Šta je novo?

Koji CD-R rezac?

Slayer

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2001
Poena
650
treba mi neki koji ce za razliku od LG-a 52x koji sada imam uspeti da prezivi 1500 diskova za godinu dana...

saveti? Moze u kombinaciju da uleti i Combo neki ako je provereno kvalitetan

evo ja planiram da uzmem Sony CD-RW CRX230E...evo on je jeftin (nekih 1800 dinara) a puno je bolji od pomenutog LG-a.je8iga sony je sony,a poznajem mnogo ljudi koji su imali samo reci hvale za njega...poz.

C-H-O-T-Y je napisao(la):
evo ja planiram da uzmem Sony CD-RW CRX230E...evo on je jeftin (nekih 1800 dinara) a puno je bolji od pomenutog LG-a.je8iga sony je sony,a poznajem mnogo ljudi koji su imali samo reci hvale za njega...poz.

Administratore, pre nego što odvališ opet ovako nešto, uradi search po forumu.

Soniju ništa ne fali, ali to nije njihov uređaj već Liteon, koji soni prepakuje u svoje uređaje.

@Slayer - bilo koji LG, Liteon ili "Sony" će ti odraditi posao

Poslednja izmena:
Alexandar je napisao(la):
Administratore, pre nego što odvališ opet ovako nešto, uradi search po forumu.

Soniju ništa ne fali, ali to nije njihov uređaj već Liteon, koji soni prepakuje u svoje uređaje.

@Slayer - bilo koji LG, Liteon ili "Sony" će ti odraditi posao

i da,sta sam ja to odvalio?
:cigar:

Zar ti nije pametnije uzeti dvd rw.Inace sti se tice cd-rw svi su ti u bukvalnom smislu issti.Malo imaju razlike.koji kod da uzmes neces pogresiti.Ako vec uzimas cd rezac vidi neki najjjjjjeftinije.

Ja imam taj sony/liteon i posle 3 godine radi dobro, doduse sad ga malo manje koristim zbog dvd-a ali mene je bogami dobro posluzio.
A sony je sony tj. lite on, sto znaci da je to lite on ,) pa se sad snadjite sta je sta :d

Poslednja izmena:
ljudi, niste najbolje procitali ili ukapirali sta sam trazio. Ja sada imam LG GCE-8525B, koji je narezao oko 1000 diskova za manje od godinu dana i poblentavio... Znaci, LG = ******

znam ja da su svi oni relativno isto, ali me interesuje da li je neko imao neko pozitivno iskustvo sa istom kolicinom narezanih diskova?

Sto se tice ideje o DVD-RW uredjaju i rezanju obicnih cd-ova, o nije pametno na veliki broj. Takodje sam uspeo da sjebem tako i jedan DVD-RW uredjaj,

dakle?

Pa ja imam doticni lg narezao sam preko 1000diskova i radi bas kao kad sam ga kupio.jedino sto mi je se po*****o to je malo okruglo eject dugme,pa sam morao da ga lepim super lepkom,inace od tada vec neka 3 meseca radi i to dugme bez ikakvih problema.cita,pise odlicno.JA ZADOVOLJAN>inace i dan danas rezem na njemu obicne diskove iako imam dvd-rw.

kod mene je problem sto kad narezem diskove "on fly" budu necitljivi. Kada rezem diskove sa HDD-a sve je OK u 99% slucajeva... Moguce je da bih posle 4-5 kupovine naleteo na primerak koji bi me sluzio, ali ne zelim da trazim taj primerak na tako skup nacin. Zato sam vam se i obratio

Slayer je napisao(la):
Ja sada imam LG GCE-8525B, koji je narezao oko 1000 diskova za manje od godinu dana i poblentavio...
Znaci, LG = ******

A koliko si diskova ocekivao da ce nareze?
100,000?
Ako se rezac sam nije otplatio na tih 1000 diskova,
nemoj da kupujes drugi.
Ne kazem da ne bih voleo da su nam komponente
"dugotrajnije" ali u svemu treba imati mere.

Pozdrav.
Sasha

Slayer je napisao(la):
ljudi, niste najbolje procitali ili ukapirali sta sam trazio. Ja sada imam LG GCE-8525B, koji je narezao oko 1000 diskova za manje od godinu dana i poblentavio... Znaci, LG = ******

dakle?
Bolje se zapitaj koje si diskove koristio, kojim tempom rezao i na kojoj brzini.

1. samo kvalitetniji (nikakvi plasmon i optical storage, smart buy i s. g%^#na ne dolaze u obzir)
2. rezes disk (sa verifikacijom ili bez) i izmedju rezanja sledeceg diska pravis pauzu min 3-4 minuta.
3. data 16x, audio 8x

I naravno najvaznije, rezac koristis iskljucivo za rezanje, ne za drndanje citanjem. U rezac ubacujes obavezno ciste diskove bez sitnih dlacica i otisaka prstiju (SVAKI disk cistis SVAKI put pred ubacivanje).

Ako se vodis ovim merilima 95 % rezaca ce ti izdrzati min 10 000 diskova.

ako se vodim tim merilima mogu da odustanem od rezanja diskova, jer nemam toliko vremena. Nije mi to hobi, nego posao.

Sto se tice limita, fabricki limit starih dobrih pisaca (SCSI pisaci, Teac 24x, 40x serije) je bio 10.000

ne znam o kakvom minimumu pricas?

Slayer je napisao(la):
ako se vodim tim merilima mogu da odustanem od rezanja diskova, jer nemam toliko vremena. Nije mi to hobi, nego posao.

Sto se tice limita, fabricki limit starih dobrih pisaca (SCSI pisaci, Teac 24x, 40x serije) je bio 10.000

ne znam o kakvom minimumu pricas?
TEAC R58S (8x) '99 godiste narezao vise od 25 000 diskova i jos radi
TEAC W540E (40x) 2002. godiste narezao vise od 18 000 diskova i jos radi
LG 52x 2004. godiste narezao vise od 4 000 diskova i jos uvek radi

( ovo ima moj drug koji radi isto sto i ti)

Postupa po pravilima koje sam ti gore naveo.

Ti ako hoces da budes bahat prema rezacu, cudo da je i tih 1 000 izdrzao.

na W524E koji je vec prestao da reze sam snimio oko 11.000 diskova, a radio je sve sto jedan CD-ROM moze da radi... ne zelim da mazim glupu masinu, nego da ispunjava ono za sta je napravljena... Da sluzi MENI!

OK, dakle, ima li neko neki konkretan preslog? (osim onog Sony-a, on je stavljen u razmatranje)

Sumnjam da su sa sadašnjom cenom, CDRW uredjaji uopšte napravljeni da narežu par hiljada kom.

Probaj liteona, prijatelj koji se bavi rezanjem cd-a, je vrlo zadovoljan sa njima.

Slayer, ispada da ti ja popujem kako se rezu diskovi ali ako ti je to posao odnosi se malo revnosnije prema njemu, inace se pomiri da ti nijedan rezac ne moze duze da izdrzi.
Zaboravio sam da ti kazem da ne bi trebalo ni da pusis u sobi gde ti je rezac.

sto se palite na te isfurane marke? (LitOn,LG...)
uzmi bre ko covek ASUS 5232 i nema te boli glava

okmijun je napisao(la):
sto se palite na te isfurane marke? (LitOn,LG...)
uzmi bre ko covek ASUS 5232 i nema te boli glava
Još jedan glas za ovaj ASUS drajv. Najbolji i najbrži pri audio ekstrakciji i potpuno pouzdan kao rezač.

Sve pričam iz sopstvenog iskustva.

Hvala momci! Asus ce verovatno i biti :) Do sada nisam probao nista od optike tog prizvodjaca.

@Aca: E da ne verujes ali u ovoj sobi niko nikad ne pusi, a ja sam zakleti protivnik pljuga, tako da sam tu siguran :d

Slayer je napisao(la):
Asus ce verovatno i biti :) Do sada nisam probao nista od optike tog prizvodjaca.

Ovaj, ja lično nemam pojma, ali obično se kaže da je ASUS ustvari, prikriveni Pioneer...
To važi za ASUS DVD uređaje. Kako je sa CD jedinicama, ne znam.

Znam samo da (meni i po mom mišljenju) radi jako dobro.

nasao sam ga za 17.5 evra... je li to OK cena? (nisam nesto upucen u poslednje vreme :) )

pa na PC berzi sam i nasao za te pare, ali me sada zeza net pa ne mogu da je otvorim... Potrazite tako asus rezace, prva firma, na M nesto... :)

Nazad
Vrh Dno