Šta je novo?

koji flash od 16 gb-a?

psyman

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2007
Poena
319
znaci da bude solidnih performansi i razumne cene.hvala;)

meni je recimo ovaj zanimljiv.kosta nesto malo preko 3 soma.dali neko koristi isti i koliko su tacne ove specifikacije?

untitled_6.jpg

^Drugar je kupio taj Transcend...kaže nije mogao da snimi jedan fajl od 8GB, ne znam da li je uspeo to da reši do sad...cena je oko 3500 RSD. Bio je još jedan Transcend u izboru, ali taj je imao lošije specifikacije.

^Drugar je kupio taj Transcend...kaže nije mogao da snimi jedan fajl od 8GB, ne znam da li je uspeo to da reši do sad...cena je oko 3500 RSD. Bio je još jedan Transcend u izboru, ali taj je imao lošije specifikacije.
bedaka:S: moguce da nije bio skroz ispravan taj njegov primerak.ne verujem da se kod svakog ovog istog modela transa od 16gb pojavljuje isti problem ili gresim?:D

Poslednja izmena:
Nije mogao da snimi fajl od 8GB-a, jer u fat32 moze najvise da se snimi fajl od oko 2gb-a. Mora da se formatira u ntfs, pa tek onda mogu da se snimaju veci fajlovi.

psyman: po meni je to očajan flesh...ima da se otelišh dok sačekaš da se popuni i pola tom brzinom!

Inače logično da neće fajl od 8gb kad je fat ili fat32 po defoultu formatiran!

Imam taj Transcend i nije loš ali mi je krivo što u tom trenutku nije bilo freševa sa većom memorijom! Brz je i to je najbitnije.

A ortak naravno da nije mogao da snimi fajl od 8GB jer ovo što ti oni kažu da fleš ima 8GB nije tačno već taj od 8 izađe na nekih 7.5GB!

@Nervozni postar bezi od Kingstona,kratko traju i prespori su, bar te najjeftinije varijante.
Jos jedan glas za Sandisk Cruzer Contour, esktra brzo cita pise, napuni se caskom, ja imam model od 8Gb i prezadovoljan sam.

Ako 16gb flas kosta 3k dinara, mozda je bolja alternativa neki WD passport?

Slazem se sa tim, ali isto tako je i cinjenica da sto je uredjaj tezi, sklon je manjem procentu padova. Ovo je cisto sa psiholoske strane.

I veci je, sto znaci da nece da se nosi po dzepovima od farmerki, itd...

posto sam se nesto zainteresovao za nabavku veceg flasha (izgleda da sam izgubio mog Kingstona od 2GB), naleteo sam na OCZ Diesel 16GB

Ima i becnhmark rezultata ovde
Avg Read 31,6 MB/s
Avg Write 15,1 MB/s

Verzija od 8GB je duplo jeftinija.

gledao sam i review za Sandisk Contour 16GB
Avg Read 20 MB/s
Avg Write 12 MB/s

i zakljucak:
this drive is priced much higher than other 16GB drives. It's quite hard to justify the price. Perhaps it is the price of style.

Mozda jeste malo jaca cena za Sandisk Contour, ali je odlican flash. Ja imam od 8GB, ali sam ga nasao veoma povoljno, iako sam bio spreman i da dam vise para. Mislim da se na nasem trzistu ne moze naci brzi flash.

verujem, ali bi voleo da vidim misljenje/bench od nekog ko ima ovog OCZ Dizela...

@Nervozni postar bezi od Kingstona,kratko traju i prespori su, bar te najjeftinije varijante.
Jos jedan glas za Sandisk Cruzer Contour, esktra brzo cita pise, napuni se caskom, ja imam model od 8Gb i prezadovoljan sam.

Ne znam odakle ti to, ja imam DT 110 od 8Gb, preko 20Mb/s protok tako da ne bi rekao da je spor :type:

Probao sam neku ultrajefitini 4GB SuperTalent i veoma sam zadovoljan brzinom, HDtach prikazuje 33MB/s, dok kada recimo snimam fajl od 700MB na njega Vista pokazuje brzinu od oko 6MB/s.

Znam da nije 16GB, samo me zanima jel to ok brzina?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno