Šta je novo?

Koji fax za IT upisati da bih postao ozbiljan IT strucnjak/programer

MisliM_StvaRnO

Flash Drive
Učlanjen(a)
14.08.2016
Poruke
273
Poena
43
Kupio bas tamo jos za black friday web developer bootcamp i complete python bootcamp, nisam usao jednom na aplikaciju 🤦🏻
Za vikend cu da vidim mogu li to sam, engleski mi je dobar.
Ako ne mozes sam sebe naterati na ucenje nece ti pomoci ni 100 it akademija.
Mislim da covek treba da ima malu dozu uzbudjenja ka ovome. Barem sam se ja tako osecao.
Imam dosta aplikacija koje sam napravio cisto jer mi je bilo to wauuu da napravim svoj app i posaljem na google play. Ta vrsta uzbudjenja mi je itekako pomogla u ucenju.
 

dexx01

Flash Drive
Učlanjen(a)
15.02.2020
Poruke
179
Poena
18
Zanima me razlika ETF SI vs ETF RTI u jednom detalju: raspored predavanja u pre-korona periodu...
Za SI znam da je raspored bio skockan, skoro bez "rupa", tj. čas za časom. Kakva je situacija bila sa RTI smerom?
Naravno, kakva je i prva (zajednička) godina po pitanju rasporeda?
Da li je neko možda baš upoređivao?
Jer uz to treba uzeti u obzir i lab. vežbe u kontra smeni...
 

dexx01

Flash Drive
Učlanjen(a)
15.02.2020
Poruke
179
Poena
18
I pitanje za MATF, I smer - kakvi su usmeni ispiti, tj. usmeni deo ispita?
Generalno, jel se više rade zadaci, ili baš teorija?
P.S. Da li ima nekih najava/priča oko smanjenja/menjanja lokacija MATF-a?
 

mi105

Flash Drive
Učlanjen(a)
01.09.2021
Poruke
130
Poena
28
I pitanje za MATF, I smer - kakvi su usmeni ispiti, tj. usmeni deo ispita?
Generalno, jel se više rade zadaci, ili baš teorija?
P.S. Da li ima nekih najava/priča oko smanjenja/menjanja lokacija MATF-a?
Kao neko ko je sad već senior developer sa 6-7 godina rada u industriji, a ko je studirao Matf (R smer) , podelio bih svoje iskustvo.

Matf ima dobar program. I to, uz sveukupno par dobrih profesora (F. Marić, Janičić, Ikodinović) je sve dobro što Matf ima da ponudi.

Uz navedene izuzetke, većina ostalih profesora i asistenata je tuga, jad, beda i očaj. Do te mere loši da smatram da bi im trebalo zabraniti da predaju i staviti ih da krivično odgovaraju za generacije uništenih studenata.

Organizacija bilo čega na fakultetu ne postoji. Kolokvijumi se zakazuju u ponoć za sutra ujutru. Usmeni ispiti isto tako. Pismeni se zakažu ranije, ali se ni na njih ne možeš osloniti jer se njihov raspored menja bukvalno sve vreme, do početka roka, a često i u toku istog. Preklapanje ispita je redovna pojava (dva ispita zakazana u isto vreme) i moraš da se za svaki cimaš i preklinješ Miljana Kneževića da iste pomeri, pritom bez ikakve garancije da će on to da uopšte i uradi, zavisi da li je dobre volje taj dan.

Učenje napamet je tamo dobar dan, pogotovu kod usmenih i meni je to najviše smetalo. Određene ispite jedino tako i možeš da položiš - da, ima takvih debila od profesora i to koliko hoćeš. Bubice i druge metode varanja na ispitima nisu neuobičajena pojava. Uhvate jednog od 100 i onda se time peru da su strogi i pravični. Neretko ti sa bubicama i asistenti postanu.
Najbolje tamo prolaze gimnazijalci bubalice i oni spremni na varanje. Ukoliko si praktičar iz neke elektrotehničke, zaobišao bih u širokom luku.

Studirati Matf je izuzetno, izuzetno bolno iskustvo. Ne zbog težine gradiva, već zbog opšteg haosa i ludila na tom fakultetu. Dobar deo studenata sa kojima sam studirao je bila anksiozna ili depresivna i na medikamentima zbog toga. Atmosfera među studentima je atmosfera očaja i to nije preterivanje.

Da mogu da vratim vreme, radije bih studirao bukvalno bilo koji drugi fakultet u Srbiji. Etf, Fon, Ftn, Pmf Novi Sad ili Niš, Elektronski i Nišu, svi ovi fakulteti su po meni mnogo bolji izbor od Matf-a.

Ovako bih ocenio isti (0-10):
Plan i program: 7
Profesori i asistenti: 2 *
Organizacija: 0
Studenti i atmosfera: 2

*bila bi 0 da nije navedenih izuzetaka
 

dzavi

Flash Drive
Učlanjen(a)
01.05.2015
Poruke
267
Poena
43
Ja sam na masteru iz mkt, zvanje master ing programiranja i racunarstva. Imam 37 i za 1g-1 1/2g cu se javiti dal je moguca prekvalifikacija u ovim godinama :) e da zaboravio sam da kazem da uporedo ucim javascript tako da mi je junior frontend developer cilj, posle tek telekomunikacije. Isti sam kao Pantic,mladji referent u najavi 😂
 

PcGamer07

Flash Drive
Učlanjen(a)
12.11.2021
Poruke
120
Poena
28
Pozdrav svima,. Zanima me kreiranje sadrzaja, web dizajn, reklame, game art... Vidim masu privatnih fakulteta koji nude ok program za navedeno (FSU,Megatrend), ali opet sam malo skeptican oko toga, pa mi je to plan B, pisite predloge za neki drzavni u Beogradu da ne izvisim hahahahah, salu na stranu, svako iskustvo bi mi pomoglo i svaki predlog!
Hvala svima unapred :)
 

Qaxentius

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
15.10.2016
Poruke
317
Poena
18
Jel ima ovde neko iskustva sa Softline Education, tačnije njihovim kursevima za programiranje ? Kakvi su utisci, jel se nauči nešto ?
 
Vrh Dno