Šta je novo?

Koji gf4 4200?

Milos J.

Čuven
Učlanjen(a)
08.04.2002
Poena
619
Nasao sam neke gf4 4200 sa 128Mb, ali ne znam da li se isplati uzeti neki od njih. Trenutno (do 28. jula) nisam u jugi pa ne znam kakve su cene tamo. Molim za pomoc.Karte su sledece(sve sa po 128MB):
Asus----- 220-230€
eVGA---- 210€
MSI------ 215€
Inno3D-- 205€
Gainward Golden Sample-- 250€

Kartu nemam nameru nesto posebno da oc. (memoriju do 500Mhz) osim ako nije GS(ili se to lako radi-ne treba dodatni cooler i bezbedno je) i nemam preteranu potrebu za TV-outom, VIVO-om(ali mi ne bi smetalo da gledam Divx na kucnom TV-u). Ako imate nesto drugo da predlozite bilo bi zgodno da to bude u Srbiji ili da moze da shipuje u UK.
Hvala unapred.

LIcni sam uveren da neces pogresiti ni sa jednom od navedenih, a moj ti je savet da prodjes sto jeftinije mozes...

:wave;

Moj savet je da uzmes neku od prve tri...

Asus ima memoriju Samsung 3.6ns, sto ga stavlja ispred MSI-ja... A ima i hladnjake. Pre bih isao na ASUS... Pitanje je samo, gde ga naci?

byMaX je napisao(la):
Asus ima memoriju Samsung 3.6ns, sto ga stavlja ispred MSI-ja... A ima i hladnjake. Pre bih isao na ASUS... Pitanje je samo, gde ga naci?
Pa kaze covek da je nasao, ali da ne moze da se odluci, od navedenih po meni je Asus-ov model pravi izbor.

Probaj da nadjes i Prolinkov model, ima odlican odnos kvalitet/cena

Imas li neki review tog prolinka... zanima me koliko se klokuju 128MB varijante...

Kod Ananda na rounupu je dospeo do 550 za mem, za chip ne znam... Od 128MB karti najbolje idu Visiontek i MSI, kazu da 80% tih karti idu preko 600, koliko preko, to nije navedeno :)

byMaX je napisao(la):
Imas li neki review tog prolinka... zanima me koliko se klokuju 128MB varijante...

Imas na anandu u uporednom testu nekoliko GF4Ti4200 i taj...memorija je isla valjda na 560, ali zato ima najbolji GPU hladnjak i jezgro se kod njega najvise klokuje...
P.S. jezgro i memorija se kod prolinka ubedljivo najmanje greju (isti test)

Za coveka koji je postavio tred : Sta ce ti uopste GF4 sa 128 MB-a...Kupis lepo onaj sa 64 rama, brzi u svim rezolucijama od 128 MB verzije, moze i daleko vise da se klokuje, pored toga sto je po defaultu na vecem taktu...
Osim toga one sa 128 mba uglavnom dolaze samo opremljene sa tv in&out sto naravno dodatno podize cenu kartice...
Razlika je nekih 30-ak evra u proseku sto uopste nije malo...to je 60 DEM u bivsoj nacionalnoj valuti i mislim da zauzvrat ne dobijas ama bas nista.
Dok dodju igre koje ce traziti 128 MB-a ni GF5 nece biti dovoljan. A pogotovo GF4 Ti 4200 128MB varijanti tada nece vredeti sto je opremljenasa tih 128 mega...
Te price kako je isplatljivije uzeti 128 od 64 MB-a su po meni jedna od najbezveznijih stvari koje sam cuo
Naravno, ovo je samo moje misljenje...
P.S. Max, bez borbe engineering sample-ovima...:D Nije posteno :)

Trazim 128Mb jer hocu da uzmem karticu koju cu drzati u kucistu naredne 2-3 godine minimum [sigurno cete reci da to nema sanse da izdrzi, ali ako vam kazem da sada imam TNT2 vantu sa 32 MB i smatram da je ona "izdrzala" od 1999. onda ce valjda i ovo].Koliko sam shvatio(iz dosad procitanih clanaka i sl. ) verzija sa 128MB bi u buducnosti trebalo da ima prednost nad onom sa 64MB.

Milos J. je napisao(la):
Trazim 128Mb jer hocu da uzmem karticu koju cu drzati u kucistu naredne 2-3 godine minimum [sigurno cete reci da to nema sanse da izdrzi, ali ako vam kazem da sada imam TNT2 vantu sa 32 MB i smatram da je ona "izdrzala" od 1999. onda ce valjda i ovo].Koliko sam shvatio(iz dosad procitanih clanaka i sl. ) verzija sa 128MB bi u buducnosti trebalo da ima prednost nad onom sa 64MB.

Kao prvo izdrzace bez obzira koju ti verziju uzeo.
Kao drugo 128 mb nema sanse da dobije prednost nad 64 MB, moze samo da se izjednaci tako sto ce u 1600*1200 dobiti jos 3 frejma...
Jedino da se overklokuje, ali i 64MB varijanta moze da se klokuje, i to u proseku vise, pa je opet brza :)
Niko ne kaze da izmedju te 2 varijante postoje neke velike razlike ali ti za njih treba da platis 20-30 evra vise...danas.
A inace ta "prednost" NIKAD, ali upamti NIKAD nece iznostiti vise od 3-4 frejma kao sto je i dosad bilo recimo za GF2 iste generacije u 32 i 64 MB varijantama...
Naravno izbor je tvoj :D
Pozdrav :wave;

uf teska odluka.... ne kupuje se svaki dan graficka od 400-500DM.
Ajde ljudi, molim vas pomozite(nemoj da se ljutis Mister No, ali mi treba sto vise misljenja od razlicitih ljudi). Ako predlazete 64MB, molim vas recite i neku firmu. Kartica mi treba uglavnom za igrice(i mozda jos ponesto kao Divx, a ostale namene mog kompa ne zahtevaju neku jaku graficku pa su nebitne). Ponavljam, ne zelim nesto posebno da klokujem (mozda posle jedno 2 god. da bih i dalje mogao da se igram) i NAJbitnija stvar je da ne moram da je menjam nekoliko godina(dok ne dodje na nivo na kome je TNT2 sada).

P.S. i da, jos jedna mozda bitna stvar:imam Duron800;Aopen ak73a pro ;512MB rama(mozda cu menjati procesor, ali ne sledecih 0,5-1 godinu) i Samsung 755DF.Sorry zbog dugackog posta i HVALA unapred.

Izgleda da je onaj MSI najbolji... kada su 128MB verzije u pitanju. Sasa Uzelac je postigao 615MHz stabilno, a ja 630, mada sam je ja testirao kada je bilo normalnije vreme (citaj : temperatura).

Milos J. je napisao(la):
uf teska odluka.... ne kupuje se svaki dan graficka od 400-500DM.
Ajde ljudi, molim vas pomozite(nemoj da se ljutis Mister No, ali mi treba sto vise misljenja od razlicitih ljudi). Ako predlazete 64MB, molim vas recite i neku firmu. Kartica mi treba uglavnom za igrice(i mozda jos ponesto kao Divx, a ostale namene mog kompa ne zahtevaju neku jaku graficku pa su nebitne). Ponavljam, ne zelim nesto posebno da klokujem (mozda posle jedno 2 god. da bih i dalje mogao da se igram) i NAJbitnija stvar je da ne moram da je menjam nekoliko godina(dok ne dodje na nivo na kome je TNT2 sada).

P.S. i da, jos jedna mozda bitna stvar:imam Duron800;Aopen ak73a pro ;512MB rama(mozda cu menjati procesor, ali ne sledecih 0,5-1 godinu) i Samsung 755DF.Sorry zbog dugackog posta i HVALA unapred.

Ma kakva ljutnja, sta ti je :D
Ako ne zelis nesto posebno da klokujes mozes da uzmes bilo koju...moja preporuka ti je da vidis koja je firma najjeftinija, pa da ne uzmes tu kartu vec sledecu najjeftiniju :)
Prolink, MSI, Gainward, Asus, Inno...ma bilo koja, samo gledaj po ceni...
Pozdrav

jos uvek sam u dilemi...
Da li je neko mozda imao iskustva sa narucivanjem iz USA u neku evropsku zemlju(UK)?nasao sam na cdrexpress.com Abit 64MB za 145$ bez shipovanja(sto ne znam koliko kosta,pise samo 10$ + obicna isporuka).
S druge strane, mozda mogu da uzmem Asusa 128MB(cuo sam da radi na 275/550 default,ne znam jel' tacno) za oko 220€ ili pak Inno64MB za 170-180€ ili MSI(ili Gainward) 64MB za 180-195€...uf...

jos uvek sam u dilemi...
Da li je neko imao iskustva sa narucivanjem iz USA u neku evropsku zemlju(UK)?nasao sam na cdrexpress.com Abit 64MB za 145$ bez shipmenta za koji kazu da je 10$+ obicna isporuka(???).
Sa druge strane, mozda mogu da nabavim Asus 128MB (za koji sam cuo da radi na 275/550 default) za oko 210-220€ ili pak Inno 64MB za 170-180€ ili MSI(Gainward) 64MB za 180-195€...uf...

Kupi karticu molim te:D
Sa brend kartom ne mozes da pogresis. Vidim po stranim forumima da je abit napravio fantasticnu seriju gf4...Dakle abir, gw, asus i nema greske.

:wave;

Milos J. je napisao(la):
P.S. i da, jos jedna mozda bitna stvar:imam Duron800(mozda cu menjati procesor, ali ne sledecih 0,5-1 godinu)

duron800 i gf4...recimo da jachoj grafickoj treba i jachi procesor jer ce ovaj u ovom slucaju da ti bude 'usko grlo' a npr. tipichno ponashanje ce ti biti da na vecim (1280x1024+) rezolucijama imas veci FPS nego u manjim (1024x768), tako da nemoj da se posle razocaras, ali jachi procesor ti sigurno treba

Broz je napisao(la):
http://firingsquad.gamers.com/hardware/gf4intelscaling/default.asp

http://firingsquad.gamers.com/hardware/gf4athlonscaling/default.asp

evo koliko znaci procesor kod novih kartica! to je jedan od razloga zasto se nesim isprsio za neki gf4(imam smeshni celeronT:))

PS za 10% daje vise u 3dmarku recimo kombinacija gf3ti200 i celeron 1333 nego gf4ti4600 i atlon 700...

I ja sam citao nesto slicno...pa sam se zato na vreme obezbedio nesto jacom kombinacijom :D Naravno, nije samo za igre...:wave;

P.S. muzzy, i mene si razocarao :D:)

Aca je napisao(la):
Razocarao si me. ;)

E ja ne znam koji je vama... Pazi, probao sam 8 (i slovima: osam) GF4Ti4200 kartica - MSI je NAJFUCKINGBOLJA... vi pricajte sta hocete...

Dakle, odlicno se overklokuje (preko 600MHz) i kosta kao 64MB varijante. Pri tome, ima najbolju sliku... MSI GF4MX serija zaista ima nesto losiju, testirao sam MX460 i u 1600*1200 se vidi razlika. Da li mi je MSI priturio bolji primerak, ne znam, ali se i na ostala tri testa koja sam video, klokovala preko 600MHz za memoriju... To je uz cenu cini najboljom kupovinom. Imam MF 250 eura za karticu... kupicu najbolju, ali cu ustedeti 60-ak eura ako uzmem MSI... a ona je i trenutno najbolja 4200-ka...

OK,thanks.Ali mi jos uvek niko ne odgovori na 2 pitanja:
1. Da li Asus 128Mb radi na 275/550 po defaultu?
2.Da li ste imali iskustva sa narucivanjem iz USA a vi ste u Evropi(jel' pouzdano)?

1. ne
2. to ce malo teze tj nemoguce je...

Nazad
Vrh Dno