Šta je novo?

koji digitalac??

Angelwp

Slavan
Učlanjen(a)
26.08.2005
Poena
304
sta je trenutni best buy u ovoj kategoriji (kupio bih nesto npr. 4-5mp) ......

Ne znam šta ti je orijentir-slike ili video
po meni je naj konika-minolta z2
10x optički,4x duigitalni,4MP,video 800x600-15fps,640x480 30fps,zum radi i za video....
strahota za te pare
pozdrav Brka :wave:

pa slike prevashodno .... ali koliko ja videh na brzaka nema jeftinije od 350$ .... karakteristike su OK .... da li posedujesh isti i kakva su ti iskustva???
pozz

Angelwp, odlozi kupovinu za makar dve nedelje, ako si planirao.
Ne znas ni sta trazis ni sta ti treba, pogresices sa kupovinom pa ce padne kajanje vidim u najavi. Ostani malo ovde, citaj po forumu, diskutovano je o desetinama aparata.
Kad se to slegne, znaces koja klasa/velicina/cena ti treba/odgovara pa ces dobiti preporuku za konkretan model od nekoliko koji ti se dopadnu.

Ovako, nema smisla "kupio bih nesto dobro od 4-5 megapixela".
Postoji makar 50 modela koji ispunjavaju taj kriterijum, vrlo glupi kriterijum.
Prva stvar koju moras da naucis jeste da nije osnovna karakteristika aparata broj megapixela, niti bilo kakva garancija kvaliteta/brzine.
Toga se vataju samo neznalice, pa kupuju Mercury, Mustek i slicne krseve za 120 evra a sa 6 megapixela.
I imaju fotke koje bi bolje izgledale da ih dete od 10 godina crta cetkicom nego sto ih prave ti aparati.

pa moram da priznam da sam stvarno stavio glup kriterijum :) ..... da budem konkretan gledao sam vec neke pa cu navesti modele pa pomozite ili dajte neki bolji predlog .....

Canon PowerShot SD400
Olympus Stylus Verve White Camera
Nikon Coolpix 4800
Sony MVC-CD500

jedino je soni malo skuplji skuplji a neki budzet koji sam planirao je oko 300-350$ ..... inace nezurim sa kupovinom uopste .....

Angelwp je napisao(la):
pa moram da priznam da sam stvarno stavio glup kriterijum :) ..... da budem konkretan gledao sam vec neke pa cu navesti modele pa pomozite ili dajte neki bolji predlog .....

Canon PowerShot SD400
Olympus Stylus Verve White Camera
Nikon Coolpix 4800
Sony MVC-CD500

jedino je soni malo skuplji skuplji a neki budzet koji sam planirao je oko 300-350$ ..... inace nezurim sa kupovinom uopste .....

Obavezno uzmi u razmatranje i Sony DSC-W5, 5pmpix, 1/1.8" SuperHAD CCD, 2.5" LCD display, 2xAA baterije (traju preko 300 snimaka), brz na okidacu (full autofocus i shutter lag oko 0.3s), Carl-Zeiss optika, 3xopticki zoom, auto i manuelne kontrole...

Prijatelju, porazmisli o Fuji-ima, pre svega s5500 jer je best buy u kategoriji ultrazoom aparata, a za 300 jevreja mozes da ga dobijes sa karticom od 256mb i torbom. Takodje, pogledaj e550, deluje poprilicno mocno.

Koliko vidim, decko kupuje u USA ili negde napolju, ne u SCG.
Oznake su americke, a i prica u dolarima cene.

Nego, Angel, razmisli koliko velik zelis da aparat bude, meni je to prvi kriterijum.
Tj. ako si razmslio da bude mali, posto su vecina ovde pobrojanih ultra ili kompakt aparati, onda je moja preporuka je Canon ili Nikon, Ixus 40 ili Nikon 5900. Ovo su evropske oznake, saznaj americke.

velicina je takodje bitna .... zato se bash i lomim oko ovog sonit-ta :) .... inace upravu si da ne kupujem u Srbiji .... nego u USA gde se i nalazim .... a velika vecina oznaka je ista za oba traizta .... menjaju samo oznake modela sa odredjenim mod. za specificno trziste ..... nikon koji si spomenu je dobar a imao sam vec 5600 ..... a sto se fuji-a tice mnogo mi je interesantniji 5700 jes da je malo skuplji ali moze da se saceka za isti .....
u svakom slucaju zahvalan sam Vam na pomoci .....

I ja moram da pohvalim Fuji S5500. Pre desetak dana sam ga drzao u ruci i predvece slikao avione koji zaprasuju komarce. Od prve sekunde sam uspeo da veoma brzo zumiram objekat tako da sam u toku samo jednog preleta aviona uspeo da pravim i po 5 slika. Zum x10 mi se veoma svideo :)

Pored toga probao sam da snimam i animacije. U poluosvetljenoj sobi je napravio odlicne snimke i to 640x480, 30fps.

Mozda se isplati cekati S5600 ako ga vec nema negde u prodaji.

Mozda oly C76x moze da udje u kombinaciju? Dimenzije su mu zbilja impresivne, a, bogumi, i kvalitet.

Ako si vec u usa, i razmisljas o malo ozbiljnijem aparatu uzmi isto sto i ja... c770, po dimenzijama sije navedene ozbiljnije aparate (osim c765, koji je isti, a c760 NEMA u usa), imas odlican kvalitet slike (nemas IS, sto ce odmah tu neki da se zale), ali imas mp4 snimanje videa, tj cca 45min na 512mb... a da, cena mu je <300$ na buydig, malo vise na bhphotovideo... a u krajnjem slucaju prosetaj malo po prodavnicama...
ako ces bas mali (ultracompact) aparat, pogledaj malo dcresource.com ima gomila novih malih aparata koje mi ovde necemo skoro videti... ja bih licno sony-a preskocio (mislim na male aparate), sve sem eventualno p200, koji meni licno lici na igrackicu uzivo... u svakom slucaju, prosetaj malo po tom sajtu i malo po prodavnicama da vidis sve to uzivo i onda lepo na newegg, bhphoto ili tako neku kvalitetnu online radnju da to kupis za 30% manje nego u radnji...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno