Šta je novo?

Koji digitalac do 250E

trandas

Čuven
Učlanjen(a)
29.08.2002
Poena
604
Koji digitalac da izaberem do 250E. Naravno u tu cenu bi trebala da se uklopi i neophodna dodatna oprema. Radi se o cisto amaterskoj fotografiji, sto znaci od svega po malo. I gde bi se to u Beogradu moglo pazariti.

Uporedjenje sa Nikonom coolpix2100

A ako bi se uporedili nikon coolpix 2100 sa canonom powershot a60, koji bi biuo bolji i zbog cega?

potrazi odgovore na slicne teme od Alexandra

Canon A60 je bolji u globalu ali je skuplji 20-ak evra.Nikon je manjih dimenzija,daje u kompletu punjac,baterije,futrolu sto nemas kod Canona.Ako ti je makro bitan razmisli o Nikonu tu je dosta bolji od A60.Sve ostalo na strani A60

Calibra 4WD je napisao(la):
Canon A60 je bolji u globalu ali je skuplji 20-ak evra.Nikon je manjih dimenzija,daje u kompletu punjac,baterije,futrolu sto nemas kod Canona.Ako ti je makro bitan razmisli o Nikonu tu je dosta bolji od A60.Sve ostalo na strani A60

Onda su mene izvaćarili za futrolu! :(

Generalno, nikon 2100 je korektan izbor, za ovih par meseci nisam imao nikakvih problema, a slike su sasvim pristojne. Zgodno je što je mali, što se lepo pakuje objektiv, jedino što mi je zafalilo je mogućnost direktnog povezivanja na TV da bi prikazao fotografije publici. Baterija uključena u pakovanje je korektna.

Sem makroa, cene i manjih dimenzija, BSS je jos jedna od prednosti Nikona 2100. Da li si koristio BSS, brzi?

Šta je BSS?

brzi je napisao(la):

Best Shot Selector. Mogucnost da jednim pritiskom slikas uzastopno vise slika (do 5 ili 10, nisam siguran) i da kamera zadrzi samo onu koju smatra najostrijom. Slikanje ide relativno brzo, jer su i fokus i ekspozicija fiksirani, slike se samo uporedjuju u baferu, samo se najbolja upise u CF. )50 je okidao npr. jednu u sekundi. Ne znam po kom algoritmu radi, mozda bira onu sa najvecim JPG fajlom.

Efekat je veoma koristan kada se slika unutra ili u uslovima sa manje svetla - npr muzej, koncert, zurka, bez blica i sa duzim ekspozicijama. Video sam ostre fotografije iz ruke i sa 1/10 s. Uslov je da je scena dovoljno staticka, tj. da se kompozicija i elementi scene ne menjaju dok traje cela sekvenca.

Vidiš, znam da ta opcija postoji, ali je nisam probao. Iskreno, ne razumem se mnogo u fotografiju, pa se nisam ni ozbiljnije zanimao za sve mogućnosti aparata (a i bio sam zadovoljan kvalitetom uslikanih fotografija).

Aleksandar je napisao(la):
Sem makroa, cene i manjih dimenzija, BSS je jos jedna od prednosti Nikona 2100. Da li si koristio BSS, brzi?

Moze u kratkim crtama objasnjenje za makro, sta je to?

NovajlijaBG je napisao(la):
...
Moze u kratkim crtama objasnjenje za makro, sta je to?

U praksi, slikanje predmeta iz blizine, tako da sto manji deo bude obuhvacen fotografijom.

Nazad
Vrh Dno