenim sa drastično većim.

WD Red Plus

Imam WD Red Plus WD40EFPX 4TB CMR u dva računara, kod sebe i kod klinca, za sada nemam(o) zamerki, osim što su maalo glasniji kada se "pokreću" od recimo starog Blue modela...

Imam ga i ja par meseci. Radi normalno, mada jeste rano za ocenu

Prilozi

• Screenshot_20250507-170841_Gallery_1.png
    Screenshot_20250507-170841_Gallery_1.png
    165.1 KB · Pregleda: 29
Izvinjavam se na uletanju u temu, ali imam istu dilemu.

Imam WD Black 500GB 7200RPM, star 12 godina, i dalje sluzi dobro, ali bih da prosirim skladistenje i osiguram se u nekom buducem periodu.
HDD bi sluzio za skladištenje podataka, bekap (sistem i programi su na ssd). Razmisljao sam o ovom WD Red plus modelu sa 4TB. Sporiji je ali plan mi i jeste da neki radni fajlovi budu skladisteni na trenutnom a da bekap bude na ovaj Red.
Ono sto mi je bitno je da bude sto dugovečniji, za black je onomad garancija bila 5 godina a koliko vidim za ovaj je 3godine. U ovom cijenovnom rangu da li postoji bolja preporuka, koliko vidim ovi black modeli nisu dostupni na nasem trzistu, postoje neki gold? Nisam bas ispratio trziste prethodnih godina pa je svaki savjet dobro dosao. Hvala.

Gold su serverski diskovi
koliko vidim, ima Black na tržištu

nema WD_BLACK za koji piše da ima 5 godina garancije

prema oznakama, rekao bih da je 6FZBX sadašnja a 5FZBX prethodna generacija

Da ima black, sada sam vidio ali je skuplji od red plus, da li bi bilo pametno da mi taj red+ bude prvi pik obzirom na moja ocekivanja od gore i obzirom na to da se postojeci WD Black ne koristi kao sistemski vec dugo vremena, pa mozda nije ni potrebno da imam brzi disk. Oba bi bila u PC kucistu.

Wd red plus.
Od 15ak 4-8tb diskova u poslednjih 6-7 godina, samo jedan ima par reallocated sectora, a i on radi i dalje.

Izvinjavam se na uletanju u temu, ali imam istu dilemu.

Imam WD Black 500GB 7200RPM, star 12 godina, i dalje sluzi dobro, ali bih da prosirim skladistenje i osiguram se u nekom buducem periodu.
HDD bi sluzio za skladištenje podataka, bekap (sistem i programi su na ssd). Razmisljao sam o ovom WD Red plus modelu sa 4TB. Sporiji je ali plan mi i jeste da neki radni fajlovi budu skladisteni na trenutnom a da bekap bude na ovaj Red.
Ono sto mi je bitno je da bude sto dugovečniji, za black je onomad garancija bila 5 godina a koliko vidim za ovaj je 3godine. U ovom cijenovnom rangu da li postoji bolja preporuka, koliko vidim ovi black modeli nisu dostupni na nasem trzistu, postoje neki gold? Nisam bas ispratio trziste prethodnih godina pa je svaki savjet dobro dosao. Hvala.
WD red plus. Боље ти не треба буквално.
Black је некада био гејмерски. Данас је ни тамо ни овамо, с обзиром да има Red pro (не рачунам gold).
Seagate je имао скандал у протеклих пар месеци. И опет је потонуо. Гадно време дошло, опет бојкот Сигејта

Pre 3 meseca meni odapela Seagate Barracuda 4TB posle 6 godina rada. U poslednji cas spasih podatke. Uzeo WD Red Plus 4TB. I ovu drugu Barracud-u ima da zamenim uskoro bez obzira sto sam je uzeo pre 2 godine.

WD red plus. Боље ти не треба буквално.
Black је некада био гејмерски. Данас је ни тамо ни овамо, с обзиром да има Red pro (не рачунам gold).
Seagate je имао скандал у протеклих пар месеци. И опет је потонуо. Гадно време дошло, опет бојкот Сигејта
Mozes li malo oko Seagate pojasniti na koji se konkretno HDD odnosi?

Drugo bih pitao za misljenje o
ima li problema sa njim?

JA sam skoro od madjara "uzeo" od 8Tb saegate...4x mi covek salje, nijedan nije radio..na kraju mi je poslao WD... al sam sva 4x placao postarinu :D reko sam sebi, vise nikad segate
То су ти, коришћени за крипто рударење. Ко је ухватио добру серију, ухватио. Сад сви на WD. На жалост и WD je имао скандала везано за Sandisk ssd. На крају су WD и Sandisk опет две раздвојене фирме. Макар про форме ако ништа друго

Nazad
Vrh Dno