Šta je novo?

Hardver koji GeForce GTX 1080Ti kupiti (2021)

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

BobRock9x

Poštovan
Učlanjen(a)
06.01.2021
Poena
95
Vece ljudi, koliko je sada pametna kupovina GTX 1080Ti modela? Trenutno imam GTX 1070Ti i mozda nju prodam za dobre pare i da za iste pare kupim 1080Ti.

Ili da jurim nesto drugo? RTX 3060, RTX 2060 Super?

Juri nešto jače, 1080Ti i nije neki apgrejd. 2060S je u rangu 1080 koja je minimalno jača od 1070Ti, praktično isti đavo. 3060Ti je otprilike kao 1080Ti, koliko sam video, dakle nije veliki dobitak, mada DLSS...
Trebalo bi ti bešto poput 3070/6700XT da bi se baš osetio apgrejd...

Problem je sto su to vec ozbiljne pare upitanju da se izdvoje za 3070 ili 6700xt a za neku od navedenih bi jos mogo da se nekako snadjem mada i to je upitno koja je granica za doplatu.

To stoji...i ja bih odavno zamenio 1080Ti za jaču ali doplate su ogromne.
Ako imaš neku grafiku da premostiš, mogao bi da prodaš 1070Ti dok još možeš za prostojne pare i da čekaš pad cena.
Ili da uzmeš nešto poput 3060Ti, što da ne, dobiješ nešto jaču kartu, noviju, sa DLSS-om...

Ma nemam nista sto bi moglo da posluzi neko vreme, mada to i nije toliki problem jer za 10 evra kupi se nesto sto ce da radi.

Iskreno ja bih bio zadovoljan i sa 1080Ti da uzmem a ne bih isao na 3060Ti jer isto je skupa ko djavo tako da mi je 3060 nesto do 650 evra sto bih gledao i preko toga ni evro nedam. Koliko se igram i ovu sto imam je vise nego dovoljna ali ako zavrsim neki dill pa se ispostavi da prodam svoju 1070Ti lepo onda bih sebe pocastio sa novijom karticom.

@BobRock9x izdvojeno ti je pitanje u posebnu temu u odgovarajućoj sobi

@BobRock9x izdvojeno ti je pitanje u posebnu temu u odgovarajućoj sobi
Prvo mene ne zanima model jer da kupujem znam sta bih uzeo, moje pitanje je glasilo koliko je sada pametna kupovina 1080Ti modela u 2021 kada danas sutra ce objave RTX 40xx ili nesto drugo da gledam.

A drugo, tema GTX 1080Ti je vec neko vreme mrtva pa ne vidim smisao ovog sto si uradio. Kao da je bitno jel se pise o fps-u, undervoltu ili nesto trece kada 99% ljudi koji imaju para su davnih dana presli u temu RTX 20xx a onda iz te teme u RTX 30xx. Tako da nikako ne razumem ovo ponasanje, jel ovo neko pokazivanje moci, sto, zasto, koji je razlog?

I na kraju ovo je jos uvek plan koji se realizuje a da li ce biti realizovan ostaje da se vidi.

Ako mozes za iste pare da kupis 1080ti za koje si prodao 1070ti, uzimaj bez razmisljanja, to se zove besplatan upgrade.
1080ti je 40% jaca od 1070ti i primeti se razlika.
Ja sam imao MSI Gaming 1080ti i to je vrlo tiha kartica...Palit Jetstream hladnjak je isto vrhunski i tih...Asus Strix je jedan od najpopularnijih modela (ne znam zasto), ali i jedan od najbucnijih, ja bi ga zaobisao, osim ako ne igras sa slusalicama pa nista ne cujes.
Od ovih ostalih ne znam kakvi su hladnjaci.

A nisi napisao ni za koliko mozes da uvaljas 1070ti, 450-500-550e ? Ako vec mozes da je prodas za dobre pare, prodaji, pa mozda da sacekas malo da naleti neka 2070S/2080/3060TI i dodas 100-150e, vise ti se isplati.

@panther_

Ma znam da je 1080ti matora kartica... samo i da je iz rudnika manje se habaju nego amd, kod nvidie se odradi undervolt malo podigne klok memorije i podese ventilatori i one mogu da rade dok kod amd-a je vec druga stvar posto tu se menjaju biosi, strapovi i kojekava druga cudesa koja izvode sa amd kartama. Cekao bih ja da padnu cene ali to onda podrazumeva da ce i mojoj kartici da padne cena a ovako da je prodam dok je dobra cena pa sto kaze @bojanh dodje mi besplatan upgrade.

@bojanh

Za 1080ti imam u planu ako budem nju uzimao da gledam Aorus model ili opet da uzem MSI Gaming koju i sada imam sa 1070ti, ne igram na slusalice pa mi je bitno da kartica nije jambodzet na seteroidima.

Sto se tice cene za koju bi je prodao to ostaje da se dogovorim sa kolegom, jos uvek ne znam nista. Prodavac se nada da ce da je proda za sto vise a kupac da ce da je kupi za sto nize, pa gde se nadjemo ali bitno je da obojica budemo zadovoljni trgovinom.

I gigabyte aorus bi trebalo da je dobar model, mada ga nisam nikad licno imao...ali sa MSI Gaming hladnjakom nema greske, ne izgleda debelo heatsink kao kod ostalih, ali hladi vrhunski...meni nije prelazila u igrama 62c na 62% brzine ventilatora u provetrenom kucistu i bila je poprilicno tiha, a temperature su odlicne za 1080ti s obzirom da su furune i vuku dosta struje.

Imao sam prilike da vidim kod jednog kolege iz Nisa GTX 1080Ti Aorus na delu i 1060 ono kada odvrnes ventilatore do kraja tek se cuju kao malo jaci protok vazuha da ima u kucistu.

Isto koja je dobra je Gainword Phoenix GLH, tako da sto se tice modela i njihovih mogucnosti sam manje vise upoznat nego je ovo bilo vise postavljeno pitanje jel vredi uzimati 1080ti sada u 2021, namestaju se neke mogucnosti za rtx 3060 obicnu, koja vidim skoro je pa jaka kao 1080ti. Iskreno meni od toga ne treba nista jace.

MSI Gaming imam trenutno i znam kakva je, necujna a ne greje se vise nego sto treba.

Necu znati na cemu sam bar jos nekih 7-8 dana sto se tice prodaje. A do tada moram da cekam.

Nikako nije pametno menjati 1070Ti za 1080Ti. Imam istu karticu kao tvoju i ne planiram da je menjam dugo dugo. Overklokovana je kao 1080. Ne znam cemu ta ideja iz supljeg u prazno. Jedini upgrade je 3070 i navise.

Zamisao je takva da ako uspem da dobijem pare za koje traze na kp tipa 600 evra i da ja dam kolegi svoju karticu a ja da uzmem nesto sebi drugo za iste pare ja nisam nikako na gubitku samo mogu biti na dobitku.

E sada sto bi moj kolega dao tipa 600 evra ako moze na kp da uzme jacu, pa zato sto zna od koga je uzima i zna da radi i cuo je kakva je u radu i kako se cuje pri max opterecenju ventilatora, nema coil whine... dok ja rizikujem da zbog zamene dobijem jacu karticu ali toplija, ili da ima coil whine koji me licno jako nervira i naravno sve druge rizike koji mogu da se dese.

Zato bih i gledao da kupim mladju karticu koja je u garanciji RTX 2060 Super ili RTX 3060 uz neku moju doplatu.

Ovo nije nikakav hir ili potreba nego zelja da kada vec sve malte ne imam novo od konfiguracije da zamenim i graficku za nesto novije i da onda jedina stvar koja ostaje da se zameni je monitor za neki 2k od 75hz do 144hz.

Ja sam prodao 1080ti sa godinu dana garancije za 920e u roku jednog dana od trenutka oglasavanja dok je ETH bio na vrhuncu, dok su ostale bez garancije tad bile 650-700e.
Ako mozes da prodas za 600e, prodavaj odmah i ne osvrci se nazad, jos reci kolegi da je dobro prosao jer zna od koga kupuje :D

Nazad
Vrh Dno