Šta je novo?

Koji DUAL sim oko 300 eu

brancic

Slavan
Učlanjen(a)
30.03.2008
Poena
330
Lomim se izmedju S5 duos, G3 Duos ili da nastavim da mastam o G4 dual(130 eura preko budzeta) .Svaki savet dobrodosao!

Ako volis SAMOLED ekran, ili ako ti je OK SAMOLED ekran, i S5 Duos i N3 Duos su extra telefoni. S5 ima plus sto ima i LTE, N3 sto ima 3GB RAMa.

G3 - donno. Pretpostavljam da G3 Dual ima 3GB RAMa, i sa te strane je sigurno malo vise responsive od S5 Duosa.

Eventualno, ako ti ne odgovara SAMOLED, razmisli o Vibe X2. U pitanju je PRAVI full Dual SIM Full Active smartfon. A jeftiniji je.

Ono sto je sigurno - S5 Duos ima fenomenalnu podrsku zajednice, ima i custom ROMova i podosta toga. Mislim da nijedan drugi dual SIM nema tako dobru podrsku.

A bitan mi je faktor i kamera ,cak mozda i bitniji od dual sim podrske
Samsung Duos telefoni su u sustini isti kao i single SIM varijante, samo sto SD slot pretvore u drugi SIM slot obicno, pa su i kamere kao na single SIM flagshipu.

Sto se tice sta da gledas - ako ides na KP, odes kod proverenih prodavaca sa gomilom pozitivnih, i sansa da ces biti zeznut je mnogo manja, nego da se sam zeznes. Najbolje sam mozes provereiti, barem Samsunge, preko Phone Info Samsung appa sa store-a, koji po IMEI sam moze da proveri da li je pravi telefon u pitanju.
(da, proveri da li se IMEI u fonu, softverski, slaze sa IMEIem ispod bateirje uvek!)

meizu mx5

mate 7 je ok ali mnogo mi je bas 6'' i ovih 5,5" je plafon. A meizu nema nigde za te pare osim preko kineza. Vise trazim negde u BG radnji da kupim, sa koliko toliko vazecom garancijom

Prvo mora da odlučiš da li hoćeš aktivni ili standby dual sim to zavisi od toga koliko mnogo pričaš jer ćeš na standby sim modelima biti nedostupan na jednoj od kartica kada pričaš na drugoj.
Nemaš potrebe da bacaš pare ,slobodno uzmi Meizu m2 note ,fenomenalan standby dual sim telefon.Garancija dve godine bg elektronik servisa i pevaj za 26.000,00 dinara.
Ako hoćeš babarogu od sim aktivne verzije onda samo mate 7 gold i ništa više,da bi dobio romingovu garanciju za taj telefon moras da platiš 75.000,00 dinara ili da cekaš neki na KP za 300 eura ali to je jako teško naći, jer ih nije bilo u prodaji preko operatera.

Poslednja izmena:
Zvanicna garancija naseg servisa za modele koje se zvanicno ne uvoze? (Meizu je zvanican, Mate i Samsunzi recimo nisu, uopste i ne postoje zvanicno za evropsko trziste)

nije mi problem to da li cu biti nedostupan na drugoj kartici , najbitnije mi je da nemoram da nosim dva telefona sa sobom. Jer sluzbeni telefon me uzasno smara. Ali kako vidim , svi dual su sumnjivi i ko zna mozda cu na kraju ipak ostati na single sim varijanti

Imas i zvanicnih kod nas, ali flagship osim Microsoftovih i Meizu, nisu.
Lumie su extra telefoni za koliko kostaju, jedino sto je tesko koristiti WP OS nekome.

Nisu uopste sumnjivi, ako uzmes od proverenih sa KP. Budi siguran da ce recimo Samsung flagship dual SIM biti za neko azijsko, arapsko ili rusko trziste pravljen, a ne za evropsko, ali to je zvanican telefon za to trziste. I rade kod nas bez problema.

Ne znam kakav je G3 Dual u praksi po pitanju signala, kamere i ostalog, ali samim tim sto ima 3GB, mislim da medju Androidima treba da bude medju prva tri u izboru.

Ako ti ne smeta WP OS, Lumia 730 Dual SIM ce ti vise dati za <200e, nego Androidi od 300e (nazalost, takav je glup OS, zbog VMa, Android).

ipak bi ostao na androdi platformi, nemam nista protiv ostalih ali ova mi najvise odgovara. Totalna je rupa u ponudi oko 300 eura , sve je il matoro ili slabije od matorog.

Zvanicna garancija naseg servisa za modele koje se zvanicno ne uvoze? (Meizu je zvanican, Mate i Samsunzi recimo nisu, uopste i ne postoje zvanicno za evropsko trziste)
Da si ti meni živ i zdrav,Huawei kancelarija u Srbiji broji 150 ljudi i to takoreći sve inžinjeri.
Meizu ima samo ovlašćenig uvoznika i ovlašćeni servis dok Huawei pored toga ima i zvaničnu kancelariju i premijum garanciju za mate 7 koja podrazumeva da možeš da reklamiraš potopljen ili polomljen telefon.
Oba telefona sam predložio baš zbog podrške, ovlašćene garancije,fiskalnih računa.
Meizu je odličan telefon.Huawei je još bolji.Imam oba pa znam šta pišem,jedan mobis garancija,drugi bg elektronik.Ništa divlje garancije,divljih prodavaca iz divljih radnji.

Brančić

Imaš meizu za te pare u radnji,javi na pm ako ti treba,da ne pravim reklamu ovde.

Poslednja izmena:
Mate 7 gold je uglavnom deljen na poklon.Kasnije je odluceno da udje u zvaničnu prodaju kod gigatrona ali samo kao porudzbina.
Glavni razlog zasto ga nije bilo u mts-u je zbog izuzetno visoke cene koja je bila na startu.U gigatronu je danas 75.000,00 dinara a tek prošle godine je bio haos od cene.Drugi razloj je taj što nema sve LTE bandove kao mate 7 single sim koji ima sve žive i mrtve bandove.
Mate 7 gold je ekstremno dobar telefon,takva mu je i cena ali kod nas niko ne zna o kakvom se telefonu radi pa zato ne može lako da se proda.
Imam dva mate 7 telefona i uzeću i treći jer je to trenutno najbolji poslovni telefon na svetu(GOLD) ali samo na kitketu.Lolipop fenseraj mu nije potreban jer su zarad fenseraja smanjili poslovnu upotrebu.

------------------------------G O L D---------------------------------------------------------
-Najbolja baterija.
-Ekran sa fenomenalnom jačinom osvetljenja uz prirodne boje.
-Odličan prijem signala.
-Odlična jačina u slušalici.
-Nenadmašno pouzdan.
-Brz i fluidan.
-Obe kartice aktivne u isto vreme.

Poslednja izmena:
Vrh Dno