Šta je novo?

Periferni uređaji koji externi HDD 2TB?

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

terzazak

Čuven
Učlanjen(a)
27.02.2007
Poena
805
Sta uzeti od ovih externih hdd-a, sluzice za cuvanje podataka, najvazniji mi je kvalitet i trajnost diska. Koji mi preporucujete?

1. SILICON POWER Armor A62 USB 3.2 2TB
2. WD My Passport USB 3.2 2TB
3. APACER AC630 USB 3.1 2TB
4. Transcend StoreJet 25M3G USB 3.1 2TB
5. Transcend StoreJet 25H3B USB 3.1 2TB

Pogledao sam malo po netu, ispada da svi imaju unutra WD Blue disk. Izgleda da se izbor svodi na kakvo je kuciste u kome je disk.

Da dodam i ovaj:
6. A-DATA AHV620S-1TU3-CBK USB 3.2 2TB...koliko sam video unutra je Toshiba disk. Dosta je jeftiniji od ovih gore. Vredi li da se razmatra?

Pa dajte mi predloge, misljenje..

@laca12 laptopovi sa hard diskom od 2TB nisu (bili) uobičajeni

Nikako enclosure, probao sam tu kombinaciju da WD diskom. Disk je prestao da daje znake zivota iz cista mira, nicim izazvan.. Odose podatci, a disk i enclosure u plakar. Necu sa time vise da se zezam. Znam da nije 100% sigurica ni externi hdd.
Obrni-okreni izgleda da ce izbor biti jedan od Transcend-a.

Nikako enclosure, probao sam tu kombinaciju da WD diskom. Disk je prestao da daje znake zivota iz cista mira, nicim izazvan.. Odose podatci, a disk i enclosure u plakar. Necu sa time vise da se zezam. Znam da nije 100% sigurica ni externi hdd.
Obrni-okreni izgleda da ce izbor biti jedan od Transcend-a.
Samo je raid siguran za podatke
@laca12 laptopovi sa hard diskom od 2TB nisu (bili) uobičajeni
I opet bolje uzeti 2 ISTA diska od 1Tb i staviti u ovaj LC pa i ako ode elektronika samo zamenis sa drugog i vratis podatke. Nedavno sam imao slucaj za WD Blue 2Tb 3,5" da je otisla elektronika, spasavanje podataka procenjeno >500e. Obzirom da je ta televizija istovremeno kupila 4 ista eksterna diska ( LC enclousure + wd blue ) samo je prebacena elektronika sa drugog i svi podaci vraceni.

Poslednja izmena:
Zna li neko kakav je Transcend StoreJet 25M3C TS4TSJ25M3C ?

Zna li neko koji hdd je u njemu, model hdd koji je i kakav je kao hdd taj u njemu?

Sta je najsigurnije za cuvanje podataka, ovaj externi hdd ili neki samostalni hdd od 2,5" stavljen u neko LC externo kuciste?

Po ceni je isplativija gotova varijanta a da li je sigurnija i pouzdanije?

Naravno, onaj kom ovo treba neće 3,5" u externi dock vec hoce 2,5" u kucistu...

Vrh Dno