Šta je novo?

Koji cooler za Sempron s754 do 30e.

PoisonFree

Čuven
Učlanjen(a)
28.07.2004
Poena
619
Treba mi neki cooler, prvenstveno da je sto tishi, a pritom da hladi semprona s754 overclockovanog na 2,4ghz (voltaza maximum 1,65v). mislim da nije problem to ohladiti jer sa boxom ne prelazi nekih 55c u full load-u.
znaci, da je sto tisi i naravno da se moze nabaviti kod nas.

Ti bas nisi imao srece sa primerkom kada ti treba 1.65v za 2.4GHz. U principu za Semprona 754 je BOX vise nego dovoljan, ali ako ti je on pak preglasan ili nisi zadovoljan sa hladjenjem potrazi Zalmana 7700 AlCu za ~30-35€ (Cu je ~10€ skuplji). Zadovoljice ti sve kriterijume, a mozes posle po potrebi i da ga preselis na 939 ili 775 platforme.

ma nije to za moj komp vec za drugov, jos nisam isprobao kakav je komad, ali u najgorem slucaju trebace mu 1.65v.
razmisljao sam o zalmanu ali moracu da kontaktiram nokija da vidim oce li ga donositi ponovo. rekoh prvo da vidim ima li neka alternativa koju mogu lakse da nadjem.

Ili za pola tepsije ribe :d

e, evo mene ponovo... posle malo vremena i razgledanja 🙂

razmisljam o par modela pa me zanima sta bi po vama bilo najbolje resenje:

1. ThermalTake Sonic Tower
2. ThermalTake Silent Tower
3. Cooler Master Hyper 6
4. Cooler Master Vortex dream
5. Titan Vanessa S-type

aj sad, preporuke 🙂

CoolerMaster UltraVortex Dream, cena cirka 20EUR, mozda i manje. Za navedenu svotu i vise nego opravdava. Kod mene je na minimumu rpm, sa U 1,85 na losem primerku A64 (S754) T u stress rezimu je max 55c, na mom primerku, 1,6V, 2500-2750MHz, max T je 45c. Pri tom, full cooper je u pitanju, interesantan dizajn, ima potenciomer i dva razlicita bracket-a, jedan za PCI slot, drugi za 5.25'' prostor na case-u.

PoisonFree je napisao(la):
Treba mi neki cooler, prvenstveno da je sto tishi, a pritom da hladi semprona s754 overclockovanog na 2,4ghz (voltaza maximum 1,65v). mislim da nije problem to ohladiti jer sa boxom ne prelazi nekih 55c u full load-u.
znaci, da je sto tisi i naravno da se moze nabaviti kod nas.

Ako dajes 30 evra upgrade-uj se na A64.

Budalastina je dati 30€ da ubrzas Semprona kad za te pare mozes uzmes brzi procesor ili graficku karticu.

Ja se malo zezam, ali nije daleko od istine 🙂.

Natezes tog Semprona, onda se on jadan greje i onda mu kupujes kuler od 30€.
Pa pametnije je kupiti procesor koji ne mora da se o/c i koji se tako nece grejati. Dodas 8/9/12 fan iznad procesora u kuciste i nema sanse da se pregreva, time se ni BOX kuler nece zaletati i postajati bucan.

Pozdrav!

ma, ne greje se sempron uopste. temperatura je super i sa box coolerom, ne prelazi 53c pod punim opterecenjem, posle par sati prime-a ili s&m-a (naravno, sve ovo dok je overclockovan na 2.6ghz). Ako decko koji kupuje komp hoce da daje pare za cooler i spreman je da plati za tishinu, ja mu necu stajati na putu.

nazalost, jos uvek nisam kupio cooler jer jednostavno ne mogu da se nadju.

nasao sam hyper 6, i zalmane 7700cu i 7700alcu. razlika izmedju hyper 6 i 7700alcu je nekih 300dinara, a 7700cu je za nekih 1000 dinara skuplji od hyper6.

kolika je razlika u performansama izmedju 7700cu i 7700alcu, ili da ipak uzmem hyper6.

Hyper 6 nemoj da kupuješ!
Ako se pak radi o Hyper 6+ modelu onda je to druga priča.
U tom slučaju Hyper 6+ je najbolja kupovina.
U drugom slučaju razmisli da li vredi davati 1000Din više za 1-2 (max) stepena manje... 😉

Dajem preporuku Hyper 6 što se tiče performansi. Trenutno mi se na njemu (ne) vrti Sharkoon Silent Eagle 2000. Tempereture su smiješne ... u idlu su malo više od sobne temperature i vent se ne vrti, nakon sat vremena CPU Burn-a se popne blizu 40. Pasta je AS5, voltaža procesora defoltna, bios zadnji službeni (prije je bio TickTack s kojim su se očitavale iste temperature).

Loša strana je definitvno cijena, zatim montaža, težina i bučni stock ventilator kojeg većina ljudi odmah mijenja. I, naravno, treba malo više pazit kod prijenosa kućišta.

Ja sam ga dobio povoljno u kompletu sa pločom i procesorom, inače ga nebi kupovao. Zapravo, nebi uzeo ni jedan kuler od kile, čisto iz praktičnih razloga. Da sad kupujem vjerojatno bi išao na AC Freezer 64 (ne Pro) ili već spomenuti Vorex, pa i stariji Zalman 7000B-AlCu, uglavnom, neki best buy koji dobro radi posao.

Nazad
Vrh Dno