Šta je novo?

Koji Externi Tv Tuner

stoske

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2005
Poena
710
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
interesujem me koji bi externi tv tuner bio po Vasoj preporuci. Cenovni rang je oko 70 evra....

nasao sam model KWorld 1531R za oko 6000 din...deluje ok, osim daljinskog koji mi se ne svidja.
da li neko ima ovaj model i kakvi su utisci? da li kanali mogu da se memorisu po zelji i sl?

svaka preporuka je dobro dosla....;)

pa zar niko????

planiram da kupim ovih dana, pa bi mi savet dobro dosao :)

Poslednja izmena:
Ovako:
- Imas HAUPPAGE USB WINTV, vrlo lep i dobar tuner sa USB konekcijom, cena je mislim par evra niza od 70. Nema FM.
- Ima PIXELVIEW TV/FM TUNER BOX5, apsolutno nezavisan od racunara. Mozes da ga kacis na monitor, TFT, projektor....bilo sta preko VGA konektora ili AV-a. Mana je sto ne bi mogao da snimas program, osim indirektno (ViVo kartica). Cena par e niza od 80.
Jos mi je kroz ruke prosao i KWorld-ov tuner prethodne generacije, duze vreme ga nisam video. Pristojno je odradjivao posao.
Tvoj izbor.

Kworld 1531R se priključuje samo na monitor, nema vezu sa PCem, osim što video kabl ide preko njega pa može da ubaci PiP... Ako hoćeš da se kačiš na USB uz mogućnost snimanja programa, onda neki drugi model, recimo Leadtek.

zelim standalone varijantu. vec imam pci tuner, nesto mi ne radi kako treba (star model).

poenta price mi je da mogu da koristim monitor kao LCD TV, znaci bez pc-ja.

u izbor su mi usli K-world 1531R (mana-ruzan daljinac,sitni dugmici na istom..) cena oko 6200 din i PIXELVIEW TV/FM TUNER BOX5 koji je oko 6000 din.
Cuo sam da su ljudi imali problema sa Pixelview-om, jer nisu mogli da postave kanale kao su zeleli (osim 10 favorites-a) nego kako ih pronadje, sto mi je takodje bezveze. ne znam da li je i kod ovog modela isti slucaj.

i jos jedno pitanje...

posto se monitor i tuner vezuju analogno, a moj monitor(940b) ima oba prikljucka, da li mogu jednim kablom da vezem za tuner(analog), a drugi (dvi) ubacim u graficku?

da li je to izvodljivo?

p.s nigde ne mogu da pronadjem neki normalan review.

Poslednja izmena:
Juce sam kupio K-World 1531R tuner, i kvalitet slike je odlican, cak i ruzan daljinski radi besprekorno,kako god da se uperi.... Cini mi se samo da ima previse dugmica(neki dugm. imaju istu funkciju)

E sada me interesuje sledece: da li postoji mogucnost manuelnog trezenja kanala i njihovog memorisanja na zeljenoj poziciji?

nema...i nemoj da ga kupujes....

niti mozes da postavis kanale kako zelis, niti mozes da izbrises one koje ne zelis, ma nista ne moze...kako on najde kanale tako ti je, cak nema ni fine tune.

niti mozes da postavis kanale kako zelis, niti mozes da izbrises one koje ne zelis, ma nista ne moze...kako on najde kanale tako ti je, cak nema ni fine tune.

Nije valjda?
A ja mislio da prodam ovaj moj PixelView :crash: i kupim to chudo, bas zbog zezancija sa memorisanjem. Ovaj bar ima fino podesavanje i mogu da mu brisem kanale :banana: (zalosno).

Osecam kada bi otvorili kutije oba aparata, da bi unutra bilo isto njesra.

Standalone uzimajte samo ako vam BAS potrebno. Recimo probao sam video sam na delu pixeview. Slika je je ok, ali je bas tesko njesra oko kanala, ima samo autoscan i teraj.
Kworld su vec ispljuvali.

Mislim da u eksternoj varijanti jedino leadtek bi mogao da prodje(imam iskustva sa njihovim pci modelom). Ne znam da li moze da se on upregne u flytv2000 ako moze super.

Nije valjda?
A ja mislio da prodam ovaj moj PixelView :crash: i kupim to chudo, bas zbog zezancija sa memorisanjem. Ovaj bar ima fino podesavanje i mogu da mu brisem kanale :banana: (zalosno).

Osecam kada bi otvorili kutije oba aparata, da bi unutra bilo isto njesra.

a sto si mislio da menjas pixel view tv box?

sta mu fali? kakva je slika?

Nazad
Vrh Dno