Šta je novo?

Koji business email servis koristiti?

Dominator08

Slavan
Učlanjen(a)
25.08.2007
Poena
320
Znam da ima slična tema ali nije baš isto pitanje :)

treba mi predlog, ako uopšte postoji nešto što će ispuniti sve zahteve, za transakcioni email servis (ili nešto treće?),
pošto se radi o sledećem:
u firmi koristimo Sendgrid kao transakcioni email servis već par godina, ali s vremena na vreme imamo problem sa dostavom emailova pošto se naša Sendgrid IP adresa (koja zapravo nije samo naša već je deljena [shared] između određenog broja Sendgrid korisnika) pojavi u bazi spamcop-a, kao npr danas, a upravo zbog sličnog problema smo prešli sa običnog / regularnog slanja emailova direktno sa našeg servera na Sendgrid.
Sendgrid mi je takođe potreban par puta u toku godine za email kampanje, kada pošaljem emailove na 2000 adresa, što opet nije mnogo ali ne mogu to da radim preko svog servera i iz email klijenta,
a pored toga ima i finu statistiku i uvid u rezultate email kampanje, koji opet znače. Koristio sam nekada i Sendblaster, koji je završavao posao ali nije imao statistiku (ili barem ta verzija tada nije je imala)..
Takođe, sviđa mi se Sendgridova opcija Activity odnosno uvida u to kada je email dostavljen, da li je otvoren / kliknut link i kada i koliko puta.. pa ne može niko da me farba da nije primio ili video email.

Jedino što mi smeta i pravi problem je ovo gore što sam naveo na početku,
što ne mislim da bih mogao da rešim dedicated IP adresom jer i oni sami iz Sendgrid-a kažu da za dedicated IP treba da se šalje relativno mnogo emailova u toku meseca, što ja svakako ne radim sa svojih 500 - 1000 za mesec dana maksimum.

Da li neko ima neki bolji predlog ili drugačiji pristup?

Vrh Dno