Šta je novo?

Koji dvd player da kupim

vikator

Slavan
Učlanjen(a)
21.12.2005
Poena
304
Hteo bih da kupim neki dvd player,ali nemam ideje koji.
Citao sam da xwave ima mogucnost namestanja prevoda itd,ali da mora da je titl istog imena kao i film i da su u istom folderu.Mene interesuje ima li neki player gde ne mora da su istog imane titlovi kao i film i da ne moraju da su u istom folderu.
Hvala

Ne znam koliko para zelis da das ali upravo kupljen Samsung 1080P8 u TM za 5k din. Extra player, slika prelepa, HDMI up do 1080p, odlican zvuk, pusta DVD, DivX sa svim nasim slovima u prevodu, mp3, audio CD. I ima extra dizajn, hehe. Od konektora SCART, HDMI, composite, stereo out, coax i optical out.

Poslednja izmena:
planirao sam oko 5000dinara.
Neku su mi preporucivali xwave,zato sto imaju to podesavanje titla,ali meni je najbitnije da moze da cita sve titlove,i da ne mora titl da bude istog imena kao film,i da ne mora da bude u istom folderu kao film.

Ne znam koliko para zelis da das ali upravo kupljen Samsung 1080P8 u TM za 5k din. Extra player, slika prelepa, HDMI up do 1080p, odlican zvuk, pusta DVD, DivX sa svim nasim slovima u prevodu, mp3, audio CD. I ima extra dizajn, hehe. Od konektora SCART, HDMI, composite, stereo out, coax i optical out.
A velicina titla kod dvix-a?

Slova su mi sasvim pristojna, sa svim nasim slovima (u settings na Central). Ako bih poredio sa prevodom na tv filmovima malo su manji ali opet dovoljno da se procita (moja keva se ne zali).

Poslednja izmena:
Dotični Samsung je stvarno izuzetan plejer, ja sam razmišljao između njega i Pioneera DV400, ali sam ipak uzeo Pioneer zbog USB-a (neverovatno zgodno, jedan flash od 2GB mi završava sav posao, a i kvalitet izrade je vrhunski). Anyway, mislim da je u toj cenovnoj kategoriji 1080P8 neprikosnoven, ali nisam baš siguran da čita titlove iz drugog foldera (odnosno u kome nije film). Oni plejeri koji su zasnovani na SmartNavi softveru imaju tu podršku (SkyVision npr), mada skoro svi plejeri danas imaju automatsko učitavanje titla iz foldera u kome je film.

Poslednja izmena:
Prednost Pioneera je jos u tome sto imas na netu firmwarea za njega ko drva, a sa modanim firmwareom mozes od subtitla raditi sta te volja (mjenjas velicinu, polozaj itd).

Prednost Pioneera je jos u tome sto imas na netu firmwarea za njega ko drva, a sa modanim firmwareom mozes od subtitla raditi sta te volja (mjenjas velicinu, polozaj itd).

Tako je, mada je i cena poprilično visoka, ja sam moj Pio platio 8200din pre 2 nedelje (ali se nisam pokajao, premašio je moja očekivanja). Nisam mu ni ubacivao drugi firmware, za sada mi je dovoljan ovaj fabrički (iliti nemam zamerki na njega ,)).
Samo jedno upozorenje - kako se Pioneer DV300 može naći do 5000din treba obratiti pažnju na to da on ima probleme sa titlovima za divx/xvid (filmovi zasecnu kad treba da se pojavi titl), mada možda je u međuvremenu to ispravljeno. DV400 nema tih problema, reprodukcija je potpuno tečna kako sa diskova, tako i sa USB-a.

samsung 1080P8 za 5k je stvarno odlicna kupovina i dosta je brz ali sa nedostatkom USB, mada sam ga uzeo samo zbog DVD i AudioCD. DivX takodje lepo pusta, mada mi je komp u istoj sobi a licno prevod ne koristim jer mi nije potreban za filmove sa engleskim jezikom, ove druge redje gledam.

do sada sam najblize da kupim xwave 5000.Ima podrsku usba i card readera,a ima iste funkcije kao i ostali xwave modeli.
Kako idu prevodi kod xwave 5000.da li moraju da su u istom folderu i da su istog naziva kao i film?

sta obavezno da proverim prilikom kupovine?Sve :D

Ako si baš zapeo za taj iksvejv, sledeće stvari su bitne:
1. Da li mu radi displej u potpunosti (ima škartova)
2. Da li mu rade svi tasteri na daljinskom (loša izrada)
3. Obavezno isprobaj neki disk da li čita na licu mesta (ako od starta brljavi = patnja)
4. Pitaj gde je najbliži servis (verovatno će ti trebati).
Ovo su u suštini pravila za sve PRC plejere, info iz ličnog iskustva. ,)

samsung izbegavaj u najsirem luku.

a za pionir ne zali pare.

Vidim da postoji odredjena netrpeljivost prema Samsungu ... koliko znam sve uredjaje koje rade prave dosta kvalitetno, da ne govorim o najsiroj lepezi monitora i TV-a ?

Voleo bih da neko malo strucnije obrazlozi ovakve tvrdnje ?? ,)

ok je Pioneer i sam ga imam ali nemoguce da samo oni rade valjano proizvod, ta je tehnologija vec davno izlicencirana ?? :trust:

Kupio sam xwave 5000.Odlicno radi,sve sto sam ocekivao radi.Jedino film i prevod moraju da budu istog imena.A postoji firmware koji to ispravlja,ali ne mogu da nadjem.zna li neko gde ima?

Xwave je ok izbor, kao i svaki plejer sa Mediatek chipom.

Samsung nije HiFi
sto ce reci High Fidelity. Tj. verovatnoca identicnosti konkretnog primerka referentnom dizajnu je manja od 50%.

Ovo je stvar dosadasnjeg iskustva./ Moguce je da se to promenilo u zadnjih mesec - dva /
Ali vazi pravilo da je kupovina samsunga,
za razliku od pioneera, koji je jedini mainstream HiFi plejer na nasem trzistu / ne racunam Meridian, Rotel, B&O i slicno sto se u malim kolicinama dovlaci u pojedine specijalizovane radnje /,

-cista lutrija.
Dakle, moze da bidne, al ne mora da znaci. I niko ne garantuje koliko ce da traje.

I ja bih mogao da kazem da je Pezo (Peugeot, pih naziv lepse zvuci Pezo [za kuckanje] hehe) dobra firma, tu je kao Bugatti Veyron zar ne? Prelistaj malo strane forume, citaj What Hi-Fi i sl. Pioneer pravi odlicne DVD Playere ali porediti ih sa Meridianom, Rotelom i B&O je najblaze smesno. Samsung zadnjih nekoliko godina dobija dobre ocene i znam dosta ljudi koji se ne zale na kvalitet njihovih proizvoda. Ali ok, ja kazem da su ok, ti kazes da nisu, to su dva razlicita misljenja i to je dobro, naterace novog kupca da se porazmisli, malo prosurfuje po netu a ne da bez razmisljanja pazari nove komponente.

Poslednja izmena:
Kupio sam xwave 5000.Odlicno radi,sve sto sam ocekivao radi.Jedino film i prevod moraju da budu istog imena.A postoji firmware koji to ispravlja,ali ne mogu da nadjem.zna li neko gde ima?

Želim ti da te lepo služi (čak i nakon isteka garancije :D). Inače firmware možeš da skineš sa zvaničnog sajta:
http://www.myxwave.com/
Najsvežiji je ovaj iz januara 08me.

Poslednja izmena:
I ja bih mogao da kazem da je Pezo (Peugeot, pih naziv lepse zvuci Pezo [za kuckanje] hehe) dobra firma, tu je kao Bugatti Veyron zar ne? Prelistaj malo strane forume, citaj What Hi-Fi i sl. Pioneer pravi odlicne DVD Playere ali porediti ih sa Meridianom, Rotelom i B&O je najblaze smesno. Samsung zadnjih nekoliko godina dobija dobre ocene i znam dosta ljudi koji se ne zale na kvalitet njihovih proizvoda. Ali ok, ja kazem da su ok, ti kazes da nisu, to su dva razlicita misljenja i to je dobro, naterace novog kupca da se porazmisli, malo prosurfuje po netu a ne da bez razmisljanja pazari nove komponente.

My friend , Pioneer dv-565, je 2006 u HiFi Choiceu proglasen za 2. plejer godine.
I bio je ispred Rotela /ispred meridiana nije :D /
cena mu je tada bila 150 GBP, deset puta manja od prvoplasiranog.

dv-575 je malo podbacio, a sto se samsunga tice, govoim iz licnog iskustva .
Procenat kvara je visok - toliko.

Nazad
Vrh Dno