Šta je novo?

Koji digitalac do 150e?

bojanakov

Čuven
Učlanjen(a)
28.09.2002
Poena
619
Planiram da kupim neki digitalac skromnije cene,pa me zanima sta je best buy u rangu do 150e?
Sto se tice performansi nisam zahtevan,samo mi je bitno da ima 3x opticki zum i da moze da prima kartice preko 512mb zbog snimanja ``klipova``

Najvise se razmisljam oko HP M307 i Canon A400.Razlika je 30-tak evra a po specifikacijama su isti ili gresim?Da li je kod njih moguce koristiti kartice od preko 512mb?

Mozete predloziti i neke polovne modele ali je problem naci konktetan polovan model na nasem trzistu...

Hvala unapred!
Poz!

bezi od hp307 - to ti savetujem iz licnog iskustva.Dosta suma na slikama,dodaje odredjenu nijansu sive boje cak i po dobrom dnevnom svetlu,u uslovima slabijeg osvetljenja blic se ne snalazi dobro pa uglavnom moras rucno da dodajes belu boju...Posle tog kupio sam canon a75 i mnogo mnogo je bolji

ok hvala vam na odgovorima...

problem je sto za A400 verovatno necu imati para,a za m307 sam cuo lose stvari tako da ne znam sta cu...

Ima li jos nekoga ko je imao iskustva sa HP M307 aparatom?Kakva su iskustva drugih?

Poz!

Jel jos ima da se kupi Fuji-a A303 i A304? Oni su bili odlicna kupovina, takodje i mali Olympusi, tipa C310 i sl.
Takodje i Kodak 7330.

Aleksandar je napisao(la):
Jel jos ima da se kupi Fuji-a A303 i A304? Oni su bili odlicna kupovina, takodje i mali Olympusi, tipa C310 i sl.
Takodje i Kodak 7330.

Fuji-je A303 i A304 nigde nisam uspeo da pronadjem,dok Olympus-e i Kodak-e jesam...
Da i oni su ok samo ne znam na sta od svega toga da se fokusiram...Koji je najbolji proizvodjac od ta tri gore navedena?

Poz!

Imam M307 ne bi ti ga preporucio,Olympus C310 ti se ne uklapa sa cenom i po meni je lose sto koristi XD memory kartice.

Video sam par puta na Bench oglasima A70 za oko 100EUR. Ako je ocuvan to je super kupovina.

Ako kupujes novo, prema onim cenima "Dzaba.com", preporucujem Kodak 7330 ili Nikon 2200, ili da malo dodas za Nikona 3200 ili jos mrvicu za A75.
A400 bih preskocio. I informacija nije tacna, ima 2.2x zoom. Nije to tako strasno, Ixusi su ranije imali 35-70, ali A400 ima 45-100mm. Tih 45mm ce ti biti tesno.

uh 45mm za mali aparat (tj neki za koji se podrazumeva da ce slikati dosat indoors) je bas lose po meni... c770 ima 38, pa ne volim da slikam sa njime u zatvorenom...

Aleksandar je napisao(la):
Ako kupujes novo, prema onim cenima "Dzaba.com", preporucujem Kodak 7330 ili Nikon 2200, ili da malo dodas za Nikona 3200 ili jos mrvicu za A75.
A400 bih preskocio. I informacija nije tacna, ima 2.2x zoom. Nije to tako strasno, Ixusi su ranije imali 35-70, ali A400 ima 45-100mm. Tih 45mm ce ti biti tesno.

Ok,a po cemu se razlikuju Kodak 7330 i Nikon 3200?Koji je bolji proizvodjac?

Bolji proizvodjac? Koga to briga, valjda uporedjujes aparate, a ne proizvodjace. Svaki proizvodjac je imao svetlije i tamnije trenutke, neki vise, neki manje. Npr. tog Nikona 3200 ionako najverovatnije izradjuje Sanyo za Nikona.

Od ta dva meni se licno vise svidja Nikon 3200, mada nisam nijednog zaista koristio. Dopao mi se Nikonov BSS mod, kao i odlican makro, ima nesto vise opcija. Ali to ne znaci da se tebi ne bi vise dopao Kodak, ima on svojih prednosti.
Mislim da su dovoljno blizu da je subjektivan utisak najbitniji.

Pa dobro u tom slucaju ce onda tu samo cena da presudi,tj najverovatnije cu uzeti 7330,mada mi se dizajn Kodaka ne svidja.No morace tako da bude jer mi je svaka para vazna...

Znaci do 155e je Kodak 7330 definitivno najbolja kupovina,ili postoji jos neki slican njemu do te cifre?

Poz!

A mozda da dodje u obzir Olympus C370 Zoom, video sam prikaz u najnovijem casopisu Digital i za te pare su bili vise nego zadovoljni. Cifra je 135eura. Ne razumem se u digitalce ali mi je to prvo palo na pamet. Pa bi neko ko je vise upoznat mogao i meni da kaze iskustva sa ovim aparatom.

bojanakov je napisao(la):
Pa dobro u tom slucaju ce onda tu samo cena da presudi,tj najverovatnije cu uzeti 7330,mada mi se dizajn Kodaka ne svidja.No morace tako da bude jer mi je svaka para vazna...

Znaci do 155e je Kodak 7330 definitivno najbolja kupovina,ili postoji jos neki slican njemu do te cifre?

Poz!
A gde ima Kodak 7330 za te pare? Moze i na PM. Hvala!

Ma, pustite te cenovnike, pitajte lepo Kalibru. Sigurno je brze, jeftinije i sigurnije (a ja nemam bas nikakav car sto ga hvalim).

Savet

Ako ne razvijas slike veceg formata od uobicajenog recimo 10x15 i manje, onda neces primetiti razliku izmedju 2.1 i 3.2 megapixela na razvijenim fotografijama. Tek na vecim formatima od standardnih se vidi razlika u megapikselima. O razlikama izmedju 2.1 i 3.2 kod gledanja slika na monitoru da i ne govorimo osim ako se ne bavis kalibracijom monitora i nisi bio snajperista u vosci.

Imam HP635 2.1 megapixel 3x opticki zum, 24 frejma u sekundi snima video sa zvukom u rezoluciji 320*240 cime se ne mogu pohvaliti drugi mnogo skuplji aparati(koji prodajem za manje od 100 evra) i mogu ti reci da za te pare vredi svaki evro i slike nisu lose, ako ne i bolje od nove serije HP (M307 i M407).

Sve preko 150 evra je cisto bacanje para i teranje mode ako se bavis amaterskom fotografijom i aparat koristis za slikanje zurki, prijatelja i sl, to jest ne bavis se profesionalno fotografijom.

I jos nesto: Gde si video kartice vece od 512MB i ako postoje zans li koliko ce to da te kosta? Bolje kupi digitalnu kameru i vozi

Eto toliko, a ti razmisli.

Poslednja izmena:
lolek je napisao(la):
Ako ne razvijas slike veceg formata od uobicajenog recimo 10x15 i manje, onda neces primetiti razliku izmedju 2.1 i 3.2 megapixela na razvijenim fotografijama. Tek na vecim formatima od standardnih se vidi razlika u megapikselima. O razlikama izmedju 2.1 i 3.2 kod gledanja slika na monitoru da i ne govorimo osim ako se ne bavis kalibracijom monitora i nisi bio snajperista u vosci.

Imam HP635 2.1 megapixel 3x opticki zum, 24 frejma u sekundi snima video sa zvukom u rezoluciji 320*240 cime se ne mogu pohvaliti drugi mnogo skuplji aparati(koji prodajem za manje od 100 evra) i mogu ti reci da za te pare vredi svaki evro i slike nisu lose, ako ne i bolje od nove serije HP (M307 i M407).

Sve preko 150 evra je cisto bacanje para i teranje mode ako se bavis amaterskom fotografijom i aparat koristis za slikanje zurki, prijatelja i sl, to jest ne bavis se profesionalno fotografijom.

I jos nesto: Gde si video kartice vece od 512MB i ako postoje zans li koliko ce to da te kosta? Bolje kupi digitalnu kameru i vozi

Eto toliko, a ti razmisli.

Heh,pa kupio bih ja rado digitalnu kameru ali postoji tu mali problem-kosta nekoliko puta vise od foto-aparata,a ja ni za njega nemam kintu :d

A sto se tice kartice od 1gb kostace oko 80e ako kupujem ovde,tj ako ne odradim neku semu preko USA,a ako odradim bice cool :D

A inace sto se tice razvijanja slika,to skoro i da nemam uopste nameru da radim!Znaci fotke bi ``koristio`` iskljucivo preko kompa...

Poz!

Vrh Dno