Šta je novo?

Koji distro umesto Mandrive 2k8 ?

DarkHorus

Slavan
Učlanjen(a)
03.11.2007
Poena
319
ja sam za sada vrlo zadovoljan sa ovim distroom (mozda sam cak i navikao na njega pa sam subjektivan)...ali eto neki ga kude !
ima li nesto bolje, a da pri tome bude barem toliko "user frinedly" za nas koji se "nismo rodili na linuxu"? mozda da pri tome redovno ima h/w akceleraciju za HD 38xx seriju.
fala unapred za savete!

Poslednja izmena:
pclinuxos, on je derivat mandrive..

Takođe možeš pokušati i sa Ubuntu i SuSE linuxom, kao i sa Fedora-om koja je moj lični favorit.

Jos jedan glas za PCLinuxOS

Uh.. Po mom mišljenju bilo koji osim Mandrive. :) Lepo rekoše ljudi, PCLOS, Suse.. Ako si navikao na Mandrivu moj predlog je ipak PCLOS jer je najsličniji njoj i veoma je user-friendly. ;)

Cak vise od xxxxxxxbuntu-a.
Na njemu mi je za tri sekunde podesio pci modem i izasao na internet, za razliku od kubuntu-a koji ga vidi ali ga ne vidi ;)
+ vise softvera + lan radi na keca + ...

i meni je usb adsl modem radio out of the box, samo je bilo potrebno zakaciti se na net

ok. probacu SuSe, nov Ubuntu (btw - stigo mi na postu pre koji dan onaj free na cd-u), PCLOS, kao i fedoru.
e sada, net mi je VPN na LANU, jer gore na zgradi imam WiFi AP (ko sto rekoh - LAN povucen do mog kompa).
radi tako nesto i na tim Linuxima (imal neko iskustva?)? Mandriva je radila ko sat.
i jos nesto, a tice se novih radeona... rade li? (HD 38xx)

e sada, net mi je VPN na LANU, jer gore na zgradi imam WiFi AP (ko sto rekoh - LAN povucen do mog kompa).
radi tako nesto i na tim Linuxima (imal neko iskustva?)?

Kod mene je ista situacija i radi kao sat. Pretpostavljam da imaš statičku adresu. Našeš manuelno podešavanje mreže, uneseš adrese i to je sve, ništa lakše.. ;)

ATI drajveri će raditi mada ćeš možda morati malo da se potrudiš oko njih, dok nvidiju imaš na svakom koraku.

Uh.. Po mom mišljenju bilo koji osim Mandrive. :) Lepo rekoše ljudi, PCLOS, Suse.. Ako si navikao na Mandrivu moj predlog je ipak PCLOS jer je najsličniji njoj i veoma je user-friendly. ;)

Sta fali mandrivi? Odlicna je distribucija! Jedino sto smaraju malo RPM paketi i cimanje je instalacija u pocetku (nema mass-select opcije), inace je veoma pouzdana a i ima bolju HW podrsku od ubuntua.

Nazad
Vrh Dno