Šta je novo?

Koji Barebone?

Sam Fisher

Slavan
Učlanjen(a)
09.01.2006
Poena
320
Želeo bih sebi da uzmem neki barebone tih i mali komp. ali da imam mogućnost da ubacim neku ozbiljniju PCI-e grafiku ako mi dune da se igram.
Osnova može da se kupi za nekih cca 120e.
Na brzinu izbor sam sveo na ova dva:

http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9014900

http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9010077

Po specifikacijama su isti, koliko se ja razumem. Ako postoji neka bitnija razlika zbog kojeg je jedan bolji od drugog molio bih nekog stručnog da mi kaže.
Moj favorit je PUNDIT.
Takođe ako neki brand-name osim Asusa nudi nešto slično prihvatam predloge.
Uslov je da bude Intel platforma da mogu da ubodem neki C2D i neku noviju PCI-e grafiku i da cena ne prelazi ovih "stotinjak" evra za osnovu.

Da li u opšte u tim barbone sistemima napajanje može da podnese neki radeon 48xx ili Gforce 9800 ili sl.

Ako kupujes integrisanu grafiku koja nije 780g ili 790gx bacas bare...
dzaba c2d sa g950, mozes tetris igrati... a glavnu prednost nad amd-om, tj overclocking mozes zaboraviti uglavnom, jer ove ploce bas nisu predvidjene za to..
tako da nemoj kupiti ni jednog od ovih...
takodje zaboravi na takvu grafiku sa ovim napajanjima, a i kucistima, jer fizicki ne bi stalo a i ako bi stalo grejanje bi bilo pfff...
kupi lepo 780g plocu, matx kuciste (npr cm centurion 541, koji je solidno velik za matx kuciste) i uzivaj... ako ti se nekad igra lako ces ubosti grafiku kakvu hoces, a ja se sasvim lepo igram (par igara sto sam igrao u zadnje 2 godine) na integrisanoj...

Moj favorit je PUNDIT.

Da li u opšte u tim barbone sistemima napajanje može da podnese neki radeon 48xx ili Gforce 9800 ili sl.

Navedeni favorit nema PCI-e 16x, to ima Pundit P3 P5G31 i nešto je veći od tog (minimalno). Mnogo sam ih prodao i sa sigurnošću ti mogu reći da možeš ubaciti grafiku u njih jer nekim čudom njihova napajanja rade kako treba, ali to možemo nazvati bacanjem para jer već je danijel00 naveo jedno lepo kućište i još lepšu ploču, dodaj im interni čitač kartica koji se ubacuje umesto flopija i za mnooogo majne para imaš daleko bolju i funkcionalniju spravicu.
ASUS i drugi berbone sistemi su ipak namenjeni ofice okruženju i kao takvi su jako pouzdani i mogu ako se kompletiraju sa dobrim komponentama stati rame uz rame sa radnim stanicama DELL-a, Lenovo-a i drugih, pa ih čak i u mnogome premašuju sa perfomansama i kvalitetu.

OK hvala.
Overclock me ne zanima, zato sam i hteo "fabriku" u plug & play izdanju.
S druge strane me malo zamara to sklapanje konfiguracije "shta sa cim upariti" i hteo sam to da izbegnem.

@Vukasin-coral
Vidis, totalno sam prevideo da nema PCI-e.
Vec duze vreme sam van tokova IT sveta i izgubio sam korak sta sa cime ide pa sam zato pitao za savet.

Onda necu uzeti barebone proizvod.
Sklopicu nesto sam, samo da bude malo i lepo kuciste bez milion zica i kablova na sve strane.
Komp mi je ponajvise za posao ali ponekad volim da zaglavim ispred neke igre tako da hocu da imam i tu mogucnost.

Vrh Dno