Šta je novo?

Koji divx player sa opcijom "overlay subtitles"

Laza

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2001
Poena
765
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 7600X 4.7GHz & Thermaltake Toughair 510
Matična ploča
AM5 Gigabyte B650M AORUS ELITE AX DP/M.2/DDR5
RAM
DDR5 32GB 5200MHz Kingston Fury Beast 2x16GB
GPU
MSI Radeon RX 5700 XT, 8GB, 256-bit, RX 5700 XT MECH OC 8G
Storage
M.2 NVME 1TB AData 5000MBs/4200MBs
PSU
Be Quiet Pure Power 12 M750W BN343 Gold Modular
Kućište
Fractal Design Define R4 Black Pearl
Monitor
IIYAMA ProLite 27, ULTRA SLIM LINE, WQHD, IPS, 5ms, FreeSync, Zvučnici, XUB2792QSU-B1
Miš & tastatura
LOGITECH MK470
Pristup internetu
  1. Optički internet
Potrebno mi je da jednu stvar radim na kompjuteru a film da ide n TV-u. BSPlayer nekad radi overlay subtitles, cesce blokira. Koji drugi player ima tu opciju?

Da li je moguce film na TV-u proizvoljno da zumiram pomocu nekog playera? Znam da je moguce na monitoru, ali pitam za overlay prikaz, posto meni nije uspelo ni sa jednim playerom probao sam ih mnogo.

novom verzijom tvtoola sam resio taj veciti problem tj sada mi overlay radi bez problema cak i kada tvtool nije ukljucen - sta se dogodilo neznam ali posle instalacije tvtool-a i setovanja u njemu da mi je extended desktop na sekundarnom monitoru sam dobio upravo to sto ti trazis (koristim bsplayer)

I jedno i drugo radi bsplayer samo treba da ga podesis. Zato Lazo ctrl+p pa cekiraj overlay i za sliku i za titlove, odnosno probaj sve kombinacije u video podesavanjima. Kod mene zum radi i na tv-u mozda zbog graficke Radeon 9000.

ZoNi je napisao(la):
probaj Media Player Classic (ako je CPU na bar 800MHz)

Na brzinu sam probao sa njim, ali nisam uspeo da nadjem opciju za subtitle!!??? Ima li uopste?

Subtitle sam uspeo da dobijem sa bsplayerom ali glavni problem mi je da zumiram overlay, jer su vecina filmova widescreen a najgore je sto titl ide preko slike, ne moze se pomeriti ispod u bsplayeru. Tvtool ne pomaze.

Laza je napisao(la):
...

Na brzinu sam probao sa njim, ali nisam uspeo da nadjem opciju za subtitle!!??? Ima li uopste?

Ta opcija je vesto sakrivena. Treba da ides na file/load subtitles :beat::mrgreen:

E sad, doduse, moguce je da ta opcija nece da ti se aktivira ako u view/options/playback za video rendering ne odaberes DX9 ili barem DX7 tj. neku od tzv. renderless opcija.

Meni je bila onemogucena dok nisam iskljucio opciju auto load subtitles. Sad radi, ali sliku na tvu dobijam samo u overlay rezimu. Tada mogu da je odzumiram a kad krenem da zumiram ide dok se leva ivica ne prosiri maksimalno, potom se slika samo izduzuje umesto da se odesku ivice sa strane. Izgleda da je nemoguce ovo sto ja hocu - da zumiram sliku na overlayu!

Resio sam problem!!!

Moja greska je bila sto sam uopste koristio overlay. Najjednostavniji nacin je da samo prebacim film na TV (TV je extended desktop, graficka MX400) pa sam u mogucnosti da zumiram i radim svakave egzibicije do mile volje. Zasto to nisam probao odmah? Zato sto mi pre par meseci to nije radilo - kad pomerim neki prozor sa filmom na tv - video se samo crni ekran. Sada radi verovatno zbog novijih drajvera.

Overlay je bio uzrok svih mojih patnji, uaa overlay :boom: Sada mogu na miru da gledam filmove, idem na internet i slusam muziku sve u isto vreme :mrgreen:

Laza je napisao(la):
Resio sam problem!!!

Overlay je bio uzrok svih mojih patnji, uaa overlay :boom: Sada mogu na miru da gledam filmove, idem na internet i slusam muziku sve u isto vreme :mrgreen:

Overlay je super stvar jer je slika (makar na Radeonu) znatno kvalitetnija nego bez njega a i manje opterecuje CPU.
A cemu ti sluzi ovo sve gore navedeno, jel da pokazes nekome (nahvalis svoj kompjuter) ili stvarno radis sve tri stvari odjednom?

...a i ne moram da trčim u sobu da gledam gde mi je pointer kada dodelim TVu da bude drugi "monitor". Theatre mode na Radetu razbiva! :D

dbaja je napisao(la):
...

Overlay je super stvar jer je slika (makar na Radeonu) znatno kvalitetnija nego bez njega a i manje opterecuje CPU.
A cemu ti sluzi ovo sve gore navedeno, jel da pokazes nekome (nahvalis svoj kompjuter) ili stvarno radis sve tri stvari odjednom?

Video si da sam na kraju stavio smajlija - sto znaci da sam se salio. Twinview je jedini nacin da dodjem do kompjutera - pustim bratu (11 godina) film na tv-u i kompjuter je slobodan.

Nazad
Vrh Dno