Šta je novo?

Koji cooler uzeti

Mitko

Cenjen
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poena
195
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Wireless provajder
Pozdrav

Procesor mi je;
Intel® Pentium® D Processor 830
(2M Cache, 3.00 GHz, 800 MHz FSB)
http://ark.intel.com/products/27513/Intel-Pentium-D-Processor-830-2M-Cache-3_00-GHz-800-MHz-FSB

U pitanju je ploca;
EVEREST kaze - Motherboard Name Acer M945G
A na ploci stoji oznaka i "N1996"

U pitanju je kuciste - Acer Veriton 6800

DIMENSIONS & WEIGHT
Width 7.2 in - 18cm
Depth 17.7 in - 45cm
Height 14.6 in - 37cm

Posto se procesor greje bas vreme je da se zameni cooler. Po radnjama ovde mogu najcesce da se nadju oni Intel lga 775 kuleri cena im je nekih 500 dinara, da li bi taj kuler radio svoj posao da mi temperatura u radu procesora ne ide vise od 75c?

Da napomenem da sam pokusao da stavim cooler AVC cpu cooler 775 (klikni za sliku) problem je sto je kuciste tako malo to jest nije mogao lepo da legne na plocu zbog 'valjda' kondezatora na kojima se naslanjao i onda ne bi radio svoj posao kako treba i racunar bi se ugasio tokom startanja sistema.

Ti box kuleri jako brzo prozuje i nisu bas nesto, oni sa bakarnim podnozjem sto su isli uz quad su malkice bolji ali nista specijalno.

ne znam kako taj naleze preko kondenzatora,a stock intel ne. posto mi po slici stock intelov deluje sire nego taj...
gledaj onda neki visoki,koji ima podnozje,pa iz njega pajpove,pa gore hladnjak. mada takav kuler kosta kao taj procesor i ploca zajedno...

ne znam kako taj naleze preko kondenzatora,a stock intel ne. posto mi po slici stock intelov deluje sire nego taj...
gledaj onda neki visoki,koji ima podnozje,pa iz njega pajpove,pa gore hladnjak. mada takav kuler kosta kao taj procesor i ploca zajedno...

Ma nesto sam isklepao sa drugom, stavio sa ovog drugo ventilator na hladnjak koji mi je vec bio hladio procesor :) Izlepili neka cuda, pricvrstili radi dobro, problem jedino sto je na ovaj AVC neki kuler azijski pa ide na 3700 RPM(4pin) ponekad kad se upali ko da mi je ventilator pored mene :D

Pa dobro slaba je ploca i procesor mada za ono sto koristim surfovanje, youtube filmove na 720p i sl. ja sam prezadovoljan.

Da li ce izvrsavati posao ovaj cooler

DEEP COOL - CK-77502

http://www.gigatronshop.com/hladnjaci_i_oprema/deep_cool_cpu_cooler_-_ck-77502-32125

image530b36c20ff8d.jpg

edit. greska

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno