Šta je novo?

Koji externi hard disk do 100e?

Hal 9000

Čuven
Učlanjen(a)
14.04.2003
Poena
645
Unapred se izvinjavam ako postoji slichna tema, ali ja je nisam nashao.

Koristim lap top i vec muku muchim sa skjladishtenjem podataka... Externi hard disk bi mi uglavnom koristio za skladishtenje muzike i fotografija koje poprilichno imam. Ne razumem se bash mnogo, ali bi mi trebao neki sa min 120GB prostora, da ne bude buchan i da se napaja preko USB. Interesuje me i gde dotichan hard disk mogu naci, u kojim radnjama daju garanciju idr.

Hvala unapred

Unapred se izvinjavam ako postoji slichna tema, ali ja je nisam nashao.

Koristim lap top i vec muku muchim sa skjladishtenjem podataka... Externi hard disk bi mi uglavnom koristio za skladishtenje muzike i fotografija koje poprilichno imam. Ne razumem se bash mnogo, ali bi mi trebao neki sa min 120GB prostora, da ne bude buchan i da se napaja preko USB. Interesuje me i gde dotichan hard disk mogu naci, u kojim radnjama daju garanciju idr.

Hvala unapred

WD Passport - jeftinija, ali konačna varijanta; garancija: 2 god.
ili
XCrafts enclosure + 2,5" HDD - skuplja, ali fleksibilnija varijanta; garancija: min. 2 god. na HDD

npr. eurolink

Znachi WD Passport?
U eurolinku sam nashao sledeci model

Western Digital WDXMS1200TE External 120GB USB Passport 2MB, 2.5", 5400rpm 6300din

Jel ok ta cena? Garancija je 1 god.

ali ne 2.5", i ne da se napaja preko USB-a

Kupi 2,5"" hard i spakuj ga u neku fiočicu - preporuka je Coolermaster XCrafts 2,5"".
Na hard bi trebao da dobiješ minimum 3 god. garancije + što sutra možeš da zameniš hard sa nekim većim (u principu sve fioke danas podržavaju hardove do 500 GB).
Napajanje ide preko USB kabla, u najgorem slučaju sa Y kablom (mislim da se dobija uz fioku).
Passport nije loše rešenje, ali je 1 god. garancije malo - ja sam dobio 2 god. - za sada radi kako treba.
Da sada kupujem 2,5" xterni hard uzeo bih posebno hard, posebno enclosure.
Ti kako hoćeš.
Pozz

zanima me kako se odrzava ovaj Passport disk ; da li mu smeta npr zracenje od mobilnog ukoliko je blizu, da li se sme treskati kad ne radi , ili kad radi ; koliko je uopsteno osetljiv na drmusanje

Vrh Dno