Šta je novo?

Koji cooler za socket 478 P4 1.7 Ghz?

Love Hunter

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2004
Poena
390
Dakle matori P4 Willamette core 1.7 Ghz.
Onaj original Intel sto je dosao uz njega je verovatno poceo da crkava, temp u Idle na ovoj vrucini mu tera 59-60c! Pri full load-u se masina resetuje... :trust:

Dvoumim se izmedju ova dva:

http://www.coolermaster-europe.com/...4-8KD3B-01&other_title=DI4-8KD3B-01CPU Cooler

i

http://www.glacialtech.com/product/Igloo_4320_Light.htm

Cenovno su tu negde, Igloo je malo skuplji.

Mozda ipak je bolji onaj Cooler Master jer ima veci airflow? Napomena: BUKA nije bitna, dakle samo da dobro hladi posto masina stoji na potkrovlju bez klime... gde je za coveka prevruce, a tek za komp sa losim kulerom...

Slobodno pazari CM, mada ni Igloo nije los...

Taj procesor ima tendencije da posle pa godina upotrebe pocne da pravi ****** , pre svega zbog losijeg box kulera koje je tada Intel isporucivao....

Najbitnija stvar je da uzmes kvalitetnu termalnu pastu, kako bi najbolje odvodio toplotu, jer je podnozje CM-a aluminijum...

Drugu se sa upravo tim procesorom i coolerom desila jedna veoma cudna stvar. Naime, leti, pre dve godine, dok je igrao igricu cuo se jedan prasak u kompu. Kada je otvorio kuciste, imao je sta da vidi - pukla je plastika koja drzi cooler, bila je jadno uradjena.

http://www.coolermaster-europe.com/...l=DI4-8JDXA&other_title=+DI4-8JDXA+CPU Cooler

:) Uzeh to cudoviste za male pare.

Znaci jedva ce kuciste moci da se zatvori koliko je dugacak cooler! Al' zato ce da ladi kao ludo (valjda).

@Dorry: ne kontam bas... kako mu je upravo - pre 2 godine pukla plastika?! Pricas za Intel BOX cooleR?
@BlackmorE: ovaj CM ima bakarno jezgro dole (onaj krug sto bas leze na CPU) :) Znaci coolijana.
A pastu nisam uzeo... ima ona sto je namazana na kuleru... valjda ce vrsiti posao.

Poslednja izmena:
Bilo koji od ta dva kulera ce da ti radi posao, velika prednost je sto koriste 80mm ventilatore koje mozes kupiti bilo gde i lako zameniti.

jeste cuje se kao lud :) Zato i ladi dobro - Protok vazduha ventilatora 40.52 ~ 43.91 CFM
ali kako ne smeta buka na mestu gde ce komp da radi to nije problem :D

NEgo, da li neko zna gde imaju da se uzmu oni drzaci za socket478 hladnjake, znaci treba mi onaj kao originalni sto dolazi uz Intel-ov box cooler sto ima one plasticne zabice koje upadnu kroz plocu i onda se kuler montira na taj drzac? Posto ovaj koji sam dobio uz cooler nema to, i ne mogu da ga zakacim za plocu :(

Ako mislis na ovo:

najlakse ces ih naci u nekom servisu, posto tesko da ih ima u slobodnoj prodaji...

Prilozi

• 395_big.jpg.png
    395_big.jpg.png
    91.4 KB · Pregleda: 24
Poslednja izmena:
@milan: imam ja to, dobio sam taj drzac, ali kako da ga fixiram na plocu? Razumes, kuler ulazi u taj okvir, ali kako okvir fixirati za plocu? Trebaju mi oni plasticni stafcici koji kad jednom prodju kroz rupicu ne mogu da se vade nazad osim da ih slomis kljestima (tako sam uradio sa drzacem od starog kulera posto ovaj ima drugacije kacenje pa mi nije stari odgovarao).

Ako tih malih plasticnih srafova - zabica nema nigde kako kazete, koja je to fora onda, kupis cooler a ono ne moz' da ga montiras zbog tako nekog malog govanceta!?!? Jel uz ostale coolere se ispurucje to ili samo okvir kao sa slike bez srafcica za plocu?

Moram HITNO da osposobim taj komp stoga ljudi pomagajte jel ima u radnjama sa elektro materijalom ili nekoj gvozdjari te sitnice? To se valjda koristi i u gradjevinarstvu itd pa cenim da mora negde da se prodaje!

Sve u svemu na kraju cu da uzmem o5 original Intel-ov box... :( Ako ne uspem ovu skalameriju da namestim, box barem sigurno dolazi uz drzac koji ima na sebi ugradjene srafcice koji se kace na plocu.......

Poslednja izmena:
Love Hunter je napisao(la):
Ako tih malih plasticnih srafova - zabica nema nigde kako kazete, koja je to fora onda, kupis cooler a ono ne moz' da ga montiras zbog tako nekog malog govanceta!?!? Jel uz ostale coolere se ispurucje to ili samo okvir kao sa slike bez srafcica za plocu?
Koliko je meni poznato to se dobija zajedno sa plocom a ne sa kulerom, meni jedan takav stoji u fijoci otkada sam menjao kuler i cuvam ga samo zbog garancije ploce. Mozda ako negde nadjes neku staru s478 plocu mozes da skines sa nje ili da pokusas u nekom servisu.

Love Hunter je napisao(la):
Trebaju mi oni plasticni stafcici koji kad jednom prodju kroz rupicu ne mogu da se vade nazad osim da ih slomis kljestima (tako sam uradio sa drzacem od starog kulera posto ovaj ima drugacije kacenje pa mi nije stari odgovarao).
Kada sam ja skidao taj plasticni deo sa moje ploce plasticni srafcici se nisu lomili nego sam ih samo izvukao i mogu ponovo da ih vratim jednog dana u slucaju potrebe (tj. reklamacije, ...)

Poslednja izmena:
Dorry je napisao(la):
Veoma tesko, moram da dodam... :(

u *** i meni to treba, slomio sam jednu hvataljku :S sad ploca stoji posto nemoze da se montira kuler... ako neko zna gde ima da se kupi samo taj okvir neka javi ;)

Poslednja izmena:
E majstori :( pa ne mora da se lome ti plasticni klinovi (bar ne na svim plocama), evo ja sam na Gigabyteu sa minimalnim pritiskom na ovaj beli klin izvadio neostecen osigurac.

Uz ovaj kuler ide pakovanje tih klinova http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=105600 ima ga u NS po 550 dinara, pa ako ne nadjete alternativu :D

Prilozi

• A1.jpg
    A1.jpg
    21.6 KB · Pregleda: 50
  • A2.jpg
    A2.jpg
    20.7 KB · Pregleda: 67
Poslednja izmena:
milanbb je napisao(la):
395_big.jpg
meni ovo treba, za s478

milanbb je napisao(la):
E majstori :( pa ne mora da se lome ti plasticni klinovi (bar ne na svim plocama), evo ja sam na Gigabyteu sa minimalnim pritiskom na ovaj beli klin izvadio neostecen osigurac.

Uz ovaj kuler ide pakovanje tih klinova http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=105600 ima ga u NS po 550 dinara, pa ako ne nadjete alternativu :D
pazi kad imam jednu neispravnu Gigabyte plocu... naravno s478. Ali cini mi se da je taj crni srafcic fabricki nakacen za leziste? Posto je tako bilo kod ovoga sto sam morao da razjebem kljestima na Asus ploci.

Nesto mi govori da se to isporucuje samo uz originalne box coolere i ploce... :bottle:

Na kraju cu da stavim obican sraf i maticu dole uz gumeni odstojnik da ne pritisne plocu suvise jako... CEO GRAD sam obio i nigde nema tih zabica.
:wall:

Taj drzac se isporucuje samo i iskljucivo uz plocu :) zabice neces nigde naci osim u servisu da ti skinu sa neke nesipravne ploce, ili kao sto sam vec naveo uz onaj Cooler Master ...

ajde kada se vec prica o delovima sa neispravnih ploca. treba mi socket 478 sa neke neispravne ploce, ili celu plocu ili da neko otkine sa malo stampane ploce oko socketa :)

milanbb je napisao(la):

Uspeo sam i ja! :banana: Jest' da sam izdro posteno prste stiskajuci odozdo da govance izadje... al' eto transplantacija crnih drzaca na novi drzac od kulera je uspela.... :wave: :type: :banana:

Sada idem da ga metnem u plocu i da konacno dignem masinu na noge sa novim kulerom..

Hvala svima na odgovorima, posebno milanu bb na slikama i savetu!

P.S. neko je trazio ovde drzac za kuler s478... imam sada 2 viska... ali oni su oni klasicni za one manje kulere kao sto je box. Pa ako nekome treba nek se javi na PM.
Isto je neko trazio s478 podnozje da se izvadi iz ploce? Imam i to.... sa ove Gigabyte ploce kojoj su vrisnuli kondenzatori... samo ako neko zna kako da se to skine neka se javi i nek uzme :)

pozz :bottle:

pa meni treba samo podnozje u koji ulazi klasicni box kuler. na mojoj soltek ploci se pricvscuje srafovima umesto tih zabica pa je montaza laksa.

Nazad
Vrh Dno