Šta je novo?

Koji CD audio graber ima...

gojkos

Čuven
Učlanjen(a)
19.08.2002
Poena
609
Koji program za grebovanje ima opciju da procita istu pesmu vise puta i uporedi da li je CRC isti, tj da li je procitao 100% tacno? Ili mozda neku verify varijantu posle zavrsenog grebovanja kompletnog diska...

Exact Audio Copy cita po vise puta sve dok ne procita pravilno i tada ili prijavi OK ili ponudi da preslusas gresku

boskovic je napisao(la):
Exact Audio Copy cita po vise puta sve dok ne procita pravilno i tada ili prijavi OK ili ponudi da preslusas gresku
Probao sam ovaj program i svidja mi se jer ima ovakvih, naprednih opcija kao secure mode, error correction itd. Ali izgleda da nije bas pouzdan :(

Desava mi se da pronadje greske u nekim track-ovima i da ne uspe da ih ispravi (tj. prijavi na kraju da se razlikuje CRC za test i rip). Isti track rip-ujem ponovo i nema nikakvih gresaka i isti je CRC kao i kad se ne koristi secure mode. Ponekad pronadje greske na samom kraju pesme. Ponekad prijavi Sync error (!) a kad probam ponovo sve je OK... tako da ne znam koliko je upotrebljiv ovaj njegov secure mode :( ipak je ovo 0.9 BETA 4

Ovo sam sve testirao sa malo starijim diskovima (ali zato mi i treba ovakav alat :) ).

Problem je u tvom drive-u a ne u programu, jer drive verovatno ne vraca C2 greske kako treba, iskljuci tu opciju i sve bi trebalo da bude uredu.

Imenjace uze mi rijec iz usta :)

Gojko obrati paznju da li ti drive podrzava C2 greske (ali ja se ne bih oslanjao na to) i da li kesira audio, kao i broj pokusaja citanja neispravno procitanog podatka (to su one crvene kockice koje se povremeno pale ako je losiji disk), a takodje treba da odredis i "drive read command"

Jebi ga moraces RTFM, ja sam se poprilicno namucio dok sam skapirao sve cake i podesio ga (narocito drive offsete), pa cak mi jos nisu bas najjasnije stvari oko mp3 codec offseta.

Alexandar je napisao(la):
Problem je u tvom drive-u a ne u programu, jer drive verovatno ne vraca C2 greske kako treba, iskljuci tu opciju i sve bi trebalo da bude uredu.
Pa pustao sam njegov test za autodetekciju drive-a i pronasao je da C2 greske jesu podrzane. Pri testiranju C2 podrske je tacno pronasao gresku u track-u koji pravi probleme.

Drive-ovi su LG 8400B 40x12x40x (oglavnom sam na njemu testirao) i TEAC 532E-B 32x

boskovic je napisao(la):
Gojko obrati paznju da li ti drive podrzava C2 greske (ali ja se ne bih oslanjao na to) i da li kesira audio, kao i broj pokusaja citanja neispravno procitanog podatka (to su one crvene kockice koje se povremeno pale ako je losiji disk), a takodje treba da odredis i "drive read command"

Jebi ga moraces RTFM, ja sam se poprilicno namucio dok sam skapirao sve cake i podesio ga (narocito drive offsete), pa cak mi jos nisu bas najjasnije stvari oko mp3 codec offseta.

Jesam protrcao kroz settings-e i podesio/autodetect-ovao sto sta, ali izgleda da mi RTFM ne gine :D)

Evo kako je EAC prepoznao drive (LG):

-Accurate stream - Yes
-Caches audio data - Yes
-Capable of retriveing C2 errors - Yes
-Read command: MMC1

"Use C2 error information for error corection" mi je iskljuceno jer pise (tooltip-ove citam :D) da nije pouzdano...

Offset-e i gap-ove nisam dirao jer ne znam o cemu se radi, pa stoji default...

Inace imam utisak (subjektivan) da je ovaj LG vrlo dobar citac/grebac :D

Znaci manual :) OK.

gojkos je napisao(la):
Pa pustao sam njegov test za autodetekciju drive-a i pronasao je da C2 greske jesu podrzane. Pri testiranju C2 podrske je tacno pronasao gresku u track-u koji pravi probleme.

Drive-ovi su LG 8400B 40x12x40x (oglavnom sam na njemu testirao) i TEAC 532E-B 32x

Mnogi drajvovi prijavljuju da vracaju C2 greske, ali to ne rade kako treba. Jedini sigurni drajvovi su Pkextori. Imam taj teac kao i ti, on iako prijavljuje C2, to ne funkcionise bas najbolje.

Vrh Dno