Šta je novo?

Koji Cooler!?

mackOpolo

Slavan
Učlanjen(a)
27.12.2005
Poena
320
Ljudi meni bi trebao neki dobar cooler za cel d 330 2.66 Mhz.Do 20-30e mozda i nesto preko samo ne mnogo.. Sta mi predlazete da dobro hladi. Procesor ce naravno da se o/c opa treba uzeti i to u obzir.Mozda cooler master Vortex Dream, Thermaltake Volcano 7+,GlacialTech Turbine 4500,ili nesto drugo.Ajde vi dajte neke vase utiske i predloge. :smoke:

Cooler Master Ultra Vortex Dream je jako dobar a cena je ba oko 20-30 eura jedino sto ga trenutno nema u Imtel-u mozda ima na zalihama u Desk-u. Pozdrav

NE MOZE! Probaj ovaj:

Cooler P4 CoolerMaster DI4-8JD3B-01, ball bearing, for P4 478 up to 3.2GHz, Prescott 3.2GHz & Celeron D 3.46GHz 350dinara

Poslednja izmena:
...mmm... pazi... ja ga drzim sa box coolerom na 3.2... tako da mozda razmisli da zadrzis box... ako ne, onda ti je i ovaj CM extra resenje :)

@mackOpolo

Ajde postuj temperaturu procesora kojeg ces da klokujes...Znaci klokuj ga na 3GHz i testiraj malo, pa copy>paste temperaturu ovde.

@CamBieL

Ajde i ti ostavi temp. ovde da vidimo...

Ovako:procesor je o/c na 3.2 i tako radi vec duze vreme. Kada je u idle temp CPU je nekih 36-41 zavisi od sobne temperature.kada se optereti ide od 51-57.
Jos jedna stvar northbridge se greje vise nego procesor.On dostize i 60 stepeni. sa cime njega hladiti Ploca je abit is7.

Sto se tice "severnjaka" na njega mozes i sam da ugradis (nabudzis) aktivni kuler (od starog procesora, graficke...). Po temperaturi bi rekao da imas lose napajanje. Ako ugradjivanje onog kulera kojeg sam ti preporucio ne upali, onda moras da nabavis novo napajanje.

Ako ti nije problem imam jedan Zalman CNPS7000B-Cu
- Weight : 755g
- Base Material : Pure Copper
- Dissipation Area : 3,154 cm2
- Bearing Type : 2-Ball
E sada ima samo jedna mala zachkoljica: poshto sam ga koristio josh svojevremeno na Abit AN7 plochi a kasnije na Abit IC7 prvobitno za AN7 sam morao da ga "izmodujem" tj. smetalo mi je jedno "pero" na cooleru te sam morao da ga odsechem.
Tako da je sada ovaj cooler namenjen samo za Socket A i P4 S.478 CPU -e.Ja sam preshao na AMD64 i on od tada stoji ( 9 meseci ) u kutiji.
Cena prava sitnica : 20 eura

Moj predlog ti je Tt Sonic tower "podrzava" sve sockete ,potpuno je necujan (pod uslovom da ne stavljas dodatni cooler),cena je nekih 40e

p.s. ja svoj CPU(celeron 2.4)drzim na 3.2 i temperature se krecu od 18 do 40-45(u full load-u),tako da ti prosudi sam,preporuka za isti!!
poz

dark side: covek rece do 30e; jel bi ti tvoj prodao po toliko para???

mackopolo: probaj naci negde polovni coolermaster hyper 6. I jos nesto te temp koje si naveo su sasvim odlicne. Nemoras cak ni da menjas kuler!!! Cak sta vise po meni i ovaj abacusov zalman 7000 ce ti super odraditi posao, pogotovo za te pare koje je naveo je odlicna kupovina.

Nazad
Vrh Dno