Šta je novo?

koji firewall softver?

• Začetnik teme Začetnik teme cifra
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pomoc oko konfigurisanja Eset Smart Security:
Nikako nemogu ovog debila da nateram da nekontrolishe mrezni saobracaj odnosno da mi radi sharing. Namestim sve normalno:
eaca8b1714.jpg

a6f5436aab.jpg

Ali neeee 😡 naravno da nece raditi sharing poshto ***** i dalje filtrira saobracaj i kad zelim sa drugog kompa da pristupim mom izbaci mi da nemam privilegije :wall: ... Chim ga iskljuchim sharing radi normalno...

Prsnucu vishe....

Ili imas virus ili Windows XP Service Pack 2
Znaci prvo precesljaj racunar nekim azuriranim AV programom, ili update Windows

Uninstalirao sam taj FW i problem je nestao... Mozda se nije slagao sa nekim software-om koji imam na kompu...

Probao nekoliko na Visti, kao i taj Comodo koji je smor zivi, i ostao na Look n Stop 2.06.
Vrhunski programcic.

kad spominjete matousec, zaboravili ste da spomenete i pctools FW koji sam koristio i do upgrade-a na 5.xxx verziju mi je bio savrsen, morah da ga skinem posto mi je jedino blokirao USD (nikkako nisam uspeo da ga odblokiram).
Comodo je dobar (nastranu dosadni defense+, ali mu to nije mana) najveca mana mu je sto verzija 3 ne radi na w2k3 serveru!
Nije ni matousec 100% merodavan
imate i ovaj forum za razan info link

Comodo Internet Security (Koristim samo Firewall komponentu ) - zaokruzen proizvod , a i pored toga je besplatan. Svaka preporuka.

Poslednja izmena:
Ja probao PC Tools firewall plus 5.0.0.37 i mogu reci da je programcic sasvim ok. Vrlo pristojan detection rate, podestiti se moze dovoljno lako i dovoljno opcija ima za to. GUI je jako intiutivan i sam program je graficki lepo i sa ukusom sredjen. Pregledno je sve i dostupno. Ne smara kao Comodo koji je, iako zaista odlican i besplatan softver, stvarno davez. Program u memoriji zauzima 13 Mb a GUI jos 6 MB sto je sasvim prihvatljivo. Ne smara masinu i bootovanje je brze cini mi se nego sa Comodom a narocito nego sa Zone Alarmom. 64-bit sistemi nisu podrzani (jos). Program je apsolutno besplatan a developer ne davi reklamama u vidu pop-up prozora ili remindera.
Preporuka od mene - za obicne, razumne kucne korisnike je odlican.

Poslednja izmena:
I ja već skoro mesec dana koristim iso PC Tools FW Plus. Savršen je, ali ima neke bagove. Može da prepozna neke programe, ali malo njih i to je lepo, samo problem prave ti koje ne prepozna. Ako uključite Enhanced Application Filtering kod svih igrica i još nekih programa (KMPlayer, Limewire) će vam se komp ukočiti i ništa nećete moći da uradite osim restarta sa kućišta, to može da se reši samo tako što ćete ručno dodati dozvole za taj program, nekima se pojavljuje neka greška u toku rada (mada retko). Ja bih svima preporučio ovaj Firewall samo kad ne bi bilo ovih bagova, kad to isprave mislim da će biti savršen.

Poslednja izmena:
Ja do sada ne primetih bilo kakve probleme. Radi posao sasvim dobro. Imam i jednu lokalnu p2p mrezu i sa njom sve super funkcionise. utorrent radi bez greske kao i sav ostali download softver. Zabavni softver taodje bez greske. Za sada ni jedan jedini bug. OS je XP SP3, a ne Vista. Nju nameravam sasvim da preskocim.

Da li ti je uključeno kad ideš Settings>Filtering>Application Filtering>Enhanced Security Verification? Baš sam gledao na njihovom forumu, to gomili ljudi pravi problem.

Da li neko moze da mi objasni cemu potreba za dodatnim FW pored ovog u Windowsu?
Ako imate router onda on ima svoj FW koji blokira apsolutno sve, tj. propusta samo one pakete koji su mu zadati u pravilima za port forward ili virtual server. Dakle sve dolazne konekcije su pod kontrolom routera. Sa druge strane, sve odlazne konekcije su pod kontrolom standardnog Windows FW-a.
Blokada dolaznih konekcija ima smisla ako ste na DialUp-u ili ste stavili racunar u DMZ zonu na routeru ili pak iskljucili router firewall.

Da li neko moze da mi objasni cemu potreba za dodatnim FW pored ovog u Windowsu?
Ako imate router onda on ima svoj FW koji blokira apsolutno sve, tj. propusta samo one pakete koji su mu zadati u pravilima za port forward ili virtual server. Dakle sve dolazne konekcije su pod kontrolom routera. Sa druge strane, sve odlazne konekcije su pod kontrolom standardnog Windows FW-a.
Blokada dolaznih konekcija ima smisla ako ste na DialUp-u ili ste stavili racunar u DMZ zonu na routeru ili pak iskljucili router firewall.

Mogu ja da ti navedem bar dva razloga a ti izaberi:

1. Vecina clanova bencha ne zna da namesti port forward pa prebaci ruter u bridge mode. Posto im onda racunar ima javni IP, a Windows Firewall je lako iskljuciti ako koristis IE za surf po pr0n sajtovima treba im drugi (bolji) firewall.

2. Mozda su control freakovi.

:d

Da li ti je uključeno kad ideš Settings>Filtering>Application Filtering>Enhanced Security Verification? Baš sam gledao na njihovom forumu, to gomili ljudi pravi problem.

Jeste, ukljucen je. Ja, za sada, nemam problema. To je uzgred default setovanje - ne verujem da bi napravili da bude default ako stvara probleme. Mozda imas verziju stariju od najnovije.

Poslednja izmena:

Bolja kontrola programa, pregled aktivnih konekcija i mogućnost da se one po potrebi prekinu. Win fw propušta skoro sve što bi da se nakači na net, tek u retkim slučajevima prijavi da nešto blokira.

Ja sam neko vreme na Sunbelt Personal Firewall-u, nista glomazno, vrsi posao.

Kako da dozvolim add-onu za audio playere MiniLyrics da izađe na net? Imam PC Tools FW i stavio sam i MLStart.exe i MLSetup.exe da mogu da izlaze i idalje mi prijavljuje isto?

E pa nisu bas sve odlazne konekcije pod kontrolom win fw. Meni se npr DVBViewer obavezno provlacio pored win fw i pravio probleme.

Sad koristim Outpost Pro i za sada nemam primjedbi. Probao sam i PC Tools ali mi je redovno zaglavljivao komp prilikom pokretanja nekih programa pa sam morao da ga "uspavam" 😀

Nazad
Vrh Dno