Šta je novo?

koji dual SIM?

djurkash

Slavan
Učlanjen(a)
23.09.2009
Poena
465
Ne znam gde je nestala ova tema, ali ni u searchu je nisam nasao, pa ponovo postavljam...

Lomim se izmedju Z3 Z3+, OPT i evenrualno od skupljih Note5 duos...
Prva dva su najverovatniji izbor, ali ne iskljucujem ni naredna dva...

Bitni su mi, fluidnost OSa (sto "tanji" skin, osnosno Nexus as close as possible, za Note5 bih zazmurio na jedno oko), baterija, dizajn...
Kamera mi nije u vrhu prioriteta, kao ni to da li je dual active/standby....

Ode ti sa telefona na fablete ,koji skokovi
Ako ti se ne baca lova z3plus,ima ga kolega sa ms ,cekamo recenziju
Ono sto popricah sa njime ,prezadovoljan, cena dual sima je oko 340 via Subotica
Z3 vec malo mator ali odlican naravno
Note 5 heh,preskup,po meni nista drasticno bolje neces dobiti

Poslednja izmena:
Ode ti sa telefona na fablete ,koji skokovi
Ako ti se ne baca lova z3plus,ima ga kolega sa ms ,cekamo recenziju
Ono sto popricah sa njime prezadovoljan cena im je dual sim oko 340 via Subotica
Z3 vec malo mator ali odlican naravno
Note 5 heh,preskup,po meni nista drasticno bolje neces dobiti
Upravo sam i naručio Z3+, pa ćemo videti kad stigne koliko sam ili nisam pogrešio :)

Ide vreme da se menja Z3+, pa da vidimo šta dalje...
Prvi favorit je Z5 dual (380) , isključivo zato što mi je to trenutno najlepši fon, s druge strane vrlo dobro znam da praktično samo dobijam senzor otiska, za nijansu bolju bateriju i nešto dužu SW podršku.
Pošto volim ajncere, sledeći na listi su mi Samsung A9(380), Mate 8(440) i Mi Max (koji se doduše još nije pojavio), Samsung bih najradije preskočio zbog SWa, ali je verovatno Better bang for the buck u odnosu na Mate8.
Kod Huaweia mi je i nepoznanica SW koji sam imao par prilika da koristim i nimalo mi se nije svideo...
Konačno da li ići na još jeftiniju varijantu sa Redmi Note 3 Pro (225) ili C5 ultra (250) , gde mi je i Xiaomi upitan zbog SWa, dok kod Sony-ja dobijam proveren SW i dosta slabiji HW...

Prioriteti su mi baterija, što čistiji android, što bolja XDA podrška(root, custom Recovery, xposed obavezno).
Šta mislite?

Nexus 7 (2013)

Premala ti je razlika sa Z5, bas ne dobijas nista opipljivo. Samsung klasicno ocajan softver, Huawei takodje (mozda cak i gori), Xiaomi lose kesira kao i svi Kinezi (loze se na clear apps). Bas je slab izbor dobrih dual sim telefona. Od ponudjenih nekako mi Sony najbolje deluje ali je svakako mali upgrade.

Premala ti je razlika sa Z5, bas ne dobijas nista opipljivo. Samsung klasicno ocajan softver, Huawei takodje (mozda cak i gori), Xiaomi lose kesira kao i svi Kinezi (loze se na clear apps). Bas je slab izbor dobrih dual sim telefona. Od ponudjenih nekako mi Sony najbolje deluje ali je svakako mali upgrade.
Jesi li koristio Huawei i Xiaomi duže (imao ih), ili pričaš na osnovu kraćeg korišćenja (kao što je neko moje iskustvo)?

e6533

Koristio Mate7 vise puta (na kratko da budem iskren) i ne radi to tako lose, ali agresivno izbacivanje aplikacija iz rama i sporiji od Z2 sto mi je dovoljno da ga otpisem odmah. A i zalili su se u temi kako kasne poruke na Viberu.
Xiaomi isto ima vrlo agresivan tast killer sto mi se nikako ne svidja. Posto koristis Sony gde je to mnogoo bolje odradjeno mislim da ni jedan ni drugi nisu pravi izbor za tebe.

Koristio Mate7 vise puta (na kratko da budem iskren) i ne radi to tako lose, ali agresivno izbacivanje aplikacija iz rama i sporiji od Z2 sto mi je dovoljno da ga otpisem odmah. A i zalili su se u temi kako kasne poruke na Viberu.
Xiaomi isto ima vrlo agresivan tast killer sto mi se nikako ne svidja. Posto koristis Sony gde je to mnogoo bolje odradjeno mislim da ni jedan ni drugi nisu pravi izbor za tebe.
Da, od kineza sam koristio Meizu u dve prilike, zadnji M2 Note, i primećivao se slabiji ram menadžment u odnosu na Sony...a pri tom kažu da je tu Meizu bolji od Xiaomi i Huawei telefona

e6533

Xiaomi je, ako se dobro secam, agresivniji cak i od Huawei-a po pitanju gasenja app. I dalje sam misljenja da je od ponudjenih Z5 najbolji izbor ali mi je i on nekako mlak. Mora li bas dual sim? Mnogo boljih telefona bi izaslo ako bi se odlucio za single sim.

Xiaomi je, ako se dobro secam, agresivniji cak i od Huawei-a po pitanju gasenja app. I dalje sam misljenja da je od ponudjenih Z5 najbolji izbor ali mi je i on nekako mlak. Mora li bas dual sim? Mnogo boljih telefona bi izaslo ako bi se odlucio za single sim.
Mora[emoji3] , otkada sam prešao na dual sim, ne razmišljam više o dva telefona, ma neuporedivo je lakše i praktičnije...

e6533

TW јесте ужасан, али ѕ7е је кева :)
Камера и батерија на самом врху, то је теби најбитније.

Ne znam, meni je Mate 8 fenomenalan telefon, i sam ga vijam ovih dana i uskoro ću da ga posedujem. Imao sam kratko prilike da se družim sa njim i davno nisam imao takav "wooow efekat". Izgled EMUI-a na koji se ljudi najviše žale, mi uopšte ne smeta... mislim da je to najviše stvar ličnog ukusa, a i sa druge strane, da se to ublažiti sa Novom.

Mozda bi stvarno mogao da razmotris S7 ako ikako mozes da svaris softver.
Iskreno, da mogu da svarim TW, uzeo bih A9 pre, a i 120 eur doplate(400-440) mi je neka gornja granica..
Ne znam, meni je Mate 8 fenomenalan telefon, i sam ga vijam ovih dana i uskoro ću da ga posedujem. Imao sam kratko prilike da se družim sa njim i davno nisam imao takav "wooow efekat". Izgled EMUI-a na koji se ljudi najviše žale, mi uopšte ne smeta... mislim da je to najviše stvar ličnog ukusa, a i sa druge strane, da se to ublažiti sa Novom.
Nije stvar u izgledu skina, koliko u delu "ispod haube" , dakle kesiranje, fluidnost optimizacija baterije...

e6533

Ђоле, а шта ти то тачно смета код ТW??
Ја сам са сума баталио после N3, тј кад су увели Knox.

Aли овај ѕ7е је заиста нешто специјално.
Батерија му је још боља од z3, о камери да не говорим.
Да има безболна root опција, био би убедљиво испред свих.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Ђоле, а шта ти то тачно смета код ТW??
Ја сам са сума баталио после N3, тј кад су увели Knox.

Aли овај ѕ7е је заиста нешто специјално.
Батерија му је још боља од z3, о камери да не говорим.
Да има безболна root опција, био би убедљиво испред свих.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Sve [emoji3]
Ma, možda se sećaš da sam imao komplet S seriju do zaključno sa S5(neo), komplet Note seriju do zaključno sa N4, ali kada sam pošao na Sony, tek tada videh koliko je TW realno sr***e...U međuvremenu sam imao Note3duos, tako da nije da ga skroz isključujem, ali sigurno to neće biti S7e(pre svega zbog cene), samo A9 dolazio u obzir...
Mada, možda probam i Xiaomi čisto da ne bude posle da ih pljujem bez pokrića [emoji3]

e6533

Добро, цену нисам написао као један од фактора. ТО се подразумева :)
Ја рецимо не могу да се навикнем на јабуколики андроид.
То ми је некако... :D

Vala i ja tako stojim sa jabukolikim... Da ta voćka ne predstavlja mokre snove svakog pozera i skorojevića, te da nije šatro stvar prestiža, možda bih se i nakanio... ali ovako, tiha jeza :-D

Elem, od ponedeljka vozim Mate 8,nadam se, pa ako treba neka info, feel free...

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno