Šta je novo?

Koji cooler uzeti??

M!ST!CX

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2004
Poena
680
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD TR2 2920X @4.3GHz Full Custom Watercooling
Matična ploča
ASUS X399 ROG ZENITH EXTREME
RAM
32GB DDR4 CORSAIR VENGEANCE RGB PRO 3000MHz
GPU
Asus TUF Gaming GeForce RTX 3080 Ti OC Edition
Storage
Samsung M.2 NVMe 950 PRO 512GB + GIGABYTE M.2 NVMe 512GB + Samsung SSD 850 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 1TB + Samsung SSD 860 EVO 1TB + QNAP TS-431P2 @ 12TB
Zvuk
Logitech Z-5500 Digital
PSU
EVGA SuperNOVA G2 850W
Kućište
NZXT H9 Flow
Monitor
27" 27GP850 Nano IPS 180Hz + 27" LG 4K UK650-W + 27" ACER V276HL
Miš & tastatura
Corsair K70 MK.2 & Razer Lancehead Tournament Edition @ Razer Gigantus
Ostale periferije
Razer Nari 7.1
Mobilni telefon
Samsung Galaxy A34 5G
Pametni uređaji
Samsung Galaxy watch 3 45mm
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Razmisljam se izmedju Asus StarIce Blue ,CoolerMaster hyper 6+(naravno kad bude izasao ...ako vec nije)ili mozda Thermaltake Sonic Tower.....ako imate neke predloge sugestije ili jos bolje ako ste vlasnik nekog od navedenih coolera pa mi recite kako ste zadovoljni datim proizvodom......(titan vanessa ne dolazi u obzir)
Kao bitno zelim da napomenem da sam trenutno na 478Socketu ploca Asus P4S8X-X(znam da je losa)ali kasnije(za koji mesec) bi presao na 939 DFI platformu(mozda Ultra D ili SLI DR..videcu)pa me usput interesuje da li bi u ovom "prelaznom" periodu novi cooler mogao da stane na moju plocu(kuciste mi je neko kung fu ali ne bi bio problem ni da ga odrzim otvorenog)bitno mi je da je cooler na izgled "lep"(posto kasnije uzimam neko Tt-ovo kuciste sa providnom stranicom),nije glasan i da nije MNOGO skup(citaj do oko 40-50Eznaci bitan je odnos cena performance)
JAKO mi je bitno da ima ima 3.5" fan controler
nadam se da sam bio jasan
p.s. cooler bi koristio za extreme overclocking(kako to lepo zvuci) ,)
ove recenice sam sve pretumbao ali razumecete vec...valjda

Poslednja izmena:
Thermaltake Big Typhoon (ili Zalman).

Koja je cena i kakve su performance?

Ja predlazem Thermaltake Sonic Tower. Strasan cooler, pogotovo kada mu se sa obe strane stave 12-ce ventilatori (jedan da duva drugi da izduvava). Jos ako imate sa zadnje strane kucista otvor sa ventilatorom koji izduvava (kako bi u ravni pravili jedan "vazdusni tunel"), onda su performanse zagarantovane. 😉

POZ :wave:

Poslednja izmena:
a zasto bi stavljao sa obe strane kad postoji mesto u sredini gde 'upada' jedna 12-ca sto je sasvim dovoljno?
nisi ni video sem na slikama, a kamoli probao, a vec znas sta valja :smash: :d

Poslednja izmena:
Sta pricas za sredinu? Ventovi se stavljaju sa strane (bocno da duvaju kroz cela rebra).

POZ :wave:

Poslednja izmena:
http://www.planetamd64.com/index.php?showtopic=5810

After mounting the 120mm fan in the center of the Sonic Tower I was able to push the max temperature down to 35 C under load and 26 C at idle. These temperatures rivals both the Zalman and the Hyper6. I can't say if the Sonic Tower would be as effective if the fan was mounted on the outside like it is designed to but it should be very similar

za slike, pogledaj kako izgleda fan pa ukljuchi mozak ili google pa se snadji 🙂

illidan je napisao(la):
Thermaltake Big Typhoon (ili Zalman).

Big Typhoon nema kod nas, a tek sto je Zalman lako naci necu ni da pocinjem... 😀

U krajnjoj liniji ide ovako: neki TT, neki CM ili Vanessa. Nije neki izbor ali dobro je dok i ovoga ima.

Odlucio sam se za Tt Sonic Tower u kombinaciji sa verovatno 3 12x12 coolera....ali me nesto kopka.......da li ce stati na DFI plocu? (koju da za koji mesec da pazarim😉[ako vam nesto znaci verovatno DFI SLI DR]..ostaje rebus(bar dok mi neko ne odgovori🙂)........poz

Poslednja izmena:
M!ST!CX je napisao(la):
Odlucio sam se za Tt Sonic Tower u kombinaciji sa verovatno 3 12x12 coolera....ali me nesto kopka.......da li ce stati na DFI plocu? (koju da za koji mesec da pazarim😉[ako vam nesto znaci verovatno DFI SLI DR]..ostaje rebus(bar dok mi neko ne odgovori🙂)........poz
isto pitanje i od mene

Obrati paznju jer Sonic Tower (kao i Vanessa koju ja imam) ne hlade kondenzatore (MOSFET beshe?) oko CPUa. Pa ako ti to nije problem onda uzimaj.

Poz

Nazad
Vrh Dno