Šta je novo?

Koji fakultet, oblast IT

Mogu li posle zavrsene gimnazije, informaticki smer, da upisem fakultet ili visu, ali smer hardware. Ne programiranje, web design...jel postoji tako nesto?

Ako želiš da se baviš hardverom... pa nećeš se previše usrećiti u našoj zemlji...

Jedini izbor su ti elektrotehnički fakulteti... u Nišu, novom Sadu i Beogradu...

Sve sto su ljudi ovde pisali je manje-vise tacno. Mislim da smo svi imali istu dilemu kao i ti. Ja sam se tek 2 godine posle srednje upisao na FON, i osim popularnosti koju donosi ta diploma nicim nisam bio zadovoljan. Ispisao se, upisao FPI (sada se zove FIM - Fakultet za Informatiku i menadzment) i extra sam zadovoljan. Zavrsavam trecu godinu, vec sam imao par ponuda za posao, mogao bih reci vrlo dobrih i svi su priznali taj fax. Posto inace radim u medijima, po prici drugih ljudi cujem samo dve stvari. Ili ne znaju i nikad nisu culi za Singidunum Univerzitet, ili samo reci hvale. Ja sam licno prezadovoljan. Uslovi odlicni, cena skolarine pristupacna [sam se izdrzavam i placam sebi fax], gradivo zanimljivo i ne zalazi se u nepotrebne stvari, profesori fenomenalni, asistenti super iskusni. Neko je pomenuo da se prve dve godine malo vise forsiraju predmeti kao sto su menadzment, pravo, marketing...nije ovo cisto informaticki fakultet(a i sam naziv kaze). Mislim da je zato i bolji, jer je poslovanje danas veoma bitno, pa ces ti moci da radis i u IT sferi i u nekoj ekonomskoj, gde se upotrebljavaju racunari. Ono sto mi se mnogo dopalo je sto me niko ne muci i ne izivljava se na meni kao profesori na drzavnim fakultetima. Na kraju svake godine postoji validacija profesora od strane studenata, i ako vecina odluci da neki prof. ne valja, on vise ne predaje. Meni je uglavnom bitna diploma, ne posvecujem puno vremena fakultetu i nekom opstem ucenju. Ali ako tebe to zanima, asistenti i ljudi koji rade u racunarskom centru su experti i svako ko ima vremena se moze uclaniti u RC i raditi i uciti sa njima[ako budes dobar i vredno radis, dobijas neke popuste vezane za skolarinu]. Mozes posetiti sajt FIM-a, imas i zvanicni forum pa se raspitaj sve sto te zanima, a mozes i mene da pitas na PP.

Mogu li posle zavrsene gimnazije, informaticki smer, da upisem fakultet ili visu, ali smer hardware. Ne programiranje, web design...jel postoji tako nesto?

heh,da se bavis hardwareom:D
pa da bi se bavio ozbiljno hardwareom morao bi da upises etf na primer,da se rasturis od raznih osnova elektrotehnika,elektrotehnika i digitalnih elektronika,zavrsis sve to sa odlicnim prosekom i onda zapalis preko grane na usavrsavanje gde bi tek onda poceo stvarno da se bavis hardwareom.

nesto ne verujem da je to ono sto si hteo:d.

Vrh Dno