Šta je novo?

koji da kupim?

Učlanjen(a)
04.12.2005
Poena
319
kupio bih neki LCD tv...za plazmu kazu da ima kracri vek trajanja,mozda i lupam!
razdaljina je oko 5 metara ,gledam iskljucivo kablovsku i naravno filmove preko laptopa..budzet je oko 80k!

video sam neki philips u Metrou,svijda mi se....42" odlicna slika 76k...na sta treba da obratim paznju?

ok,to sam shvatio da su kanali na kablovskoj uglavnom 4:3 i da u 16:9 izgledaju razvuceno,prva stvar koju sam gledao je liga sampiona i posle 5 min sam gledao kako da vratim na 4:3!

Ovo mi je jedna od hit poruka ovde na forumu.
Pa sto kupujes LCD/Plasmu ako ces da gledas Ligu sampiona na kablovskoj ???

Kupis lepo Sat-HD i gledas Ligu sampiona u HD formatu.

pa da kupim to....?jel ima neki bolji uredjaj?cini mi se da ovaj moze da zavrsava posao...pored njega bi mi trebao jos tanjir i majstor...to ne bi izaslo vise od 400e

danas sam uzeo jedan dvd 16:9 nije mi jasno kako da iskoristim ceo ekran ,po mojoj logici bi trebalo da kad je vec 16:9 da moze da se gleda preko celog ekrana

Poslednja izmena:
Pa zavisi od aspect ratia samog filma. Ako nije 16:9 nego je wider than wide (2.35:1) onda moras imati crne linije gore i dole. Mozes koristiti razne zoom opcije ali tako se gubi mali deo slike. Razlog zasto tako izdaju filmove mi nikada nece biti jasan ali jedino resenje za sve odnose strana def jeste projektor, ali HD projektor koliko kosta pa lampe za njega pa ........

Ma da ali prvobitno je filmski acpect ratio bio 4:3, pa se pojavili 4:3 televizori a oni presi na 16:9 pa smo poceli da kupujemo 16:9 televizore i sada je to pravi filmsi aspect ratio tzv wider then wide.

ufs910

pa da kupim to....?jel ima neki bolji uredjaj?cini mi se da ovaj moze da zavrsava posao...pored njega bi mi trebao jos tanjir i majstor...to ne bi izaslo vise od 400e

danas sam uzeo jedan dvd 16:9 nije mi jasno kako da iskoristim ceo ekran ,po mojoj logici bi trebalo da kad je vec 16:9 da moze da se gleda preko celog ekrana
iscitaj ponovo sve ne zaleci se ja sem beskorisnog pace810xe imam tri antene(2x120ofset 1x150prime fokus) sve unikom kosjeric i ni jedna mi nije dobra za najbolje hd kanale na sat. thor5 uzmi 140 alu.mabo(poljska) koja kosta bez majstora motora lnb-a i stuba 150e a za najbolji bbchd na astri2d treba ti ofset 205 od 250e inace 95% hd kanala ide u 16:9 pa kathrein-u dodas ex. hdd(moj wd500gb)do 1tb snimis i kasnije gledas apocalipto planeta terra acdc live....

iscitaj ponovo sve ne zaleci se ja sem beskorisnog pace810xe imam tri antene(2x120ofset 1x150prime fokus) sve unikom kosjeric i ni jedna mi nije dobra za najbolje hd kanale na sat. thor5 uzmi 140 alu.mabo(poljska) koja kosta bez majstora motora lnb-a i stuba 150e a za najbolji bbchd na astri2d treba ti ofset 205 od 250e inace 95% hd kanala ide u 16:9 pa kathrein-u dodas ex. hdd(moj wd500gb)do 1tb snimis i kasnije gledas apocalipto planeta terra acdc live....

je li, sa koje si planete?o cemu pricas?koji je ovo jezik...salim se...

voleo bih da te upoznam,heheehhe...covece ne komplikuj...ako uzmem ovaj risiver ,sta mi jos treba ...vrlo prosto?gde moze da se nadje i koliko kosta?

neizmerno ti hvala na savetima ali terminologija ti je prilicno zbunjujuca a interpunkcija zapanjujuce neispostovana...tri tacke!

interpunkcija

Ja sam sa planete zemlje i trenutno izucavam zivi svet na Galapagosu, rad sam da stvorim novu teoriju o postanku coveka.A sada ozbiljno.Nema reklama na forumu.Pogledaj pp!

tv sam kupio ,sad je na redu oprema jer mi je zao da ne iskoristim svu njegovu snagu!

za svetu starca:nisam hteo da te uvredim samo si me zaludeo sa oznakama i skracenicama.a i te noci sam totalno pijan pisao komentar :smoke:

sta mislis o ovom risiveru Kathrein UFS821 160GB imam ga za 270e

Poslednja izmena:
ufs910

nije hd,samo 910+ex.hdd sto veci to bolji.500gb snima 45 sati hd materijala,wd my book(gigatron-105e).dobre mabo antene i inverto lnb-i u deltacom-u na banovom brdu

ex je externi HDD

renne

hvala renne.inace za vas koji neznate,renne je expert za sat. tv(admin. na najboljem forumu sa ex yu prostora).pise kratko,jasno i tacno.ne visi na krovu u sumi antena vec uziva u hd televiziji i pomaze nam da ispravimo zablude.jedno pitanje,otvara li sky hd risiver kanal itvhd iz freesat paketa?

spisak

kad smo vec kod kanala...pitanje za sve a najvise za SVETU STARCA...koliko kanala imas u hd-u sa tom opremom koju imas?i ako je izvodljivo ,zalepi nam spisak!
nije izvodljivo,nemam oho lepak.ja se razumem u komp koliko i ti u sat tv.sve ti zavisi od cs-a.sa mojim(30evra) oko 40
@renne,hvala tebi nego sta je sa itv hd?kathrein ga ne vidi

To je nešto do Kathreina, pošto se vidi

Nazad
Vrh Dno