Šta je novo?

Koji Cloud koristite i za sta?

Koristim myqnapcloud na sopstvenom QNAP NAS-u. Radi perfektno, čak je i brzina solidna, u najvećoj meri naravno zavisi od infrastrukture mreže sa koje se pristupa.
Ovo mi je trenutno najbolje rešenje.

pošto se dugo nije pisalo u temi, zanima me koji cloud je trenutno najbolji izbor(do 100GB) da kada nešto okačim, ljudi kojima podelim link mogu skidati punom brzinom? po mogućstvu besplatan, a ako ne dajte preporuku? hvala

Jesam li propustio ili niko nije spomenuo/koristio MEGA.nz . . . Takodje poseduje sync folder za Win, a i app za android
Evo par slika kako sve to izgleda, za one koji su skepticni:
Screenshot (1).png

Prilozi

• Screenshot (4).png
    Screenshot (4).png
    144.1 KB · Pregleda: 101
  • Screenshot (6).png
    Screenshot (6).png
    201.7 KB · Pregleda: 90
  • Screenshot (3).png
    Screenshot (3).png
    130.5 KB · Pregleda: 83
da, ali kada sam na megi podelio arhivu drugaru, nije uspeo da je skine(bila je teška negde 1,5GB), ima limit valjda neki. dok ja sa besplatnim basic nalogom mogu da skinem full brzinom, i uploadujem na cloud 25GB

pošto se dugo nije pisalo u temi, zanima me koji cloud je trenutno najbolji izbor(do 100GB) da kada nešto okačim, ljudi kojima podelim link mogu skidati punom brzinom? po mogućstvu besplatan, a ako ne dajte preporuku? hvala

Brat koristi OneDrive 1TB. Kupiš Office 365 za dve hiljade dinara i dobiješ godinu dana Office 365 full + Skype (60min mesečno ka određenim zamljama - samo prema fiksnim) + OneDrive 1TB.

Ja koristim Drive, 100GB 2 dolara mesecno.

to je dobra ponuda. samo, da li ljudi kojima podelim link mogu da skidaju punom brzinom te veće fajlove, bez prekida? tj. da ne moraju oni da koriste premium onedrive? i taj terabajt, to je storage? nema limita ukupnog transfera? tipa 500GB mesečno da skinu i sl., jer to mi ne odgovara. hvala

Poslao sam ti na PP link od 3.5GB pa proveri da li ide punom brzinom ;)

Brat koristi OneDrive 1TB. Kupiš Office 365 za dve hiljade dinara i dobiješ godinu dana Office 365 full + Skype (60min mesečno ka određenim zamljama - samo prema fiksnim) + OneDrive 1TB.

Gde za 2000 ? Ja sam kupio prošle godine, čini mi se 4700 sam platio

Hvala, evo koliko je bio prošle godine

22.png

Dobro je što je snižena cena sada. Kada se podelli na 12 meseci = najjeftiniji cloud.

Ja sam kupio direkno, čak sad i u ovim linkovima, pa kad klikneš na link proizvodjača, cena je 4900 ?!?!

Uvek je kod proizvođača veća cena, pa i sada. Vidiš u kojim ima prodavnicama, rezervišeš ili baneš i pokupiš pakovanje.

Ja koristim g drive dosta dugo, mada upload mi je prespor, kad god hocu da uploadujem fajl veci od 100mb presedne mi.

Sent from my SM-J500H using Tapatalk

Prebacio bih fajlove na Cloud, da napravim backup.

Koji od pouzdanijih cloud provajdera pruža najviše cloud prostora za skladištenje? Recimo da koristim dva ili tri servisa, koliko maksimalno podataka ukupno bih mogao da postavim na cloud, u besplatnoj varijatni?

Ja koristim Megu i Google...meni dovoljno za sada

Na Gdrive plaćam 100 GB mesečno a na OneDrive imam 1 TB uz office paket. Prvi mi je za posao a drugi za zabavu. Oba rade dobro.

Google drive i mega. Trenutno nemam potreba za vecim prostorom.
Drive za knjige i slike, mega za servisna uputstva.

Na Gdrive plaćam 100 GB mesečno a na OneDrive imam 1 TB uz office paket. Prvi mi je za posao a drugi za zabavu. Oba rade dobro.

Daje li još neko Office365 1year za ~2k rsd, kupio bih zbog 1TB OneDrive. Svi su povukli taj paket izgleda. Možda će biti za Black Friday...

Ja sam uzeo za 3k. Imaš i 5% popusta ako platiš Visom. Naći ćeš u kojoj firmi.

Poslednja izmena:
Vrh Dno