Šta je novo?

Koji Flagship?

Haseo

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2007
Poena
330
Ok vreme je da drevni Note3 ode u zasluženu penziju.

Kao poslednji normalan telefon Samsunga (uz Note4) vreme je da se nadje adekvatan naslednik.

Samsung ispada iz priče pošto su izbacili zamenljivu bateriju i micro sd slot(tj tužno kopiraju Apple a ako ih toliko kopiraju radije ću uzeti original)

Generalno gledano treba mi best bang for buck i da se može uzeti preko naših operatera (Telenor / MTS) kamera da bude ok, multimedia (muzika se stalno sluša tako da se može reći da je i mali prioritet) i koliko toliko normalna baterija pošto imam dnevno 4-5h sot.
Mali ekrani (manji od 4.5" / 5" otpadaju jer nemam nameru da nabadam slova čačkalicom a i navikao sam na veći telefon zbog Notea)

Opcije su mi iPhone6S+, Sony Xperia Z5 Premium i imate li još neki predlog?

Poslednja izmena:
Nah WinMo sam testirao i nije mi se svideo.

Huawei Mate 7,apsolutno najbolja kupovina u svakom smislu
Metalno kuciste,odlican ekran,senzor otiska a I svi ostali su tu,fluidnost ,dobice android 6,kamera nije kao kod note 3 ali dobra
Odlicna cujnost,baterija je zver,glasan ,nema sanse da ga ne cujes cak I ako si u krkljancu nekom
Generalno kompletan phablet,sem te kamere sve ostalo je napredak u odnosu na note 3,imao sam ga 9 meseci pa znam sta pricam
Naravno ,da li si spreman preci sa samsunga na huawei to zavisi od tebe,na zalost mnogima je to problem,zasto,pa mozes pretpostaviti

Poslednja izmena:
Najmanji problem je da predjem na funkcionalniji telefon.

Note3 kamera mi je inače bila očajna u iole slabije osvetljenim uslovima.

Pogledaću vredi li mašina, po ovome što čitam više nego adekvatno.

Ok ,zaznuli su kameru sa lizalicom,na kitkatu je bila bolja kod note 3
Ali ok ,ako ti to nije bas primarno ,meni licno ,kamera nije prioritet,vise me zanima ostalo kod telefona ,jer je to prvenstveno telefon
U svakom slucaju kamera je kod mate 7 dobra kao I video zapis

Nema tu dobrog saveta. Ova godina je uzas za te jace i skuplje android telefone. Kada si vec toliko izdrzao na note sacekaj i feb pa biraj izmedju m10,s7,mate 8 (vec pretstavljen u kini,ubica) i verovatno z6

Poslednja izmena:
Tako nekako.

@ Haseo
Posto si naveo IP6+ koji je najskuplji fon u ponudi operatera a i Z5P koji je svejedno dosta skup onda je najbolje da sacekas jos nekoliko meseci i nove androide koji ce kostati isto toliko a bice bolji naravno.

Ako neces da cekas onda IP6s+ mada ni Z5P nije los izbor, to je vec tvoja slobodna procena mada su oba telefona debelo precenjena kod operatera.

Poslednja izmena:
Pa ,donekle se slazem sa time,ali dosadi jedan te isti,pogotovo ako si na istoj firmi godinama
Mada mate 7 I note 3 su odlicni uredjaji,gde ipak mate odnosi pobedu u svemu sem mozda u kameri.Generalno velikih pomaka nema,sem trpanja 2k ekrana, trpanja jaceg hardvera koji ti ne treba ni zasta ,I sve slabijim baterijama
I nece ih ni biti u skoro vreme
Iskreno ne znam sta bi dobio sa cekanjem gore pomenutih modela sem ogromnih cena koje bi trebao dati za njih

Zavisi :) sve ima svoje prednosti i mane..

Konkretno ako saceka mate 8,dobice bolju kameru,2 puta bolji soc a time i gpu,duzu sw podrsku,verovatno bolji displej,cenim bolju bateriju i na kraju vise okretanja glava u drustvu :)

Nekome to vredi 200e preko a verovatno nekome i ne.

Poslednja izmena:
Pa jeste,zbole me dzep pri spominjanju onih "tricavih" 200 evra [emoji5]
Ne znam sta to note 3 I mate 7 ne mogu da urade ,da bih se izuo za te novce
Naravno nekome to nije problem pa se izuva (na zalost takvi uglavnom koriste telefon kao telefon) cast izuzecima ali su uvek u manjini [emoji4]

Ako bas mora iz gore navedenih modela ,licno bih isao na sony z5 premium

Poslednja izmena:
Pomenuti G4 i Mate 7 pored iP6s+ je apsurdno. Ja sam 80% vec odlucio njega da uzmem, ali cekam da vidim sta ce HTC uraditi jer mi je opensource kod Androidai bitniji. Najgore vrijeme si uzeo za razmatranje o novom telefonu :)

^^Pa ima slot za sd karticu i zamenljivu bateriju, a u prvom postu je naveo da mu je to bitno. Brz je telefon, ima odličan ekran i odličnu kameru, prihvatljivu autonomiju, jedino što nije od aluminijuma ili stakla, ali je zato dosta jeftiniji od pomenutih alternativa

Poslednja izmena:
Ako kesh nije problem i imas bez problema da das 800€ za ip6s+ onda preporuka. Ali ako hoces da ustedis a da imas jako dobar telefon i stavis 400€ za neke pametnije stvari onda je G4 jako dobar telefon za manje od 400€ sa 2 god garancije. Ne zaostaje nista spec za ip da bi kostao duplo manje

Uzimam telefon na svakih 2.5/3 godine tako da mi nije problem da se daju veće pare da ne lomim glavu i mirno preskočim jednu generaciju telefona bez dodatnog otvaranja novčanika.

Note3 ne bih inače menjao ali nažalost telefon je počeo ozbiljno da usporava u nekim situacijama, da gasi aplikacije, a i baterija traje komično kratko.

U decembru planiram da uzmem telefon, možda na kraju predjem na iOS ali samo ako budem mogao da JB mašinu.

Hvala za savete, sačekaću još malo da vidim šta sve izlazi uskoro pa ću prelomiti.

Uzimam telefon na svakih 2.5/3 godine tako da mi nije problem da se daju veće pare da ne lomim glavu i mirno preskočim jednu generaciju telefona bez dodatnog otvaranja novčanika.

Onda kupi IP6s+ ili sacekaj Nexus 6P u mts/telenoru. Mislim da je to najbolje resenje.

Vrh Dno