Šta je novo?

Koji cooler za A64 X2 3800

Serbianboss

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2005
Poena
660
Pozdrav svima,

Nedavno sam uzeo X2 i od pocetka imam mali problem sa temperaturom.

Koristim Vortex TX kuler (koji je godinu dana odlicno hladio Venice 3200 procesor) i u idle mi je 43 a u full load 58. Nisam probao jos box kuler(a i nesto nebih), pa me zanima koji je najbolji vazdusni cooler za dvoglavu azdaju :D

pozdrav

SuperStarr je napisao(la):
Semproni imaju veze jer Misko misli na OC kada kaže Sempron :d.
Prilikom OC-a nepoželjno je enable-ovati C`n`Q, mašina zakucava i samim tim si u ne-mogućnosti da koristiš isti tj. fan uvek radi na max rpm.
Cappito?

Ma odakle ti to? Predpostavljam da si procitao negde. Pa kod mene stoji non-stop OC procesor (250-275 fsb, kako kad), a masina radi danima stabilno bez resetovanja (posto nikad ne gasim racunar), naravno, uvek je ukljucen C'n'Q. Predpostavljam da si negde procitao takvo nesto, a probao nikad nisi. C'n'Q se iskljucuje pri extremnom OC-u cisto radi prevencije i postizanja maximalnih rezultata, nema govora ni o kakvom zakucavanju. Cappito?

Najviše što možete zagrejati CPU je S&M CPU (FPU) test, po mom iskustvu.

Sto bih se smarao sa time, ako radi stabilno i tiho posle nekoliko sati Obliviona, sta mi treba vise od toga? To je realna upotreba.

leksa je napisao(la):
Ma odakle ti to? Predpostavljam da si procitao negde. Pa kod mene stoji non-stop OC procesor (250-275 fsb, kako kad), a masina radi danima stabilno bez resetovanja (posto nikad ne gasim racunar), naravno, uvek je ukljucen C'n'Q. Predpostavljam da si negde procitao takvo nesto, a probao nikad nisi. C'n'Q se iskljucuje pri extremnom OC-u cisto radi prevencije i postizanja maximalnih rezultata, nema govora ni o kakvom zakucavanju. Cappito?
Da, pročitao sam ovde na forumu, i od prvog dana od kako imam S64 mi je C`n`Q disable-ovan (po def. je enable). 2-3x sam i probao sa uključenom opcijom (čačkaš nešto oko Power Managment u Win-u) i sistem mi se smrzava na freq na kojima bez C`n`Q radi OK.
Tako da C`n`Q ne koristim iz prostog razloga šro ga ne mogu adekvatno koristiti.
Nemoj da zaboraviš da je multipler na Sempronima zaključan. ;)

leksa je napisao(la):
Sto bih se smarao sa time, ako radi stabilno i tiho posle nekoliko sati Obliviona, sta mi treba vise od toga? To je realna upotreba.
Samo sam konstatovao da je na taj način moguće postići max temp. Ne moraš se smarati... :)
Cappito? :d

Nazad
Vrh Dno