Šta je novo?

Koji firewall koristite ?

• Začetnik teme Začetnik teme RamOne
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Koji firewall?

• Barbarian

Glasovi: 0 0.0%
  • Paladin

• Amazon

• Sorceress

• Assassin

Glasovi: 1 50.0%
  • Necromancer/Druid

• Intel

• Amd

• Cyrix

• WinChip

• Motorola

• Ostali

• Windows 98

• Windows 98 SE

• Windows 2000 Profesional

• Windows XP Profesional

• Windows XP Home Edition

• Windows Mee:)

• Da! Overklokujem procesor (CPU) !

• Da! Overklokujem grafičku kartu (GPU) !

• Da! Teži slučaj :). Overklokujem i CPU i GPU!

• Ne! Ne overklokujem svoje komponente!

• Outlook Express

• Eudora

• The Bat

• Calypso

• Ostali...

• Microsoft Outlook

• IncrediMail

• Web-bazirani (Hotmail, Yahoo! i sl.)

• Netscape Messenger

• AtGuard

• ZoneAlarm

Glasovi: 1 50.0%
  • BlackIce

• ConSeal

• Norton Firewall

• Pgp Desktop Security

• Sygate Personal Firewall

• McAfee Firewall

• Integrisan u sistem (XP)

• Ne koristim

• Ostali

• Ukupno glasača
    2
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

RamOne

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
28.11.2000
Poena
650
Dakle koji je firewall koji "cuva" vasu masinu i podatke?

Vishe ne koristim FW, ali do skora ZA

ni ja ga ne koristim a te opcije nema a mislim da bi bilo interesantno da se i ona postavi...

ZoneAlarm, otkada se pojavio i to prvo 'obican' pa Pro, i radi besprekorno.

Ma BlackIce je super firewall, svojevremeno sam ga koristio.

Amon_Ra je napisao(la):
Ma BlackIce je super firewall, svojevremeno sam ga koristio.
Ne mogu da verujem da to kazes, posle svih thread-ova i post-ove na starom forumu o BlackIce-u, gde smo se, cini mi se, slozili i dokazali da doticni zbog mnogih svojih karakteristika pre moze da se nazove trojancem nego firewall-om...

Tako, tako, samo se pohvalite koji fw koristite - tako da onaj ko vas napada zna tacno koje exploitove da iskoristi (bar ste coveku skratili vreme 😉 )

Ma samo sam se salio 😀

Inace, do skora Conseal, sada "Ostali" 😛 (tacnije SecurePoint).

drapin je napisao(la):
Ne mogu da verujem da to kazes, posle svih thread-ova i post-ove na starom forumu o BlackIce-u, gde smo se, cini mi se, slozili i dokazali da doticni zbog mnogih svojih karakteristika pre moze da se nazove trojancem nego firewall-om...

Nisam ja iz te price, tj. ne znam da je to bio zakljucak.Ne moj molim te da se nervirash zbog mene 😉, jer sam taj firewall koristio dva meseca, pre dve godine, kada sam mnogo manje znao o kompovima - i ucinio mi se kao dobar.

ne koristim ga - nema potrebe: konektujem se samo dial-up vezom, ne pamtim shifre i koristim antivirus. Kad budem imo rachunar koji je uvek na mrezhi pocecu da ga koristim(inache skino sam sve ptotokole koje win instalira a ne trebaju mi )

silverglider je napisao(la):
Inace, do skora Conseal, sada "Ostali" 😛 (tacnije SecurePoint).
Conseal sam i ja ranije koristio, super je, ajd reci malo vise o tom SecurePoint-u, gde ima da se "nadje" rado bih ga probao.

RamOne je napisao(la):
Conseal sam i ja ranije koristio, super je, ajd reci malo vise o tom SecurePoint-u, gde ima da se "nadje" rado bih ga probao.

Hm, radi se malo o kombinaciji neuobicajenoj za svakodnevnu kucnu masinu. SecurePoint nije desktop fw, kao ovi ponudjeni gore - radi se o firewall serveru (treba ti posebna masina za taj pos'o, dakle). Elem, postoji konkretno free verzija na www.securepoint.cc sajtu, a ima i nesto jaca verzija, sa VPN serverom (samo komercijalna). Klijent sw (za podesavanje, ...) postoji i u windows i u linux verziji.
Dakle, ovo pasuje za manju mrezu - firmicu, igraonicu, sta vec, sa fakticki stalnim izlaskom na net. Nije uobicajeno (napolju) da ljudi imaju po par masina i brz izlaz na net. Tada je najlakse uzeti negde polovnu brand masinu (npr jedna HP vectra P1-200mmx/64/3.2/cd/100-TX lan kosta oko 200 dm) u finom, tankom slim kucistu, stavis pod monitor i instaliras jedan lep linuxbox na njega. Ima vec pripremljenih instalacija velicine stotinjak MB, koje su vec konfigurisane tako da predstavljaju router, sw firewall, mail server, etc -> dakle, kompletan mali internet server (i to za dz, platio si samo onaj hw). Na njega stavis isdn, dsl - sta vec imas, a u masine ubodes samo mrezne karte. Meni je to resenje savrseno, jer je jedna od retkih kombinacija koja pomiruje Mac i WinPC u mrezi (jedna od nocnih mora net-admina) -> cak i ako se suprotstavljeni ne vide medjusobno, oba mogu da vide linux servercic bez problema, razmenjuju fajlove preko njega, koriste izlaz na internet, itd.
Licno sam hteo da probam/koristim i taj fw, koji je pravila komercijalna firma, da vidim neke razlike i da mogu nekim ljudima da preporucim ili ne - dakle, jedan kraci period, posle vracam moj linuxbox na tu masinu. So far so good (s obzirom da je free).

Thanx, slazem se da je to najbolja kombinacija, masina koja ce da bude proxy, firewall, mail server ...
Nego me interesuje taj linuxbox, jel klasican linux pa konfigurisan ili nesto spec. , nemam bas iskustva sa linux-om , i koliko je komplikovan za konfigurisanje. Gde se moze naci ?

E interesuje me da li je neko probao AtGuard na XP-u, da li radi i kako?

RamOne je napisao(la):
Thanx, slazem se da je to najbolja kombinacija, masina koja ce da bude proxy, firewall, mail server ...
Nego me interesuje taj linuxbox, jel klasican linux pa konfigurisan ili nesto spec. , nemam bas iskustva sa linux-om , i koliko je komplikovan za konfigurisanje. Gde se moze naci ?

To je klasican linux (cesto baziran na RedHatu 6.2) iz kojeg je izbaceno bukvalno sve sto ne treba za opsluzivanje servera (za programiranje, igrice, imaging, etc) i zato su ispali mnogo mali. E sad, koliko je to jednostavno sve za instalaciju ? Morale bi se znati neke osnove linuxa, makar da se zna gde se sta nalazi (ni prvi pogled na windows desktop ne govori gde je Control Panel, a jos manje sta i gde je registry). Velika vecina ima postavljene stvari oko mail servera, fw-a, itd sa nekim default vrednostima. Tvoj posao kao 'instalatera' je da ukljucis/iskljucis sta ti od toga treba ili ne, i da promenis settings sa default na neke tvoje (kakva je to zastita koja radi sa default vrednostima -> kao da si prostr'o crveni tepih kroz otvorena vrata). Dakle, trazi se i neko znanje sta je sta (sta je fw, sta je proxy, itd). Nacin izmene nije svuda isti. Treba imati na umu da su takve razne server alatke proizvodi razlicitih programera, a ne jedne firme, pa nema jedno centralizovano point'n'click *****-proof mesto da se samo promeni par cifara i to je to. Tim vise sto takvih "pakovanja" linux boxova ima iz nekoliko izvora, pa su ideje razlicite, no vidi se da se trude da makar objedine to sve preko jednog konfiguracionog panela, kao sto je recimo panel za konfigurisanje kernela.

Takve boxove mozes da nadjes free za dl na npr www.tucows.com (pa linux, pa ...)

Ne znam ko je poslednji glasao i oziveo ovaj thread, ali mi se jako svidja ovaj Barbarian firewall. Hahahahahaha
Cak sam mu posvetio i avatar i potpis. 😉

Poslednja izmena:
ma, to se neko igrao sa poll-om..
ono sa vrha do preko pola liste deluje kao da su neke igrice, dok ovo dole - klasichan Intel-AMD flame

mod-ovi, kljuch u ruke

..i brishite moj i Diablo-ov post, vratite ovu starinu tamo gde mu je mesto

NHF, Diablo, nishta lichno..

pozdrav

Pccilin 2004 Internet Security Antivirus+FW-meni sluzi dobro.

Kerio Personal Firewall, zasad radi dobro.

Ma samo stoji ukljucen ovaj Windows XP SP2 Firelwall i to je to...

Poslednja izmena:
Hint: ovaj poll je iz 2002. godine i ocigledno je jedan od onih koje je konverzija baze ukakila prilikom prelaska sa stare verzije foruma na novi. Postoje aktuelni topici koji se ticu firewallova, pa ne vidim smisla da se sad dopisuju stvari u ovu mumiju od polla.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno