Šta je novo?

Koji externi hard?

shin-bojan

Čuven
Učlanjen(a)
14.10.2004
Poena
925
Planirao sam da kupim externi hard za laptop. Da li neko ima savet?

Imao sam passport nekih dva meseca,nov.120gb.Mana mu je sto mi je,sam od sebe,crkao posle ta dva meseca:d.Po meni,lose je uradjen,odmah se izgrebe povrsina,ne dobija se kabl sa dva usb-a za slucaj da zatreba,kabl koji se dobija je jako kratak.Dobre osobine su:ne greje se,ne cuje se i brzine su pristojne.
Kad mi je stigao nov sa garancije,prodao sam ga i uzeo CM XCraft 250 hdd rack i WD Scorpio od 120 gb Sata.Cena je nesto malo visa nego passport.Uz XCraft se dobija kabl sa dva usb(mada mi oba dosada nisu trebala ali ko zna...) ,dobija se torbica(sto mi je bitno) a po dimenzijama je neznatno veci od passporta.Nisam zasada primetio da se nesto greje a i ima neke kao resetke sa strane sto doprinosi hladjenju.Brzine su isto kao kod passporta,nisam primetio neku razliku,mada nisam ni testirao nekim programima.Uzeo sam XCraft koji ima eSata (dobio kabl) tako da je to jos jedan plus,sada samo cekam eSata kablove koji su najavljeni za ovu godinu a koji ce prenositi i podatke i struju potrebnu za hdd.Da,ne cuje se ni Scorpio.
Moja preporuka je znaci neki 2.5 incha hdd rack i 2.5 incha hdd,imas i jeftinijih varijanti od ove moje.
Neko ce se vec javiti da malo opise Prestigio externi hdd a imas i na Benchu test.
Pozz.

Poslednja izmena:
Moze mali infi o eSATA kablu koji "prenose i podatke i struju"?
Mislim, da bi "preneo" struju mora da ima izvor struje, a tako nesto kod eSTA konektora nema i nije predvidjeno.

Kod mene MSI ATA rack od 600kinti sa Seagate hardom od 20GB radi besprekorno. Jeftino i funkcionalno. Mislim da se Passport ne isplati samo iz razloga shto ne moze da se zameni hard, inache je dizajnerski prva liga.

Moze mali infi o eSATA kablu koji "prenose i podatke i struju"?
Mislim, da bi "preneo" struju mora da ima izvor struje, a tako nesto kod eSTA konektora nema i nije predvidjeno.
Evo ga mali info.
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=154293&highlight=eSata
***,ja sam iz ove vesti razumeo da ce izbaciti nove kablove,nisam uopste obracao paznju na to sto si rekao.Ustvari ni sad bas ne kontam sta je tekstopisac hteo da kaze.Ustvari kontam...moracu novu plocu da imam koja podrzava taj novi standard.

To nece skoro zaziveti, jer nije predvidjeno u dosadasnjoj izrdi ploca. Jednostavno konektori na plocama i prikljucci direktno na SATA port nemaju izvode za napajanje, tako da nista od toga. A mozes zamisliti da pocne da se radi na novima i ti poneses tvoju novu fioku sa kablom kod drugara koji ima plocu maaalkice starije generacije (ove danasnje). :D

Kod mene MSI ATA rack od 600kinti sa Seagate hardom od 20GB radi besprekorno. Jeftino i funkcionalno. Mislim da se Passport ne isplati samo iz razloga shto ne moze da se zameni hard, inache je dizajnerski prva liga.

Moze na passportu da se zameni hdd, ja menjao sa kolegom na poslu. Znaci otvorio ga izvadio hdd, posto je riknula elektronika, podaci su mogli da beckupuju. Kasnije sam ga vratio unutra i poslao na servis.

Sa donje strane hdd imas cetiri gumice koje se skinu, ispod su srafici, njih odvrnes i odvojis poklopac. Unutra se krije klasicni 2.5'' hdd koji mozes da izvadis i prikacis na svoj komp. Tako smo mi beckapovali podatke sa njega na klasicni hdd.

Kod mene nema nikakvih srafova ispod gumica? Passport 120 giga, crni.

EDIT: moze jednom rukom da se otvori vrlo lako. Krenete skalpelom polako da ga otvarate sa one strane na kojoj je USB konektor i brzo ce se ceo rasklopiti.

Poslednja izmena:
Vrh Dno