Šta je novo?

Koji Hard ce raditi ?

dexys

Čuven
Učlanjen(a)
04.02.2003
Poena
604
Moja ploca je IBM 6893SW2 a procesor na njoj je PII na 450 MHz!
BIOS: IBM NVKT58AUS 07/19/2001. Planiram da kupim nov HDD koji bi dodao postojecem 9.1 Gb pa me interesuje sta bih mogao da ubacim u ovu moju kantu!? Gledao sam na IBM-ovom sajtu ali nisam nista nasao...

Interface je Ultra DMA 66.

Jel bi radio neki disk od 40-80 Gb ? i Koji ?

kako bre nista nisi nasao....

A ja na njihovom sajtu sam nasao makar informaciju o tome koji racunar je u pitanju :). No idemo redom:
IntelliStation E Pro 6893-SW2
Datum poslednjeg BIOSa na njihovom sajtu je 20.7.2001 (prema tome ne vidim razlog da skidas BIOS sa njihovog sajta - ne verujem da ce bilo sta bitno promeniti). Tako da imas sledeca resenja:
1. Probati neki veci hard disk (40 ili 80 GB) i odmah utvrditi na cemu si. Ako sve prepoznaje (a iskreno mislim mi se da bi trebalo, obzirom na datum BIOSa) ostaje ti samo da uzivas. Ako ne radi imas jos resenja:
2. Kupiti neki zaseban PCI-ATA kontroler.
3. Proveriti ko je pravio BIOS (Award/Phoenix ili AMI). U prvom slucaju imas utility-je koji resavaju te probleme modifikovanjem BIOSa, ali neka ti ovo bude poslednja opcija.
4. Ko zna - mozda i kupovina neke druge polovne ploce moze doci u obzir (medjutim imaj u vidu da su neki proizvodjaci racunara pravili totalno "nestandardna" kucista pa mislim da bi mozda i mogao imati problema prilikom ubacivanja "nove" ploce).

Pozdrav i u svakom slucaju javi sta si ucinio :wave:
P.S. Odgovor je malo konfuzan, ali se nadam da ces vec razumeti sta sam hteo reci :)

Nazad
Vrh Dno