Nije potreban samo kliker. Rad je nesto sto ce nadokanditi sve pa cak i ako nemas kliker. A sam kliker ti sam po sebi ne znaci nista... Potencijalna energija koja jos nije presla u kineticku...
Ja sam ove godine upisao ETF, odsek SI, i znam da jedno na ETF i MATF, RAF nemas neke sporedne stvari koje mene licno ne zanimaju, tipa menadzment, ekonomije razne i to. Ja sam trazio dakle, nesto gde cu uciti programiranje & related vecinu svog vremena, a ne nesto gde ce me zamarati sa kojekavim glupostima. Ko zeli da se bavi nekom drugom granom IT, neka izabere po svom ukusu, ko zeli da se bavi suvim programiranjem nema sta da trazi na FONu...
Hvala svima,
vidim da neki savetuju ETF neki masinac,i ja sam svestan da je masinska industrija kod nas propala ali za 4-5 god kad ga zavrsim ko zna ....Na masincu sam video da ima onaj noviji smer IT i pricao sam sa masom ljudi sa FON-a koji kazu da je smer mnogo mnogo bolji nego na FON-u ali da su oni upisali fon jer se lakse zavrsava ...Na ETF-u bih isao na telekomunikacije,tu sam cuo jako dobre price o kasnijem zaposljenju i visokoj plati kao i o prioritetu zaposljavanja u odnosu na srodne smerove na drugim faxevima ...
Oba faxa deluju odlicno,ETF znatno popularniji -sto kazete svi oce fancy fakultete.
Cenim da se na oba faxa stice kvalitetno znanje i da ce to znanje biti cenjenije nego diploma valjda tome tezimo.Videcu jos imam fore do pola 1 ,pa javljam sta sam uradio....Ako imate jos neku ideju recite
Hvala svima jos jednom
mashinski daje fenomenalnu bazu za masu toga
istina je da malo masinaca ''radi u struci'' (struka ti je, inace, ono od cega doneses chek kuci), ali nauce brzo bilo koji posao. moji masinci rade od prodaje preko programiranja do prevodilastva i jos gomile poslova
EDIT: Tek sad videh otkad ova tema vuce korene...Bash mi je bilo extra zanimljivo da iz danasnje perspektive bacim pogled na pricu
Jox, sta ti kazes na sve to?ETF ili FTN, kako god se okrene zavrsis u istoj "rupi" :d
![]()
Kako se zove taj nov IT smer na mašincu?
Ipak ne želiš ceo život da kucaš kodove, već sa jedno 35-40 da budeš neki rukovodilac.
Ako te zanima programiranje, beži od studijskih programa koji imaju dosta matematike. Rekao bih ti i da odmah uzmeš da učiš programiranje u praksi, da ne gubiš vreme na faksu, ali postoji šansa da će ti se to obiti u glavu u budućnosti. Ipak ne želiš ceo život da kucaš kodove, već sa jedno 35-40 da budeš neki rukovodilac.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari