Šta je novo?

Koji DDR400 1GB modul kupiti?

spacecadet

Slavan
Učlanjen(a)
12.08.2008
Poena
301
Posto mi treba 2 x 1GB RAM-a za MSI K8N Neo Platinum, zanima me sta od sledecih modula preporucujete:
DDR 1Gb PC400 Kingmax - 2384 din.
DDR 1GB 400MHz Apacer 77.G1136.9CG - 2018 din.
DDR 1GB 400MHz Kingston KVR400X64/1G - 2318 din.
PQI DDR 1GB PC400 - 2063 din.
Transcend DDR 1GB PC-400 - 2645 din.

Naravno, u obzir dolaze i moduli van liste, ako su bolji i imaju odgovarajucu cenu. Cisto da napomenem, ne planiram da overklokujem memoriju.

Ma kingston :) .

Ja koristim Geilove, ali da se ne smaras sa trazenjem i slicno, batali :). Uzmi King-a :) .

Ja bih prvo uzeo u obzir ozbiljnost firme kod koje uzimam memoriju, sve ostalo je nevazno. Jedino bih PQI izbegao jer imam predrasuda prema njoj.

Sasvim ok memorija:

DIMM 1GB DDR/400MHz NCP, 184-pin, PC3200, LifeTime Warranty = 1,750din

DIMM 1GB DDR/400MHz Apacer AM1, 184-pin, PC3200, CL2.5, gar. 10 god. = 1,950din

Ni jedan problem s njima, plus si naveo da nećeš da overklokuješ ;)

Poslednja izmena:
Sasvim ok memorija:

DIMM 1GB DDR/400MHz NCP, 184-pin, PC3200, LifeTime Warranty = 1,750din

DIMM 1GB DDR/400MHz Apacer AM1, 184-pin, PC3200, CL2.5, gar. 10 god. = 1,950din

Ni jedan problem s njima, plus si naveo da nećeš da overklokuješ ;)

Ovo su bas fine cene, posebno sto su svi moduli koje sam naveo CL3! Gde moze da se nadje Apacer CL2.5 za te pare?

Taj kingston se slabo klokuje nesto....
Stvarno mu je važan OC limit kod DDR1:trust: Kada je već morao da uzme 2x1gb mu je itekakav skok u poredjenju sa starom kombinacijom!A inače sam se prijatno iznenadio kako radi pljuvani NCP kada se upare dva modula po 1gb i proradi dual channel mod za tu cenu nemam zamerke a ni čovek kome sam ugradio na staru AMD 939 based konfu nije svima bitno da klokuju neki vole i stabilnost;)

Stvarno mu je važan OC limit kod DDR1:trust: Kada je već morao da uzme 2x1gb mu je itekakav skok u poredjenju sa starom kombinacijom!A inače sam se prijatno iznenadio kako radi pljuvani NCP kada se upare dva modula po 1gb i proradi dual channel mod za tu cenu nemam zamerke a ni čovek kome sam ugradio na staru AMD 939 based konfu nije svima bitno da klokuju neki vole i stabilnost;)

Sve je tacno sto si rekao. Meni je pri kupovini bila najvaznija kompatibilnost, dakle da nemam nekih problema sa slaganjem ploce i memorije. To govorim iz iskustva posto vec dugo imam ovaj komp i svasta sam od memorije probao, jos kada sam ga kupio, i bilo je neprijatnih iskustava. Ne treba zaboraviti da su ovo bili prvi AMD-ovi procesori sa integrisanim memorijskim kontrolerom i da je bilo puno problema sa kompatibilnoscu.

***, ja zivim jos u dobu jednog jezgra i dodatnih 100 poena u 3dmarku 2003 :p

Vrh Dno