Šta je novo?

Koji GPU?

Učlanjen(a)
12.02.2010
Poena
159
Interesuje me koju grafiku da uzmem? Polako skupljam kintu i dvoumim se izmedju ATI Radeon 4890,5770, 5830 i 5850. Procesor koji imam je Phenom II X2 550BE i on ce lako poteratI prve dve karte, ali nisam siguran da li moze da gura 5830 i 5850. Dakle, da li moze? Ili da probam da otkljucam ostala jezgra pa da dobijem quad koji bi to vukao ili bih morao da uzmem neki pravi Quad tipa Phenom II x4 955? Pitanja su naravno hipoteticka, jos nista nisam ni odlucio ni blizu, zato mi trebaju vasi odgovori, uz obrazlozenja, ako ne trazim previse :)

Poslednja izmena:
ako ti kinta nije problem onda 5850. Kad ti proc postane usko grlo, ako ne mozes da ga otkljucas samo ga zameni :D

Da sam na tvoj mestu sacekao bi 26mart i video sta ce nV da prikaze,ako ti se zuri, ako igras na visokim rezolucijama uzmi 5830/5850 ,ako na manjim uzimaj 5770,4890 zaobidji jer je to proslost.

4890 ako mozes naci preko oglasa za neke pristojne novce - nemoj nikako zaobilaziti , narocito ako imas ok napajanje koje moze da je potera.

pa imajuci u vidu da su ~12k , dve te slazem se da su bolja kupovina od recimo 5850 , medjutim takodje je i ooogromna peripetija za vecinu ljudi crossfire ... A covek kaze proc. koji ima da moze (mada sumnjam) da bude usko grlo . Za single kartu - nije , za crossfire - svakako jeste ...

Da sam na tvoj mestu sacekao bi 26mart i video sta ce nV da prikaze,ako ti se zuri, ako igras na visokim rezolucijama uzmi 5830/5850 ,ako na manjim uzimaj 5770,4890 zaobidji jer je to proslost.

Slazem se sa tobom, 4890 jeste proslost, ali *** 4890 je ipak jaca karta od 5770(uz to i vuce vise snage), sta znam, razlika medju njima je 20-30evra, gledam da se ne zaznem, jer na AMD-ovom site-u za moj procesor preporucene karte su iskljucivo iz 4800 serije. Pozz.

nijedna od te dve na tvom napajanju :)

E da, to se podrazumeva(mada ponekad izgubim iz vida da se ljudi ne razumeju i da se njima ne podrazumeva). Za bilo koju kombinaciju gpu, trebace ti bar 500w brendiranog napajanja. LCP 550w minimum.
Ceka se da se vidi da li ce nove nVidia graficke pomeriti cene na dole, ali mrka kapa :)

pa izmeni podatke :) da ne gledamo u pasulj :D

Nazad
Vrh Dno