Šta je novo?

Koji CD drive da uzmem?

bruyoni

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2002
Poena
620
Stvar je ovakva crko mi je CD drive (ok ne pregoreo ali skroz odbija da cita diskove)! Verno me je sluzio 6 godina a nije bio Teac nego Creative 1800. Maler je da je riknuo u petak tako da nema kupovine do ponedeljka pa sam hteo da pitam koji mi savetujete da uzmem? Nemam predrasude ni prema jednoj marki ali necu ni da razmisljam o kupovini nekog No name CD-a!!! Gledao sam po oglasima i vidim samo Teac-ove i LG-ove! Ocu obican CD citac ne DVD ne CDRW ne Combo nego najobicniji CD!!!!! Vrlo mi je vazno da cita i ostecene CD-ove i to dobro, brzina citanja i brzina pristupa mi uopste nisu vazne (ne budite bukvalisti necu dvobrzinski CD!!)!!! Dali da se drzim po tome cuvenog Teac-a voi novi su cini mi se 52x (cuo sam da su ove nove serije Teac-a mnogo probirljivije po pitanju kvaliteta CD-a jel to tacno?) ili da eksperimentisem sa LG-om i nekim drugima npr Philips, LiteOn itd...

pozdrav svima

Teac ili LG, neces pogresiti sigurno.

Uff, mnogo nezgodna situacija. Ni Teac ni LG ništa ne valjaju, ali je takva situacija da ni ostali ne valjaju. Najbolje bi bilo da se malo raspitaš kod firmi koje valjaju polovnjake da nemaju slučajno neki polovan Teac 32x ili nešto tome slično. Malo će te koštati a sigurno bolje radi od bilo kojeg novog LG-a.

Sigurno da ce Teac 32x biti bolje resenje od ovih 52x, ali ipak je kupovina polovnog CDa "macka u dzaku" :(

Najbolje je ako imas od nekog poznatog da kupis polovnog Teaca 32 ili 40x.

Vidim da si izrcit u tome da ne zelis recorder, ali sto se citanja diskova tice mislim da to odradjuju bolje od ovih novih CD ROM-ova....bar ovo sto sam ja video...

A šta mislite o SONY 52x čitaču?

bruyoni je napisao(la):
Dali da se drzim po tome cuvenog Teac-a voi novi su cini mi se 52x (cuo sam da su ove nove serije Teac-a mnogo probirljivije po pitanju kvaliteta CD-a jel to tacno?) ili da eksperimentisem sa LG-om i nekim drugima npr Philips, LiteOn itd...

pozdrav svima

Sony 52x!

supernova je napisao(la):
Uff, mnogo nezgodna situacija. Ni Teac ni LG ništa ne valjaju, ali je takva situacija da ni ostali ne valjaju. Najbolje bi bilo da se malo raspitaš kod firmi koje valjaju polovnjake da nemaju slučajno neki polovan Teac 32x ili nešto tome slično. Malo će te koštati a sigurno bolje radi od bilo kojeg novog LG-a.

U zadnjih godinu dana sam video previse neispravnih TEAC 32x (a bogami i 40x) citaca (DiVX?), tako da mislim da ih zaobidjes u sirokom luku (osim ako ne nadjes provereno dobar primerak).

Gde da nadjem sony?! Ja sam mi slio da probam da nadjem mozda neki NEC (sta mislite o njima)? Ali u svakoj prokletoj kompijuterskoj radnji imaju samo LG ili TEAC
(a imaju jedno 150 vrsta skenera koje kupi svaki 100)

:cuss: :cuss: :cuss:

Jos jedan glas za SOny CDU 5221 model. Tih je, izvanredno cita, DAE mu je odlican sa brzinama do 40x, a po tezini me podseca na stari Teac 532

bruyoni je napisao(la):
Gde da nadjem sony?! Ja sam mi slio da probam da nadjem mozda neki NEC (sta mislite o njima)? Ali u svakoj prokletoj kompijuterskoj radnji imaju samo LG ili TEAC

Kontaktiraj studenta za sony.

bruyoni je napisao(la):

Nec 52x je odlican,sigurno je bolji od boranije tipa Sony,LG,itd...samo ima mali problem sa citanjem overburnovanih diskova.

Alexandar je napisao(la):
Jos jedan glas za SOny CDU 5221 model. Tih je, izvanredno cita, DAE mu je odlican sa brzinama do 40x, a po tezini me podseca na stari Teac 532

Da nemaš možda neki utisak tipa koliko je robustan, izdržljiv i sl.? Ja ga jesam video, ali nisam imao priliku da nešto radim sa dotičnim...

The pocetnik je napisao(la):
Nec 52x je odlican,sigurno je bolji od boranije tipa Sony,LG,itd...samo ima mali problem sa citanjem overburnovanih diskova.
pa kako je onda boljji ako ne cita overburnovane diskove a u danasnje vreme sve je vise takvih ?!?!? ali da je lepsi - to mu priznajem :)

sony citac je sasvim ok jedino je glupa fora sto za 52 citanje mora stalno da mu se pritiska dugme (sa svakim novim ubacenim diskom) - najbolji citaci su ti lg citaci ali oni koji su u cdrw uredjajima...

heinz ako se dogovorimo za utorak ili cetvrtak videcu da ponesem i sonyja i lg-a pa da ih izmaltretiramo...

Kontaktiraj studenta za sony.

Ko je student?

PS: Student nije zapalio zito!!

:boom: :boom: :boom: :boom:

D-KEE je napisao(la):
... najbolji citaci su ti lg citaci ali oni koji su u cdrw uredjajima...
Au, to se ne slazem nikako ! Evo ja imam LG CDRW za koji sam bas mislio da ce moci da posluzi i kao citac only (pa sam se resio citaca) - ali ne vrdei, sad moram ponovo da kupim citac jer je ovo katastrofa: em je izbirljiv nevidjeno, em je spor da je to strasno - dok zavrti disk i prepozna sta je na njemu, mogu da odem kafu da skuvam !

Kao R i RW naravno radi odlicno, tu nemam zamerki ( o onom x48 modelu se radi )

Neko je spomenuo ranje Sony 52x
Ajde recite iskustva u radu sa njim. Kako cita losije diskove (izgrebane,umascene itd...)

PS- Nekako po svoj prici izgleda da odustjame od TEAC i LG citaca tako da mi ostaju Sony(koji sam izgleda nasao gde ga ima) i NEC (koji nisam nasao nigde bar preturanjem po internetu jar vikendom niko ne radi)
Sta je onda bolje uzeti Sony ili NEC sta vi mislite?!

Moze i LiteOn ali njega ama bas nigde nisam video (ni na net-u ni kod nekoga u masini)

cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers

u najnovije broju casopisa DIGITAL! opisani su CD citaci BENQ 52MAX i TEAC cd-552e!!
BENQ je dobio dobre ocene jer odlicno cita i ostecenje diskove i rw i sve zivo.....naravno ima i on mana ali ......najveca vrliona mu je 26e cena!!!
TEAC je totalno promasio sa ovom 52x serijom i to ti noki ziv nece preporuciti a i cena je nesto veca 37e!!!
P.S.
ja sam pred novu god (isto mi se desavalo sa starim CD citacem nije nista hteo da cita) uzeo SAMSUNG 52x i da kucnem u drvo..........ODLICAN!
e sad ce mnogi reci da ne valja ili........ali meni radi odlicno!!!!
:wave;

drapin je napisao(la):
Au, to se ne slazem nikako ! Evo ja imam LG CDRW za koji sam bas mislio da ce moci da posluzi i kao citac only (pa sam se resio citaca) - ali ne vrdei, sad moram ponovo da kupim citac jer je ovo katastrofa: em je izbirljiv nevidjeno, em je spor da je to strasno - dok zavrti disk i prepozna sta je na njemu, mogu da odem kafu da skuvam !

da je spor to stoji (max 42x - ako je to sporo) i to samo na tom prepoznavanju diska...ali na to sta hoce a sta nece da procita ne mogu da se pozalim jer nisam nasao niti jedan drugi uredjaj koji hoce da procita nesto sto lg nece

Sto se tice sony citaca (govorim samo za model CDU5221 a postoje i 5211 i 5231) deluje prilicno robusno. Motor je tih sem kad se zavrti na 52x (za ovo treba pritisnuti eject taster par sekundi) Ima C2 Error Report pa dobro cita ostecene diskove (bolje nego moj stari Teac 532). Prilicno je tezak, za razliku od LG52x i Samsung 52X cd rom-a. DAE je odlican, u secure modu i EAC-u dostize 32X na kraju diska. Evo ga i grafik CD Speed-a:

D-KEE je napisao(la):
ali na to sta hoce a sta nece da procita ne mogu da se pozalim jer nisam nasao niti jedan drugi uredjaj koji hoce da procita nesto sto lg nece

Meni se jednom (1) desilo da LG CR-RW 32x nije hteo nešto da pročita, ali je zato TEAC 540E uspeo i preko toga da pređe... Znači, izuzeci od pravila postoje :)

Sto se tice sony citaca (govorim samo za model CDU5221 a postoje i 5211 i 5231)

Čekaj, koji je sad koji? Ovi sad što se prodaju, dugački da kažem, su 52x1 x=? I koštaju oko 27€ ako se ne varam.

drapin je napisao(la):

A i ovaj novi combo im je propast!
Nista zivo ne cita
O cromu ne treba ni pricati.Radio sam u jednom servisu i najvise kukanja je bilo na aopen(sad benq,koliko sam u toku),lg i sony(samo jedna reklamacija).
Znaci , probaj naci NEC! :)
bruyoni je napisao(la):
Moze i LiteOn ali njega ama bas nigde nisam video (ni na net-u ni kod nekoga u masini)

cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers

Imam ja liteon u svojoj masini i to ltn262 model 16x.Jos uvek cita uglavnom sve sem cdrw diskova.Ajde nek mi neko pomogne pa da potrazimo novi firmware za njega zajedno pa da cita i cdrw

Heinz je napisao(la):
Čekaj, koji je sad koji? Ovi sad što se prodaju, dugački da kažem, su 52x1 x=? I koštaju oko 27€ ako se ne varam.

Ovo je kratki model CDU5221 o kome pricam.

D-KEE je napisao(la):
pa kako je onda boljji ako ne cita overburnovane diskove a u danasnje vreme sve je vise takvih ?!?!? ali da je lepsi - to mu priznajem :)

sony citac je sasvim ok jedino je glupa fora sto za 52 citanje mora stalno da mu se pritiska dugme (sa svakim novim ubacenim diskom) - najbolji citaci su ti lg citaci ali oni koji su u cdrw uredjajima...

heinz ako se dogovorimo za utorak ili cetvrtak videcu da ponesem i sonyja i lg-a pa da ih izmaltretiramo...

Ovo ti i nije neki argument,jer do sada nisam video igru koja je narezana na ovevburnovanom mediju a filmovi koji su narezani,se prosto iskopiraju na hard,jer ih citac cita(sporije,ali ipak cita),i odatle se gledaju.
A coveku bih savetovao da se kloni lg citaca,jer su zivi krsh.

Ovo je kratki model CDU5221 o kome pricam.

Cek,cek sta sad znaci to kratki i dugacki Sony? Ajde malo pojasnite to!

:confused: :confused: :confused:

bruyoni je napisao(la):
Cek,cek sta sad znaci to kratki i dugacki Sony? Ajde malo pojasnite to!

:confused: :confused: :confused:
...pa znaci da je duzina samog uredjaja veca ili manja (inace jos jedan elemenat na koji treba nekad obratiti paznju jeste prostor u kucistu i dimenzije ploce, jer se desavalo da je ploca velika, a kuciste minijatura, pa nece da udje standardni CDgROM, nego samo ti kraci modeli).

Nasao sam Sony 52x i NEC 52x po istoj ceni! Posto ste rekli da ovi novi Teac-ovi nisu kao sto su nekad bili, koji bi ste od ova dva (Sony i NEC) uzeli? Neko rece da NEC ima problema sa citanjem overburn diskova jel to tacno? moze li se popraviti flash-ovanjem firmware-a?
Pozurite sa predlozima nameravam u sredu da kupim neki od ta dva!!

Hvala svima na predlozima

bruyoni je napisao(la):
Nasao sam Sony 52x i NEC 52x po istoj ceni! Posto ste rekli da ovi novi Teac-ovi nisu kao sto su nekad bili, koji bi ste od ova dva (Sony i NEC) uzeli? Neko rece da NEC ima problema sa citanjem overburn diskova jel to tacno? moze li se popraviti flash-ovanjem firmware-a?
Pozurite sa predlozima nameravam u sredu da kupim neki od ta dva!!

Hvala svima na predlozima
Nazlost Nec ima probleme sa citanjem overburnovanih diskova,ali to i nije bas neka velika mana(mislim da se ovo ne moze resiti fleshovanjem,jer je NEC protivnik overburna).Inace NEC citaci su odlicni u citanju tj.bolji od teaca 32x i 40x,i mnogih rezaca.

LiteOn 52x, 25€, uz njega idu audio kablic, srafovi, i disketa sa drajverima:)D).
Odlican, cita sve zivo, jedini problem sto radi kao 52x(!), tj. bucan je kad se dobro zavrti. Ali ne menja brzine u toku rada kao npr. LG.

BokiPK je napisao(la):
LiteOn 52x, 25€, uz njega idu audio kablic, srafovi, i disketa sa drajverima:)D).
Odlican, cita sve zivo, jedini problem sto radi kao 52x(!), tj. bucan je kad se dobro zavrti. Ali ne menja brzine u toku rada kao npr. LG.
Gde ima da se kupi LiteOn 52x, 25€, u BGD-u?

Vrh Dno