Šta je novo?

Koji Chieftec?

Ninoslav

Slavan
Učlanjen(a)
07.11.2008
Poena
405
Moja oprema  
Tablet
iPad Pro 11”
Mobilni telefon
iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch
Pristup internetu
  1. Optički internet
Elem, merkam ova dva:

CHIEFTEC ATX 600W, [CFT-600-14CS] za 7500
CHIEFTEC ATX 650W, [CFT-650-14CS] za 9400

Koliko shvatam, oba su modularna, sto mi je odlicno...

Da li tih 50W stvarno vredi razlike od 20 evra ili ne? Ili je 600 sasvim dovoljno?

Planiram neki Quad core, 4 GB ddr3, 5770 i dva hard diska... Plus sitnice kao Xonar, SkyStar2, 1 opticki drajv...

Ja sam gledao Pinsoft cene, posto uglavnom moj diler odatle nabavlja...

Ja sam nashao Corsair TX650 650W za 7800din probaj ga i ti naci, necu da spominjem prodavnicu....

Imas 5god garanciju! i ja sam razmisljao o tim "shefovima" al Corsair je ipak pojam za njih.

Kupio sam cft-650-14cs pre par dana u milenijumu (pinova maloprodaja) za 8500din, mislim da je bio novogodisnji popust koji je valjda jos uvek u toku. 9400din je definitivno previsoka cena za ovo napajanje. Jurio sam cft-600, ali u NS-u nigde nisam mogao da ga pronadjem posto se kod nas (skoro) svi snabdevaju od pina, a pin ga nije uvezao, pa sam uzeo ovo 650w (od viska glava ne boli :)). Ako nadjes negde cft-600 uzimaj slobodno, gurace ti komp bez problema, a ako ne, siguran sam da mozes da nadjes cft-650 za do 8500din.

Zasto kupovati Chif napajanja kada se za iste ili malo vece pare mogu kupiti SS , CM i Corsair , napajanja koja su dosta kvalitetnija i imaju 5 godina garancije za razliku od 3 godine koliko daje Ch.

I sta znaci CFT ili CTG,kakva je razlika?
Razlicite platforme, da ne ulazimo u detalje, koliko mi je poznato CFT je kvalitetnija.

Zasto kupovati Chif napajanja kada se za iste ili malo vece pare mogu kupiti SS , CM i Corsair , napajanja koja su dosta kvalitetnija i imaju 5 godina garancije za razliku od 3 godine koliko daje Ch.

Seasonic ispred svih naravno ali samo jos da kazes gde covek u Srbiji moze da kupi Corsair napajanje! ;)

Poslednja izmena:
Chieftec BPS, SPS, CFT-*CS серија има као OEM-а (оригиналног произвођача напајања) CWT, врхунски су. GPA и нове GPS серије су исто CWT, али слабија платформа. Стара GPS је Delta, која је исто сасвим добра за своју генерацију.
Chieftec CHP, CTB, CFT-*-DF, CTG, APS серије су Sirtec/Sirfa и медиокритетни су (спрам CWT-a, не спрам RaidMax-а или појединих CM)

ja znam za 3 riknuta CWT napajanja, koja su radila u normalnim uslovima, daleko ispod nominalnog opterecenja, crkla u roku od godinu i kusur... a glasna su uzas, tako da ne razumem uopste cemu toliki hype...

CWT, Која платформа? Као што рекох, имају и слабије и јаче (по питању квалитета).
Али ђубре (кахм, доњи сегмент) CWT је свакако боље него ђубре Sirtec. Што окрени-обрни не гине код јефтинијих модела.
Са друге стране, CWT углавном има доста боље потискивање риплова и квалитетније лемљење компоненти (веверовали или не, код напајања је то ипак доста битна ставка)

Nazad
Vrh Dno