Šta je novo?

Koji GPU cooler?

• Začetnik teme Začetnik teme topuz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

topuz

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.07.2004
Poena
650
Posto mi se ovj moj MSI 6600 Diamond PCI-E malo previse greje (oko 60C u idleu), resio sam da zamenim fabricki cooler (koji je uzgred budi receno, ocajan, katastrofalno prijanja na jezgro, grbav je kao kaldrma i blokira protok vazduha na memoriji). Ja imam mnogostruku dilemu: Zalman VF-700 Cu LED, Zalman ZM80D-HP, Thermaltake Schooner, Thermaltake Extreme Giant 3, ili neki Silencer? Koji od ovih je najbolji, kakva ste iskustva imali sa njima, ili slobodno predlozite neki koji ja nisam naveo ovde, a dobar je.
:wave:

Mislim da ti je najbolji Zalman VF700Cu ako ima kod nas da se kupi. Ja sam mislio za moj Leadtek 6600 da kupim Tt Shooner, ako i to ima kod nas. Dobar je i GlacialTech NotrhPole ima aluminijumske hladnjake sa heatpipe-ovima i ispod toga se postavi kao pci kartica nosac sa dva ventilatora. Kosta nekih 25 eura.

Ala ste se pretrgli od odgovora, nemojte toliko, ne mogu da postignem da sve iscitam...

Imaš Schooner-a u jednoj beogradskoj prodavnici, gledao sam za Extreme Giant 3, kaže nemaju ga i neće skoro stizati. Nema problema ako nisi iz Beograda (kao što ja nisam) šalju i pouzećem. Ako te interesuje koja je firma viči pa da ti javim na Private Message. Ja sam se svojevremeno njakao i tražio Cooler Master CoolViva, ali ga nema nigde, pa čak ni kod uvoznika.
Ako hoćeš moju preporuku ja bih ti ipak preporučio gore pomenuti Schooner koji košta 29.5 jevra sa pdv.

Poslednja izmena:
Ja sam se na primer snašao ovako :cigar: Jedini problem to možda može predstavljati malo veća buka i pitanje estetike. Mada opet ja se ne bih igrao vako kada bih imao takvu karticu kao što je tvoja.

Prilozi

• Evil machine.webp
    Evil machine.webp
    46.1 KB · Pregleda: 147
Zalman VF700Cu ne pasuje na PCI-e kartice samo na AGP.Uostalom i nema da se kupi
u Srbiji.Ja sam nabavio jedan takav za oko 40 eura nekome i mnogo je zadovoljan.

Ja sam uzeo TT Giant 3 i odlicno `ladi. Samo sto ga nema vise. Ako mozes da nabavis sve kulere koje si pomenuo ja bih prvo uzeo nekog Silencera ili tog vf-700 zalamana.

Poslednja izmena:
Masterchief je napisao(la):
Ja sam se svojevremeno njakao i tražio Cooler Master CoolViva, ali ga nema nigde, pa čak ni kod uvoznika.
Kako nema. Ima u Imtelu za 14 eura.

NiTro je napisao(la):
Ja sam uzeo TT Giant 3 i odlicno `ladi. Samo sto ga nema vise. Ako mozes da nabavis sve kulere koje si pomenuo ja bih prvo uzeo nekog Silencera ili tog vf-700 zalamana.

Trebalo bi da mogu da ih nabavim sve bez vecih problema. Samo sto su npr. Zalman VF700CU i Extreme Giant3, u totalno različitim cenovnim klasama, a slično hlade, tako da nemam pojma, nisam pametan. Bitna mi je i tisina i estetika, a ovaj TT mi je bas ruzan i dere se kao nenormalan.

Jel znate mozda neki roundup ovih coolera na netu da je okacen? Ja sam trazio ali sve staro po tri godine.

Imaš test Extreme Giant-a, i Schooner-a, i još nekog u valjda predzadnjem broju Sveta Kompjutera. http://www.sk.co.yu
Ako hoćeš vizuelnu lepotu Cooler Master CoolViva.
@ tarzan1321: Nije ga bilo kad sam ja tražio.

A svet kompjutera ima tako merodavne i opširne tekstove... 😛 Čitao sam to, ofkors.
Neću CoolViva-u...
Niko ne pominje Silencerai Zalmana ZM80D-HP, jel ste imali iskustva sa njima?

topuz je napisao(la):
A svet kompjutera ima tako merodavne i opširne tekstove... 😛
E u pravu si za SK gde li mi je bila glava. :wall:

Topuz, ako `oces tisinu nomoj uzimati Gianta. Kazem ti, uzmi Silencera ili Zalmana (ja bih pre silencera) ili ovaj Schooner ali ja bas i ne verujem pasivicima...

Ljudi, koliko je bitno da memorija ima hladjenje? U mom slucaju GDDR3 Samsung 2ns, overklokabilna do 1180Mhz. Verovatno cu uzeti li Zalmana ili Schoonera s tim sto bih schoonera svakako hladio svojim 80mm slim ventilatorom na 1700rpm koji je super tih. (AMD Box ventilator)

topuz je napisao(la):
Ljudi, koliko je bitno da memorija ima hladjenje? U mom slucaju GDDR3 Samsung 2ns, overklokabilna do 1180Mhz. Verovatno cu uzeti li Zalmana ili Schoonera s tim sto bih schoonera svakako hladio svojim 80mm slim ventilatorom na 1700rpm koji je super tih. (AMD Box ventilator)

schoonera imas u IMTEL-u 2500din. sa njim dobijes hladnjake mem...

Jesi siguran, nigde u testovima nisam video da se dobijaju mem hladnjaci uz njega?
Koliko je meni bitno da uopste imam hladnjake za memoriju, a?

Nemoj Schoonera. Nije toliko efikasan koliko ga TT "naduvava"... Ne može se meriti sa Zalmanom (ZM80C-HP). Mislim da sa hladnjacima na mem. nećeš postići ništa ili najviše 10-20 Mhz. Kada bi mogao da im povećaš Voltažu (V-Mod :d) onda bi (vrlo verovatno) imali malo više značaja...
Postoji i Zalman sa kojim se dobijaju pasivni hladnjaci za DDR, model ZM80D-HP. Od prilike da ga sam Zalman "klasifikuje" kao malo slabiji model od ZM80C-HP...
Zalman VF-700 Cu bi bilo najbolje rešenje ali ja bih se najpre odlučio za ZM80D-HP. ostaje ti mogućnost da dodaš fan koji ti odgovra po buci i broju obrtaja (efikasnosti). Tako ja razmišljam.
BTW, kako ćeš nabaviti Zalmana, mene interesuje ZM80A-HP... 😉

Poslednja izmena:
Zalman VF-700 Cu bi bilo najbolje rešenje ali ja bih se najpre odlučio za ZM80D-HP. ostaje ti mogućnost da dodaš fan koji ti odgovra po buci i broju obrtaja (efikasnosti).

I onda su približno isto efikasni ili?

Postoji i Zalman sa kojim se dobijaju pasivni hladnjaci za DDR, model ZM80D-HP. Od prilike da ga sam Zalman "klasifikuje" kao malo slabiji model od ZM80C-HP...

Da se nisi malo *****ao? ZM80D -HP je model sa dva heat pipea i uz njega se dobijaju memorijski hladnjaci, dok je ZM80C-HP niže rangiran u hijerarhiji, ima jedan heatpipe i uz njega se ne dobijaju memorijski hladnjaci. Zar ne?

Mislio sam da pitam usera Noki da prevuce onaj za koji se odlucim, posto je on da oglas da radi takve stvari.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno